Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AYAKKABI FIRLATAN GAZETECİ IRAK'TA KAHRAMAN OLDU
AYAKKABI FIRLATAN GAZETECİ IRAK TA KAHRAMAN OLDU
 
ABD Başkanı Bush'a ayakkabı fırlatan muhabir gözaltına alındı. Muhabirden haber alınamıyor. El Bağdadi televizyonu, muhabiri Muntasar El Zeydi'nin serbest bırakılması için dünyanın her yerindeki gazetecilere dayanışma çağrısında bulundu... Iraklıların büyük bir kısmı gazeteciyi "kahraman" ilan etti. Sadr semtinde destek gösterisi başladı. Bağdat'ta bir ayakkabı bayrak misali direk tepesine yerleştirilerek direnişin sembölü yapıldı
 
16.12.2008 - 03:33

El Bağdadi televizyonu, dün ABD  Başkanı George Bush 'a ayakkabılarını fırlatan muhabirleri Muntasar El Zeydi'nin (28) serbest bırakılması için dayanışma çağrısında bulundu.

Irak El Bağdadiye televizyonundan dün gece yapılan açıklamada, Irak hükümetinden El Zeydi'nin serbest bırakılması istendi.
Açıklamada, dünyanın her yerindeki gazetecilere, El Zeydi'nin serbest bırakılması için dayanışmalarını göstermeleri çağrısı yapıldı.

OLAYDAN SONRA KİMSE ONA ULAŞAMADI

Bu arada El Bağdadiye kanalı yöneticisi Fityan Muhammed, Associated Press ajansına verdiği demeçte, El Zeydi'nin neden böyle bir harekette bulunduğunu bilmediğini, olaydan bu yana kendisine ulaşamadığını, telefonunun kapalı olduğunu söyledi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ GÖTÜRMÜŞTÜ

Muntasar El Zeydi, dün Irak'a sürpriz bir ziyarette bulunan Başkan Bush 'un Irak  Başbakanı Nuri El Maliki ile basın toplantısı sırasında ayakkabılarınıBush'a fırlatmış, ancak isabet ettirememişti. El Zeydi, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilerek salondan çıkarılmıştı.

AYAKKABILAR, KANIT OLUYOR
SADDAM HÜSEYİN'İN AVUKATI: "KAHRAMAN"

Irak'ta, dün basın toplantısı sırasında ABD  Başkanı George Bush'a ayakkabılarını fırlatan Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi, Iraklı yetkililerce sorgulanırken, ayakkabılarına da delil olarak el konuluyor.

Iraklı yetkililer, Başbakan Nuri El Maliki'nin makamında korumaları tarafından sorgulanan gazetecinin 20'li yaşlarda olduğunu, ayakkabılarının kanıt teşkil ettiğini söyledi.

Yetkililer, daha önce Zeydi'nin alkol ve uyuşturucu testinden geçirildikten sonra, Bush 'a ayakkabısını fırlatması için kendisine para verilip verilmediğini ortaya çıkarmak amacıyla sorguya çekildiğini belirtmişti.

Bu arada, El Zeydi'nin meslektaşları, gazetecinin geçen yıl Şii militanlarca kaçırıldığını, çalıştığı televizyon kanalı El Bağdadi'nin olaya müdahalesinin ardından serbest bırakıldığını söyledi.

El Bağdadi televizyonu da, ayakkabı fırlatma görüntülerinin yanı sıra El Zeydi'nin bırakılması çağrılarını defalarca yayımlıyor.

Kahire'deki El Bağdadi televizyonunun yöneticisi Abdülhamid El Sayeh, muhabirlerinin serbest bırakılması için herkesi seferber ettiklerini, dünya çapında birçok kuruluşun da kendileriyle birlikte olduğunu söyledi. El Sayeh, bu olayın muhabirin bırakılması ya da aksine yargılanması konusunda Iraklılar ile Amerikalılar için bir test olduğunu ifade etti.

El Bağdadi televizyonu, El Zeydi'nin bırakılması için dünya çapında gazetecilere dayanışma çağrısında bulunmuştu.

SADR YANLILARINDAN DESTEK GÖSTERİSİ

Bağdat'ın Şiilerin yoğun olduğu Sadr semtinde, bugün sokaklara çıkan binlerce Mukteda Sadr yanlısı, El Zeydi'nin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Bush 'u protesto eden ve Amerikan bayrakları yakan göstericiler, "Bush Bush  dinle bizi, kafanda iki pabuç izi" sloganı attılar.

Öte yandan El Zeydi'ninBush'a ayakkabılarını fırlatması Arap medyasında da ilgiyle karşılandı.

Londra'da yayımlanan El Kuds El Arap gazetesi editörü Abdülbari Etvan, internet sitesinde, olayı "bir savaş suçlusu için uygun bir uğurlama" olarak nitelendirdi.

İdam edilen devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in avukatı Halil El Duleymi ise, El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, El Zeydi için "kahraman" ifadesini kullandı.

Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi, dün Irak'a sürpriz bir ziyarette bulunan Başkan Bush'un Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile basın toplantısı sırasında ayakkabılarını Bush'a fırlatmış, ancak isabet ettirememişti. El Zeydi, güvenlik güçleri tarafından salondan çıkarılmıştı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP, YÖNÜNÜ FLAŞ İSİMLERE ÇEVİRDİ

ERDOĞAN'I ŞOK EDEN ANKET!

BAKAN ŞAHİN'DEN AF SÖYLENTİLERİNE SON NOKTA
»  VELİ KÜÇÜK'TEN FLAŞ SÖZLER
»  ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ, CEP TELEFONU İÇİN BIÇAKLANDI
»  EMEKLİLER DİKKAT!
»  SESSİZ KURT, BAYKAL'IN SAFINDA
»  "AKP'NİN OYU YÜZDE 40'IN ALTINA İNERSE SORUN OLUR"
»  ÜSKÜL "CEZAEVİNDEKİ CİNSEL İLİŞKİYE" KARŞI
»  DOĞU'DA SİBİRYA SOĞUKLARI 4 GÜN DAHA DEVAM EDECEK
»  AKILLI İŞARETLER YENİDEN DÜZENLENDİ
»  BİLD,TEKNİK DİREKTÖRÜ UYARDI: MESUT'U AL
»  ALLAHA GÖNDERİLEN MEKTUPLAR AĞLAMA DUVARINA GİDİYOR
»  MÜŞTERİYİ KANDIRAN TÜCCARA 2 YIL HAPİS
»  IRAK'LI GAZETECİ BUSH'A AYAKKABILARINI FIRLATTI
»  DENİZ FENERİ'NE YARDIM YÜZDE 70 AZALDI
»  AKP UFAK UFAK YİNE ANAYASAYI ISITMAYA BAŞLADI
»  AÇIKLA MEHMET ŞİMŞEK..!
»  YEREL SEÇİMLER İÇİN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
»  PKK'YI DAĞDAN İNDİRME PLANI
»  "GEÇ EMEKLİLİK'E "EVLENMEK İSTEYEN DEDELER"SAVUNMASI
»  MAHKEME KARTI ÇALINAN EMEKLİYİ HAKLI BULDU
»  ERZURUM EKSİ 32 İLE DONDU!
»  İRAN'LI KAYIP ALBAY ORTAYA ÇIKTI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.