RÜŞVET KASEDİ TARTIŞMASI
Geçtiğimiz hafta Belediye Meclis Toplantısın'da üyelere 4 dakikalık bir rüşvet pazarlığı kasedi dinleten Durak, bir üyenin petrol istasyonunun açılması konusunda rüşvet istediğini öne sürdü ve toplantıda sert tartışmalar yaşandı. Tartışmaların ardından MHP'li Meclis üyesi Mustafa Tuncel, Aytaç Durak'ın kendisi ve yakınları adına rant elde ettiği ve toplam 2 milyar dolarlık bir servet edindiği iddialarını ortaya attı.
MAL VARLIĞINI AÇIKLADI
Başkan hafta sonu İstanbul'da bir basın açıklaması yaptı ve '2 milyar dolarlık servetim olduğu iddiası yalan. Mal varlığım 40 milyondan biraz fazla olabilir. Eşime ailesinden miras kaldı. Eşim zenginse ben ne yapayım' diye kendini savundu.
BAHÇELİ'DEN 'İSTİFA ET' ÇAĞRISI Ancak sular bir türlü durulmadı. MHP lideri Bahçeli bugün düzenlediği Meclis grup toplantısında şok bir çağrı yaptı ve hakkında rüşvet iddiaları bulunan Başkan Durak ve MHP'li Meclis üyesinin istifa etmesini istedi.
VALİ: ADLİ SÜREÇ BAŞLADI
Adana Valisi İlhan Atış ise belediyede yaşanan tartışmalarla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından adli sürecin başlatıldığını ve son kararı yargının vereceğini söyledi.
CUMHURİYET BAŞSAVCISI: SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın verdiği ses kasetiyle ilgili soruşturma sürüyor. Basında çıkan diğer haberlerdeki iddialarla ilgili gerekirse Durak hakkında da soruşturma aşamasına geçilecek” dedi.
DURAK: KONUYU İNCELİYORUM
Durak, “Konuyu inceledikten sonra açıklama yapacağım” diye konuştu.
'DURAK HAPSE GİRENE KADAR PEŞİNDEYİM'
Adana Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mustafa Tuncel, “Aytaç Durak görevden alınıp hapishaneye girinceye kadar onunla mücadelem devam edecek” dedi.
Aytaç Durak'ın “yalancı ve iftiracı olduğunu” iddia eden Tuncel, şu görüşleri ileri sürdü: “Durmadan bir kasetten bahsediyor. Dün akşam bir yerel televizyonda programdaydım. Durak'ın kaseti hazırladığını söylediği hanımefendi, 'Mustafa Tuncel'in bu kasette ismi geçmiyor' dedi. Bunu kendisi de çok iyi biliyor. Bana atacağı başka bir iftira olmadığı için 'kaset de kaset' diyor. Dinlet kaseti herkese. 'Bütün basına dağıtacağım' dedi dağıtmadı, 'adliyeye gönderdim' dedi, göndermedi. Yalan söylüyor. Benim onunla mücadelem 3-5 günlük değildir, görevden alınıp hapishaneye girinceye kadar onunla mücadelem devam edecek. Adana'nın başına bela olan rant imparatorluğu yıkılacak. Partimden istifa etmeyi düşünmüyorum. İstifa etmesi gereken Durak'tır.”
|