DOLAR
50,047
▲%0.06
EURO
56,276
▲%0.11
ALTIN
6651,91
▲%1.78
BIST-100
11473
▼%-0.04
Ankara hava durumu7/12°
FacebookXInstagramYouTube

Aday Listelerinde Yarın Son Gün

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için siyasi parti genel merkezleri milletvekili aday listelerini en geç yarın (21 Mayıs) saat 17.00'ye kadar YSK'ye verecek.

  • | Medya Spot

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için siyasi parti genel merkezleri, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini en geç yarın
saat 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verecek.

Türkiye, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitmeye hazırlanıyor.

YSK kararına göre, seçime AKP, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi, Vatan Partisi ile HÜDA PAR girecek.

Siyasi parti genel merkezleri, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini yarın en geç saat 17.00’ye kadar YSK’ye verecek. Bağımsız milletvekili adayları da en geç yarın saat 17.00’ye kadar il seçim kurullarına başvuru yapacak.

Siyasi partiler, aday listeleri ve bağımsız adayların başvuru evrakındaki eksikleri 25 Mayıs’a kadar tamamlayacak.

Milletvekili geçici aday listeleri, YSK’ce Resmi Gazete’de 26 Mayıs’ta yayımlanacak ve itirazlar başlayacak. Geçici aday listelerine itirazlar 27 Mayıs saat 15.00’te sona erecek ve 23.59’a kadar itirazlar karara bağlanacak. YSK tarafından milletvekili kesin aday listeleri seçim çevreleri itibarıyla ilan edilmek üzere il seçim kurullarına ve Resmi Gazete’ye 30 Mayıs’ta gönderilecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz