Ahmet Ercan'dan Korkutan Uyarılar
Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tv100 Deprem Özel yayınında önemli uyarılarda bulundu. "Gerginlik boşalmaları var. Lice büyük depremler üretebilir" diyen Ercan, ikinci depremi ise bu sözlerle değerlendirdi: "Bu olağanüstü şaşırtıcı ve dehşet bir olaydı
- | Medya Spot
."Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve tüm Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından Ece Üner'in sunduğu tv100 deprem özel yayınına konuk olan Jeofizik Yüksek Mühendisi Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan dikkat çeken uyarılarda bulundu.
Ercan, "Adıyaman’ın Arap Kalkanı’ndan çekinmeye başladım. Oradan Çüngüş’e, Gerger’e doğru gidiş başladı. Eğer o gidiş sürerse oralarda bir şeyler yapabilir. Diyarbakır’ın kuzeyinde gerginlik boşalmaları var. Lice büyük depremler üretebilir" dedi.
Ercan şunları kaydetti:
"Lice büyük depremler üretebilir. 7,9 büyüklüğünde deprem olmuş, bunun 1 tane artçısı var o da 6,6. Bu olamaz. Şu ana kadar 15-25-30 tane biz 6’dan daha büyük deprem olması bekleniyordu.
Marmara’da deprem için çok çok erken. Marmara şu anda çok yorgun bir boksör gibi. Çok dinlenip gücünü yeniden toplaması için gereken zaman en azından 2045’e kadar. Gücünü toplama olayı 2075 hatta 2150 yılına kadar gecikme olasılığı var."

YORUMLAR
Yorum Yap