DOLAR
50,046
▲%0.06
EURO
56,491
▲%0.5
ALTIN
6654,20
▲%1.81
BIST-100
11478
▼%0
Ankara hava durumu9/12°
FacebookXInstagramYouTube

Ahmet Hakan Operasyona Böyle tepki Verdi

Bu operasyon, benim vicdanıma tercüman falan olmadı!..."Operasyon Suriye'deki iç savaşın sona ermesine zerre katkı sağladı mı, hayır"

  • | Medya Spot

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, ABD, İngiltere ve Fransa'dan oluşan koalisyon güçlerinin Suriye'ye yönelik saldırısı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayı eleştirdi. Hakan, "Bu operasyon, benim vicdanıma tercüman falan olmadı" ifadesini kullandı.

Ahmet Hakan, "Bu operasyon, benim vicdanıma tercüman falan olmadı" başlığıyla yayımlanan (15 Nisan 2018) yazısında Dışişleri Bakanlığı'na yönelik olarak "Lütfen beni saymayınız, beni çıkarınız aradan. Çünkü bu operasyon, benim vicdanıma asla ve kata tercüman olmamıştır" dedi. Hakan, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"Bu operasyon Esad’ı bitirdi mi? Hayır. Bu operasyon Esad’ın masum insanları öldürme potansiyelini darmaduman etti mi? Hayır. Bu operasyon Suriye’deki iç savaşın sona ermesine zerre katkı sağladı mı? Hayır. Bu operasyon Rusya’nın Esad’a kol kanat germesinden vazgeçirdi mi? Hayır. Bu operasyon yeryüzündeki bir tek insanın bile vicdanında hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak denli olumlu tesir uyandırdı mı? Hayır. Bu operasyon kimyasal ya da konvansiyonel silahlarla masumların öldürülmelerine gıdım engel olabildi mi? Hayır."

"Bu operasyon sadece Trump'ın biraz rahatlamasına yaradı"
Ahmet Hakan, söz konusu operasyonun sadece iç siyasette bunalan ABD Başkanı Donald Trump'ın biraz rahatlamasına yaradığını savundu; "Yahu Trump azıcık rahatladı diye niye benim vicdanım da rahatlasın ki" diye yazdı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz