Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,6706
EURO
45,7795
IMKB
9.203,000
ALTIN
4.296,860
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Arınç'tan Evren Cevabı:Yaramı Deşmeyin
Arınç tan Evren Cevabı:Yaramı Deşmeyin
 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Kenan Evren’in ölümüne ilişkin sorulara cevap verdi.
 
11.5.2015 - 13:01

İşte Arınç’ın açıklamasından satır başları:

KENAN EVREN’İN ÖLÜMÜ SONRASINDAKİ TARTIŞMALARA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMENİZ NEDİR?
Neyini değerlendireyim?

12 EYLÜL'DE YASAKLIYDINIZ DEĞİL Mİ?
Yaramı deşmeyin yahu.

KENAN EVREN'İN VEFATI
Kenan Evren'in vefatı 98 yaşında oldu. Uzun süredir GATA'da tedavi altındaydı emri hak vaki oldu. Kuranda diyor ki bütün faniler ölümü tadacaktır.

Adaletin en eşit en güzel olduğu nokta ölümdür. Dolayısıyla Kenan Evren'in vefatında da söylenecek şeyler az çok bellidir. Ailesi yakınları sevenleri vardır. Onların duyguları farklıdır. Ama 12 eylül 1980'de darbe yaparak, siyasi partileri kapatan, yöneticileri yargılatan ve pek çok üzücü hadi

Şahsen söylenecek sözler de farklıdır. Hükümetin bir üyesi olarak, hükümetimiz adına bir söz söylemem gerekirse şu ana kadar yapılan açıklamalarında ışında söz söylemem mümkün değildir.

Ölüm büyük şeydir. Ölüm hakkında söylenmiş pek çok ibretli sözler ve davranışlar vardır. Arkadaşımız söylediği için ifade edeyim ben darbe olduğunda Milli Selamet Partisi Manisa il başkanıydım. Gözaltına alındım, çocuğum da yeni doğmuştu. Kapımızın önüne asker polis karışımı ekip geldiğini, siyasi yasaklı olduğumuzu bildiren

7 sene hiçbir siyasi faaliyette bulunamadığımızı biliyorum. Daha sonra parti binasında yapılan aramalar, levhanın indirilmesi sırasında tartışma kavgaya dönüşen, bir dönüm noktasında olan olaylar yaşandı.

Ben 12 Eylül darbesini alkışlayanlardan değilim. Şahsen zarar gördüğümüzü bilenlerdenim. Gözaltında kaldım, 85 yılında refah gecesinde yaptığım konuşma sebebiyle, bizzat talimatla DGM'de yargılandım, 4 yıl 2 ay ağır hapis cezası aldım.

Bunları başıma getirenler hakkında ne düşündüğümü tahmin edersiniz. Daha sonra da bu darbe anayasası, bu darbeyi yapanlar, mağdur olan milletimizin her ferdi gibi bende siyasi hayatımda bunun mücadelesini verdim.

Ben o darbe günü alkış tutanları biliyorum. Ülkeye huzur geldi, kardeş kavgası önlendi. Peki neden hayatlarını kaybetmelerine göz yumdu dediğimizde, alkış tutanları hatırlıyorum.
Unutmayın ben bir Manisalıyım, Kenan Evren de Alaşehir’dendir. Ben Manisa’ya geldiğim zaman yeni milletvekili olduğumda konuşmasına karşı çıkmış, Türkçe ezan ve ibadeti anlatırken bunun yanlış olduğunu ifade etmiştim. Kim bu çocuk dendiğinde de refah partisinin yeni milletvekili demişlerdi. İlk tanışmamız böyle olmuştu.

12 eylül darbesi yargılanmaya başladı. Referandumda yargılanmaya başladılar. İdam talebiyle, ağırlaştırılmış müebbetle yargılandığı zamanlarda, Kenan Evren’in isminin okullardan yollardan isminin kaldırılması gündeme geldi. Manisa Kenan Evren küçük sanayi sitesi vardır. Buradan da isminin silinmesi gündeme geldiğinde, başta sahipleri olmak üzere, şehrin ileri gelenleri buna yanaşmadılar. Dolayısıyla bugün evren hakkında ne düşünüyorsun, ne hissettin diye soracağınız kimseler varsa, ona alkış tutmuş, onu çok sevmiş, onun ismine bağlı kalmış insanlara sormanız gerekir. Bunların sayısı da eksik değildir.

Ben o işlerden, onun yaptıklarından mağdur olmuş insan olarak onun hakkında güzel şeyler söylemek noktasında değilim. Ölünün arkasından da kötü şeyler söylenmemeli. Bizim bildiğimiz dua vardır, Allah rahmete müstahak olanları rahmet etsin. Bu ülkede darbe yapan muhtıra veren sadece o da değildi. Ama maalesef 12 Eylül Türkiye’yi çok kötü noktalara götürdü.

Ben bir darbecinin vefatı karşısında bunu söyleyebiliyorum. Ama hayatı darbecileri alkışlayan insanlara düşüncelerini sorarsanız herhalde eski düşüncelerini söylerler.  Evren’in de bu tür düşüncelere daha çok ihtiyacı olduğunu zannediyorum



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kuran'la Büyüyen Rüşvete Çanak Tutar mı?

Cenaze Namazı Yeni Protokol Camiinde!

Kenan Evren'e Taziye Yok!
»  ''Türkiye Yargıda İtibar Kaybetti''
»  Twitter'da Evren hakkında yazılanlar...
»  Genelkurmay,15 Gün Hulusi Akar'a Emanet
»  ''Takip Ediyorum, Komik Şeyler Oluyor''
»  Flaş.. Kenan Evren Hayatını Kaybetti
»  Genelkurmay Başkanı 10 gün Rapor Aldı
»  MHP'li Vekil, Patates Çuvalını Sırtladı
»  Flaş...Kenan Evren Fenalaştı
»  AKP'li Soylu Aydın Doğan'ı Topa Tuttu!
»  Kim Kiminle Koalisyon İstiyor ?
»  Gül'ün Yayınlanmasını İstemediği Kitap
»  2 Milyon Seçmen Kayıp!
»  3 Bin 300 liranın altına icra takibi yok
»  Faiz Haram Diyen Diyanet, Faiz İstedi!
»  Rahşan Ecevit'ten İyi Haber
»  O hakimin eşi işten çıkarıldı!
»  "Herkes Krallar Gibi Yaşamıyor Ama...''
»  'Erdoğan Devletin Değil AKP'nin Başı'
»  Muammer Güler: Felç geçirmedim
»  'Kenarda Beklemem Elbette Düşünülemezdi'
»  Tecavüz davasında skandal!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.