DOLAR
49,947
▲%0.08
EURO
55,940
▲%0.06
ALTIN
6444,34
▼%-0.13
BIST-100
11165
▲%0.13
Ankara hava durumu8/15°
FacebookXInstagramYouTube

Ateşkes 45 Gün Uzatıldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail ile Lübnan arasında 16 Nisan’da ilan edilen ateşkesin 45 gün süreyle uzatıldığını duyurdu. Açıklamada, ateşkesin uzatılmasının müzakerelerde ilerleme sağlanmasına imkan tanıyacağı belirtildi.

  • | Medya Spot

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Piggott, “16 Nisan’daki çatışmaların durdurulması kararı, daha fazla ilerleme sağlanabilmesi için 45 gün uzatılacak” ifadelerini kullandı.

ABD yönetimi, Washington’da perşembe ve cuma günleri gerçekleştirilen İsrail-Lübnan görüşmelerini “oldukça verimli” olarak nitelendirdi. Tarafların 2 ve 3 Haziran tarihlerinde yeniden bir araya gelerek müzakerelere devam etmesi bekleniyor.

Bu haftaki temaslar, İsrail’in 2 Mart’ta Hizbullah’ın füze saldırılarına karşılık olarak Lübnan’a yönelik hava saldırılarını artırmasının ardından gerçekleştirilen üçüncü görüşme oldu.

ABD ile İsrail’in İran’a yönelik savaşıyla paralel ilerleyen İsrail’in Lübnan’daki askeri operasyonları, 16 Nisan’da ilan edilen ateşkese rağmen tamamen sona ermiş değil. Ancak çatışmaların büyük ölçüde güney Lübnan ile sınırlı kaldığı ifade ediliyor.

İsrail’in geçen ay Lübnan’ın güneyine yönelik kara operasyonlarını genişlettiği de aktarıldı.

6 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ
Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in dün akşam saatlerinde Haruf beldesindeki bir sağlık merkezini hedef aldığı saldırıda 3'ü sağlık görevlisi 6 kişinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin yaralandığı belirtildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberinde, saldırının sağlık merkezinde büyük yıkıma yol açtığı ifade edildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz