Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9212
EURO
44,0497
IMKB
9.475,000
ALTIN
4.121,280
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AÇIK EĞİTİMLİLER ÜVEY EVLAT!
AÇIK EĞİTİMLİLER ÜVEY EVLAT!
 
Öğretmen alımlarında Açık Öğretim mezunlarına üvey evlat gözü ile bakıldığını belirten Açık Öğretimliler Vakfı Başkanı Muharrem Soğuksu, Bakan Çelik’e sitem etti.
 
25.8.2005 - 00:33
Türkiye’de 1 milyon öğrencisi bulunan Açık öğretim fakülteleri mezunları öğretmen alımlarında çifte standart uygulaması yapıldığını, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in de buna göz yumduğu ifade ederek, bu ayrımcılığa son verilmesini istediler.

Açık Öğretimliler Birliği Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Muharrem Soğuksu, Açık öğretim Fakültelerinde okuyan öğrencilere hiçbir konuda imkan sunulmadığını vurgulayarak, Yerel Yönetimlerin bu öğrencilere sahip çıkmasını istedi.

Diğer öğrenim kurumlarında okuyan öğrencilerimize her türlü Sosyal faaliyet imkanı sunulduğunu hatırlatan vakıf Başkanı Soğuksu, şöyle konuştu.

“ Açık Öğretim fakültelerinde okuyan öğrencileri genelde ikametlerinde eğitimlerini sürdürdükleri için, diğer öğrencilerimize sunulan sosyal ve sportif faaliyetlerden yoksun kalmaktadır. Bu öğrencilerimize de bulundukları Yerel Yönetimlerin sahip çıkarak , sosyal faaliyetler imkanı sunmasını istiyoruz."

Başkan Soğuksu "Öğretmen atamalarında bu fakültelerden mezun olanlar, maalesef üvey evlat muamelesi ile en sonlara atılıyor."diyerek sözlerini şöyle noktaladı: "
Sayın Bakandan bu çifte standart uygulamasına son verdirmesini beklemekteyiz.
Eğer, Öğretmenlik yapacak kadar değerli bulmuyorlar ise bu fakülteleri neden kuruldu veya niye devam ettiriyorlar”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İLKOKUL ANKETİ'NDEN ÜRKÜTÜCÜ SONUÇ!

ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI YARIN SON

ÖSYM TAZMİNATA MAHKUM EDİLDİ...
»  ÖSYM ÖĞRENCİ SINAV KAĞIDINI KAYBETTİĞİ İÇİN 61 MİLYAR TAZMİNATA MAHKÜM EDİLDİ.
»  TOBB ETÜ YENİ DÖNEME HAZIR:
»  TOBB ETÜ YENİ DÖNEME HAZIR:
»  REKTÖRLERE BÜYÜK SUÇLAMA
»  ÖSS ADAYLARININ YARISI TERCİH FORMU DOLDURMAMIŞ!
»  ÖSS ŞAMPİYONU ODTU'YÜ SEÇTİ
»  ÖSYM SONUÇLARI AÇIKLANDI
»  DEVLETİN BİNASI DERSHANEYE VERİLDİ!
»  OKULLAR 12 EYLÜL'DE 15 YENİLİKLE AÇILIYOR
»  ÖSS VE YDS SONUÇLARI AÇIKLANIYOR
»  BURS, ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ BAŞVURU SÜRESİ YARIN SONA ERİYOR
»  MİLLİ EĞİTİM’DEN, 105 MİLYON ÜCRETSİZ KİTAP
»  30 BİN ÖĞRETMEN DAHA ALINACAK
»  BAKAN'IN KIZI 'HOME SCHOLL'DA OKUYOR!!!
»  OKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI
»  ÜNİVERSİTE HARÇLARI BELİRLENDİ...
»  OKS YERLEŞTİRME BİLGİLERİ AÇIKLANIYOR
»  BAŞÖĞRETMENLER 6O YIL UZMAN ÖĞRETMEN OLACAK
»  EĞİTİMDE DOĞU BÖLGELERİNE ÖNCELİK TANINACAK
»  ECZACILIK FAKÜLTELERİ 5 YIL OLDU
»  EĞİTİM'E HAZIRLIK ÖDENEĞİ 800 YTL OLSUN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.