Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8237
EURO
43,4590
IMKB
9.541,000
ALTIN
4.052,360
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AÇILIM İLK BAŞTAN DAHA KÖTÜ GİDİYOR
AÇILIM İLK BAŞTAN DAHA KÖTÜ GİDİYOR
 
TÜRKİYE Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Türkiye'nun şu an `demokratik açılım süreci' başlamadan önceki halinden daha kötü olduğunu ileri sürerek, AKP hükemetini eleştirdi.
 
14.12.2009 - 21:06

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde `Türkiye Siyasetinde Alternatif Arayışlar ve Gençlik' konulu bir konferans düzenledi. 600 öğrencinin izlediği konferansa, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasına `gençlik' ve `siyaset'in tanımını yaparak başlayan Şener, "Bazı arkadaşlarınız, `Siyaseti sevmiyorum. Siyaset, beni ilgilendirmiyor. Hiçbir haber programına ilgi duymuyorum. Gece, gündüz magazin programı izliyorum' diyebilir. Böyle bir çerçeve çizildiği zaman, `Burada gençlik var mı yok mu?' diye şüphe ederim. Oysa siyaset, hepinizin cebindeki paranın üçte birini harcamak demektir. Çünkü yaptığınız harcamalara çeşitli vergiler ödersiniz ve bu da gelirinizin üçte biridir. Bütçemizin üçte birini biz değil siyaset harcar. O vergiler, Hazine'ye gidiyor. Ve siz, bütçenizin üçte birini harcayan başbakanı, bakanları izlemiyor ve takip etmiyorsanız veya ne yaptıklarına ilgi duymuyorsanız, yani siyasete ilginiz yoksa burada bir sorun var demektir. Siyaset, hayatımızla ilgili kararlar da alıyor. Bakarsınız bir kanun çıkar ve trafik bundan sonra soldan işleyecek denir. Herkesin yönü değişir. İşte siyaset böyle bir şey. Yani siyasetle ilgilenmiyorum demek doğru bir şey değil. Ama değişimi anlayarak, görerek ve yöneterek" dedi.

`ÖNCE DEMOKRAT OL'

Şener, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine Şener, Türkiye'nin şu an, `demokratik açılım' başlamadan önceki halinden daha kötü olduğunu söyledi. O günden bugüne kadar sürecin yönetiliş biçimi ve ortaya çıkan gelişmelerin, Türkiye'de gerginliği arttırdığını ve ayrıştırmayı derinleştirdiğini savunan Şener, AKP ve Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek, "Hatta duygularda ve heyecanlarda bile Cumhuriyet tarihi boyunca görülmeyen bir farklılaşma ortaya çıkmıştır. Başbakanın da, hükümetin de demokrasi sicili bozuktur. Bu hükümet, siyasi maksatlarla kamu gücünü kullandığı için herkesi sindirmiş. Şimdi Türkiye'de genel demokrasinin standardını düşürmüşsün, yerlerde süründürüyorsun ve sonra diyorsun ki demokratik açılım yapacağım. Demokrasi kim, sen kimsin. Önce bir demokrat ol, ondan sonra demokratik açılım yap" diye konuştu.

`ÖZELLEŞTİRMELERİN ALTINDA İMZAM YOK'

Dış politika ve özelleştirme konusundaki görüşlerini de bir soru üzerine öğrencilerle paylaşan Şener, şunları söyledi:

"Türkiye'de ekonomik politikalar ile iç ve dış politikaların yabancılaşmakta olduğunu düşünüyorum. Dünyanın hiçbir tarafında Türkiye'deki gibi özelleştirme ve yabancılaştırma yok. Ben özelleştirmeye karşı biri değilim. Ama nasıl bir özelleştirme olacak, kimlere verileceği ve nasıl verileceğinin önemli olduğunu düşünüyorum. Mevcut iktidarın yapmış olduğu özelleştirmelerden ve yabancılaştırmalardan birinin altında bile imzam yoktur. Türkiye'de özelleştirilerek, yabancılaştırılanlara baktığımız zaman hiçbiri dışarıdan para kazanmıyor. Hepsi içeriden para kazanıyor. Kar marjları yüksek ve hepsi kurulu tesisler. Bunun anlamı şu; yabancılar bu tesislere yerleştiği taktirde Türkiye sürekli cari açığına yeni bir kalem ilave etmiş olacaktır. Her zaman krizlere açık bir ekonomi olma özelliğimizi kıyamete kadar devam ettirecektir. Özelleştirmede, karşı çıktığım nokta burasıydı. Dış politikada, maalesef yabancı etkisi çok yaygındı."

"İktidara geldiğinizde Amerika'ya sırt çevirecek misiniz?" sorusuna ise Şener, "Biz, ABD seyahati yapmaya ihtiyaç duymuyoruz. Gitmeyeceğiz. Ancak, sırt çevirme lafı biraz farklı gibi geldi bana. Onu o şekilde ifade etmemek lazım. Milli menfaatlere uygun, ülkenin ihtiyaçlarına uygun ve ülkenin kendi dinamikleriyle gündemini belirlediği bir yönetim tarzını kuracağız" dedi. Şener, Başbakan Erdoğan'ın göreve geldiğinden bu yana 15 kez ABD'ye gittiğini de hatırlatarak, bunun doğru olmadığını belirtti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN ÜÇ PARTİYE YÜKLENDİ

"MEYDANI VAMPİRLERE BIRAKMAYACAĞIZ"

DTP'LİLER İSTİFA EDİYOR..!
»   "DARBEYİ YAPACAK OLANLARLA,MARUZ KALACAKLAR NEREDE?"
»  GİTTİ DTP, GELDİ BDP!
»  FLAŞ.. BAHÇELİ'DEN, TEHLİKELİ CEPHELEŞME UYARISI
»  YILAN'DAN İTİRAF: 'SALDIRIYI BİZ YAPTIK'!
»  DTP'LİLER, , DİYARBAKIR'DA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI
»  "BAYKAL: BAYRAĞI SAHİPSİZ ÜLKE"
»  DEMİREL, MHP'YE SİYASET DERSİ VERECEK!
»  AYSEL TUĞLUK HAKKINDA 6 FLAŞ KARAR
»  BAŞBAKAN'DAN VEKİL'E DTP FIRÇASI
»  "KRİZİ İYİ YÖNETTİK IMF’YE EL AÇMADIK"
»  BALBAY'I ÜZEN GÖRÜŞME KAYDI
»  DTP TABELASI MECLİS'TE DE SÖKÜLDÜ
»  ERDOĞAN, İTALYA GEZİSİNİ ERTELEDİ
»  "GÖRÜNTÜLERİ ÇEVİRİP ÇEVİRİP YAYINLAMAYIN"
»  "KATSAYI OLSAYDI BEN REKTÖR OLAMAZDIM"
»  AHMET TÜRK'TEN AÇIKLAMA!
»  ASKERLER, PKK'LILARI DOMUZ AVCISI SANMIŞ!
»  ÖDÜLLÜ MELEK, ŞEYTANA UYDU!
»  KENDİSİNE YASAK VERİLDİĞİNİ TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİ!
»  "ARİF SAG BİZE CAN BORÇLU"!
»  ÇANKAYA KÖŞK'ÜNÜN FORS'UNA RENK AYARI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.