Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAHÇELİ, FETULLAH GÜLEN'İ TÜRKİYE'YE ÇAĞIRDI!
BAHÇELİ, FETULLAH GÜLEN İ TÜRKİYE YE ÇAĞIRDI!
 
Devlet Bahçeli şaşırtıcı bir çıkış yaparak 'Fethullah Gülen dönsün' dedi.
 
12.5.2011 - 08:15

Devlet Bahçeli, Gülen’den “püskevit” yorumlarına, farklı konuları Milliyet’e değerlendirdi. MHP lideri, Fethullah Gülen’in Türkiye’nin konularına vakıf olabilmesi için dönmesi gerektiğini söylüyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Tekirdağ’daydıÖ Saray, Çerkezköy ve Çorlu’da da seçmenlerine seslenen Bahçeli ile Veliköy Belediyesi’nde biraraya geldik.

Bahçeli’nin programı yoğundu... Bir meydandan diğerine giderken MHP’li il teşkilatı ve korumaları pek yanına yaklaştırmıyor. Bu nedenle Belediye’deki mola, altın kıymetinde bir 20 dakika demek.
MHP lideri, yemek sırasında kendi fotoğrafçısından başkasını istemiyor. Ancak birkaç basın mensubunu kabul ediyor. Tekirdağ adayları ve il teşkilatının ileri gelenleriyle oturduğu sofrada ilk dikkatimi çeken, kimseden çıt çıkmaması. Çorba, salata ve kebap adeta parmak ucunda servis ediliyor. Devlet Bey ise başını önüne eğmiş, sessizce oturuyor. Nihayet bu saygılı sessizliği bozmaya karar veriyorum. “İstanbullu müdanası olmayan gazeteci-yazar” kotasındanım ne de olsa.
Lafı YGS’deki şifre iddialarıyla ilgili takipsizlik kararından açıyorum. Düşünceli bir şekilde “Bu seçim çok daha anlamlı olacak. Her şey çığrından çıkmış” diyor. Sınavda sıfır alanların bile bu kadar çok olmasının bir işaret olduğu görüşünde.

PÜSKEVİT MESELESİ


Ancak MHP liderinin o gün meşgul eden, “püskevit” yorumları. Burada bir parantez açalım: Dün Oral Çalışlar, Bahçeli’nin “çocuklar bisküvi alacak parayı bulamıyorlar” sözlerine atfen “Bisküvi, köylerin bakkal dükkanlarında bile satılıyor. Hiçbir lüks değeri yok... MHP liderinin bu sözleri, MHP’nin değişimi okumaktan uzaklaşma sürecinin patlama noktası” diye yazmıştı.
İşte Bahçeli, bu yazıya istinaden  “Bir zamanlar Marksist olan devrimci kişi, bir köşe yazarı, şimdi farklı kulvarda. Çok yanlış değerlendiriyor. Bu sözleri iyi bir kapitalist söylese anlarım. Köy bakkalında satılsa da alışveriş merkezinde satılsa da ne fark eder? Çocuklar alabiliyor mu, mesele bu. Ben yoksul çocuklarımızın anladığı dilden konuşuyorum. ’Piskövit’ demesini de biliriz, ’pisküvit’ demesini de biliriz. Ama Allah bize, ’şehide kelle’ dedirtmesin.”

ÇOK ÜZÜLÜYORUM


Tekrar sessizlik... “Acaba kaset olayıyla ilgili dava açmayı düşünüyor musunuz?” diye sorunca “İhtiyaç hissetmiyorum” cevabını veriyor. Ona göre bu işin asıl peşine düşmesi gereken, devlet.
Peki Fethullah Gülen’in sert açıklaması hakkında ne düşünüyor? Bahçeli, tane tane yanıtlıyor sorumu: “Çok üzülüyorum... Türkiye, Erdoğan, Gülen ve Öcalan eşkenar üçgenine hapsedilmiş durumda. Türkiye’nin konularına vakıf olabilmesi için Fethullah Gülen’in gelmesinde yarar var. Bu aşamada sağlıklı değerlendirme yapmak, yol göstericilik için Türkiye’de bulunmasının daha iyi olacağı kanaatindeyim.”
“Benzer bir sıkıntıyı Baykal da yaşadı. Ancak Gülen konusundaki tavrı farklıydı. Genelde Gülen’i adres göstermekten korku duyuluyor galiba...” diyorum bu defa.   

KONUŞMASI GEREKENLER SESSİZ


MHP Başkanı, “TV’lerde esas bu konular üzerinde konuşması gerekenler konuşmuyor. Devletin ilgili kurumları sessiz” diye başlıyor söze: “İkincisi, ilahiyat fakültelerinin bilim insanları sessiz. Üçüncüsü, Anadolu’nun her alanında görebileceğiniz Allah dostu, mümtaz şahsiyetler var. Özellikle bu ikinci ve üçüncü grup, medya-siyaset-cemaat üçlemesiyle ne gibi fayda-zararın oluştuğunu değerlendirmeye ehil insanlar... Gülen’in faaliyetlerinin ne kadar doğru, yararlı olup olmadığını değerlendirebilirler.”
Sonra durup gülümsüyor: “Sayın Başbakan hala okyanus ötesinden neyi kast ettiğimi soruyor. Dokuz yılda anlamadıysa, benim söylememle olmaz.”


Yanındakiler “Efendim geç kalmamak için kalkmalıyız” diyor kibarca uyarıyor. Sohbetimiz burada noktalanıyor. Bahçeli hemen kalkıp bir sonraki mitingine doğru yola çıkıyor.12 MAYIS 2011

Milliyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


LİBYA'DAN KAÇIŞ FACİASI, 600 KİŞİ ÖLDÜ

CARİ AÇIK REKOR KIRDI!

ŞIRNAK'TA POLİSEVİ'NE SALDIRI 1 ŞEHİT!
»  DEVLET BAHÇELİ: KISACASI DEVLET YOK!
»  BAHÇELİ'DEN PÜSKEVİT AÇIKLAMASI!
»  ALİ DEMİR HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ!
»  ''GÖK KUBBE KİMİN BAŞINA YIKILACAK GÖRECEKSİN''
»  KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİASINA BAKAN YAZICI YANIT VERDİ
»  ESKİ ÖSYM BAŞKANI KILIÇDAROLU'NUN İDDİASI İÇİN NE DEDİ?
»  FLAŞ.. TUNCELİ'DE PKK İLE SİDDETLİ ÇATIŞMA!
»  "İSPATLAMAZSAM SİYASETİ BIRAKIRIM"
»  ERDOĞAN, İSTANBUL'A KURULACAK 2 YENİ ŞEHİR'İ AÇIKLADI!
»  ERDOĞAN'I DURDURUP İŞ İSTEDİ!
»  HAVAALANINDA KADINLARA BEKARET TESTİ!
»  ''NE YİYİP İÇECEĞİZ, ZEHİRLENECEĞİZ''
»  O MAİL BİR BAKAN'DAN
»  MHP'DEN FATMA GÜL'ÜN SUÇU NE? DİZİSİNE REKLAM
»  BAYKAL, DEMİREL'E SAHİP ÇIKTI
»  ARINÇ: BİZİM İÇİMİZDE YARAMAZ ADAM YOK!
»  "3 DİL BİLİYORUM AMA İŞSİZİM"!
»  AKP'Lİ KUZU'YA SAADET PROTESTOSU!
»  IRAK'TA BOMBALI SALDIRI
»  BTK'DAN KASET ÖNLEMİ!
»  CHP'DEN ALEVİLERE BÜYÜK SÖZ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.