Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8174
EURO
43,9896
IMKB
9.475,000
ALTIN
4.114,710
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAHÇELİ, MERKEL'İ REDDETTİ!
BAHÇELİ, MERKEL İ REDDETTİ!
 
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in görüşme isteği, CHP Lideri Deniz Baykal'ın ardından, MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından da da reddedildi.
 
29.3.2010 - 20:01

MHP kaynakları, davetin reddedilme gerekçesini, "ayaküstü yapılacak bir görüşme olması" olarak açıkladılar.

Edinilen bilgiye göre, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Cuntz aracılığıyla MHP Lideri'ne yapılan davet, Merkel'in Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde olacağı öğle yemeği sırasında "ayak üstü görüşme" olarak MHP'ye iletildi.

Oysa MHP, daha önce Bahçeli'nin TBMM'de ABD Başkanı Barack Obama'yla yaptığı başbaşa bir görüşme

Merkel'le görüşmenin "40-50 kişinin davetli olduğu bir etkinlikte, ayaküstü görüşme" niteliği taşıdığını öğrenen MHP, bu görüşme davetini reddetti. Bahçeli, öğlen Büyükelçilikteki davete gitmedi.

CHP Lideri Baykal da benzer bir gerekçeyle daveti reddetmişti.

Davete katılan tek siyasi parti temsilcisi ise BDP lideri Selahattin Demirtaş oldu. 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE DESTEK

Almanya Başbakanı Angela Merkel’den, AKP’nin hazırladığı Anayasa değişiklik paketine destek geldi.

Merkel, Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında kendisine eşlik eden Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a Türkiye’nin AB Üyelik sürecine bakışını da anlattı.

Ankara’da önce Anıtkabir’i ziyaret eden, ardından Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde yemek yiyen Merkel, bu süreler boyunca kendisine eşlik eden Bağış’a, Türkiye’nin AB Üyelik sürecine bakışını da anlattı.

Söze, “bizi yanlış anlıyorlar. Türkiye’ye verdiğimiz söze sağdığız” diye başlayan Merkel, “Türkiye ile müzakereler sürüyor. Ancak şunu unutmamak gerekir ki, bu müzakerelerin ucu açık” diye konuştu.

“TÜRKÇE OKUL, KİMSEYE FAYDA SAĞLAMAZ”

Merkel, ziyareti öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile, basın yoluyla karşı karşıya geldiği Almanya’da Türkçe okul konusunda ise, “Bizim Almanya’da amacımız, ülkemizdeki Türk kökenlilerin Alman toplumuna entegre olması. Bu açıdan bakınca, Türkçe okul, kimseye fayda sağlamaz” dedi.

Almanya’nın amacının “asimilasyon olmadığını”, Ankara’dan yapılan “Almanya Türkleri asimile etmek istiyor” yorumlarının da kendilerini çok rahatsız ettiğini anlatan Merkel, “Biz kimsenin dinine ya da kültürüne karşı değiliz, aksine büyük saygı duyuyoruz. Bizim yapmaya çalıştığımız, Türk kökenlilerin Alman toplumuna entegrasyonunu sağlamak” diye konuştu.

İRAN VE KIBRIS MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Alman meslektaşı Angela Merkel arasındaki görüşmeye, İran ve Kıbrıs sorunu damgasını vurdu.

Merkel, Erdoğan’dan iki istekte bulundu, Başbakan iki isteği de diplomatik bir dille reddetti.

Merkel’in ilk isteği, Türkiye’nin Kıbrıs Rum Kesimi uçak ve gemilerine limanlarını açması oldu. Almanya Başbakanı bunun için “Türkiye’nin Ankara protokolünü uygulayın” dedi.

Başbakan görüşmede, Kıbrıs’ta Türk ve Rum liderler arasındaki görüşmelere atıfta bulundu ve Ankara protokolünün uygulanmasının bu aşamada mümkün olmayacağının işaretini verdi.

“İRAN’DA BİZİMLE OY KULLANIN”

Merkel’in ikinci isteği ise, İran konusunda oldu. Nisan ayı içinde BM Güvenlik Konseyi’nde nükleer programına devam eden İran’a yönelik yaptırımların sertleştirilmesin ilişkin bir karar tasarısı oylanacak. Merkel, Türkiye’nin de BM Güvenlik Konseyi geçici üyesi olarak bu tasarıya “evet” oyu vermesini istedi. Almanya Başbakanı, “Türkiye’nin, Avrupa ve ABD ile birlikte oy vermesi iyi olacak bizim için” dedi.

Başbakan Erdoğan ise buna karşı “yaptırımlar denendi, ancak yararlı olmadı” diyerek, İran’a karşı oy kullanılmayacağının işaretini verdi.

Erdoğan şöyle konuştu:
“İran’la Türkiye’nin durumu diğer ülkelerden çok çok farklı. Asırları yakalayan dostluğumuz ve şu anda bizim için önemli bir ortak. Enerji konusunda Rusya’dan sonra ikinci ortağımız. Tabii bu ilişkilerimizi değerlendirirken, bunu göz ardı etmemek gerekiyor. İran’a karşı dünya iki kez yaptırım uyguladı. Ancak yaptırımı uygulama kararı alan ülkelerin yaptırımı deldiğini gördük. Yaptırım yolunun sağlıklı olmadığı inancındayız. Diyoruz ki bunu diplomasiyle çözelim. En isabetli yol diplomasi.”

“ARABULUCULUK YAPALIM”

Başbakan Erdoğan, diplomatik bir dille, Türkiye’nin dünya ile İran arasında sorunun çözümü için arabuluculuk yapabileceğini de söyledi. Erdoğan, “Tabii bu yeni bir süreci başlatabilir. Biz Türkiye olarak elimizden gelen tüm çalışmaları yaptık, bundan sonra da yaparız. Türkiye olarak bize dünya bu konuda güvenirse, biz bu çalışmaları devam ettirelim.”

İSİM VERMEDEN İSRAİL’E YÜKLENDİ

Başbakan Erdoğan, isim vermeden İsrail’e de yüklendi. İsrail’in de nükleer silaha sahip olduğunu kaydeden Erdoğan, “İran’ın suçu Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı’na (UAEA) üye olmak mı?” mesajı verdi. Erdoğan şöyle konuştu.
“Türkiye, bölgemizde nükleer silahların uygulanmasına yapılmasına kesinlikle karşıdır. Ancak bölgemizde başka ülkenin nükleer silahı var mı ? Var. Ona karşı yaptırım uygulanıyor mu? Uygulanmıyor. Bunun nedeni İran’ın Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı’na üye olması, diğerinin ise olmaması. Diğer ülkenin ise üye olmaması.”

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE OPERASYONA RASTLADILAR

KAMER GENÇ'DEN ŞOK İDDİALAR!

MERKEL'DEN ERDOĞAN'A ANLAMLI HEDİYE
»  MERKEL'DEN ALMANYA'DA TÜRK OKULLARI SİNYALI
»  ADALET BAKANI ERGİN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  TOLON PAŞA'DAN CHP'DEN ADAYLIK YALANLAMASI
»  BAHÇELİ'NİN PUŞİ'Sİ BDP'LİLERİ KIZDIRDI
»  İŞTE BAŞBUĞ İLE BÜYÜKANIT ARASINDAKİ FARK!
»  MİT MÜSTEŞARLIĞI'NA SÜRPRİZ İSİM
»  ADANA'DA ZOR SEÇİM!
»  GÖKÇEK'TEN BAYKAL'A DÜELLO TEKLİFİ
»  BÜYÜKERŞEN HAKKINDA KARAR!
»  SAHNEYE TANKLA ÇIKTI..
»  EN TUHAF KAYIP EŞYALAR
»  AK PARTİ, FİRE VERMEYECEĞİNDEN EMİN!
»  ABD YÖNETİNİN ERDOĞAN ISRARI
»  TOKİ'DEN 8,5 MİLYONLUK PARDON!
»  SALDIRAY BERK, SON ANDA KURTARMIŞ!
»  OSMAN ÖCALAN:"PKK SİLAH BIRAKMAYA HAZIR"
»  AP'DE KADIN SORUNLARINI ANLATACAK!
»  MOSKOV'DA KANLI SABAH
»  "NEREDEYSE FAİLİ MEÇHUL YOK"
»  İSTANBUL'DA SATILIK MAHALLE
»  AKP 12 EYLÜL KALINTISIYLA İKTİDAR OLDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.