Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAKAN ÇELİK ASANSÖR CİNAYETİNE EL KOYDU!
BAKAN ÇELİK ASANSÖR CİNAYETİNE EL KOYDU!
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Mecidiyeköy'de yaşanan iş cinayetinde 10 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
 
7.9.2014 - 09:25

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gecenin ilerleyen saatlerinde Mecidiyeköy’de bulunan inşaat alanına geldi. Olay yerinde yetkililerinden bilgi alan Bakan Faruk Çelik, yaptığı incelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Mecidiyeköy’de yaşanan asansör kazasının ardından, gece saatlerinde inşaat alanına geldi. İçeride İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte inceleme yapan Bakan Faruk Çelik, yetkililerden olay yerinde bilgi aldı. Çelik, daha sonra inşaat alanı içerisine alınan gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“10 EMEKÇİMİZ NE YAZIK Kİ HAYATINI KAYBETTİ”
Herkesi üzüntüye boğan bir kaza yaşandığını belirten Bakan Faruk Çelik, “Mecidiyeköy’de bahse konu inşaatta maalesef dün akşam saat 19.45 sıralarında, bütün milletimizi üzüntüye boğan müessir bir kazayla karşı karşıya kaldık. Bu meydana gelen müessir olay neticesinde 10 çalışanımız, 10 emekçimiz ne yazık ki hayatını kaybetti. Öncelikle hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağolsun. Yaşanan bu olayların bir daha yaşanmaması konusunda hep temennilerimizi ifade ediyoruz. “ dedi.
“ASANSÖRÜN RAYLI SİSTEMDEN ÇIKMASI NETİCESİNDE MEYDANA GELEN BİR KAZA”
Yaşanan kazanın asansörün raylı sistemden çıkması sonucu meydana geldiğini belirten Bakan Faruk Çelik, “Olayın neden, nasıl olduğu konusunda bizimde şuan da yaptığımız değerlendirmelerde elimdeki bilgi, bir yük asansörünün, katlarda özellikle ağırlıklı olarak kartonpiyer ve benzeri işleri yapan işçilerimizin malzeme taşırlarken, malzeme ile birlikte çıkarlarken, asansörün raylı sistemden çıkması neticesinde malzemelerle beraber asansör boşluğuna düşmelerinden meydana gelen son derece üzüntü verici bir tablo. Bu kazanın neden kaynaklandığı, sebeplerinin ne olduğu, bu arızanın neden kaynaklandığı konusunda tabii gerek idari gerek adli soruşturmalar devam ediyor. Teknik düzeyde bakanlığa bağlı müfettişler olay duyulur duyulmaz görevinin başına geçti ve bu olayın neden kaynaklandığını bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kısa süre içerisinde bu asansörde meydana gelen kazanın nedeninin ortaya çıkacağı umudu içerisindeyiz.” dedi.
“İHMAL VE KUSUR NEREDE VAR İSE BUNLARIN ÜZERİNE GİDİLECEK”
Yaşanan asansör kazası ile ilgili idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirten Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Tabii ki burada ihmali olan, özellikle bildiğiniz gibi bir mevzuatı çerçevesinde iş güvenliği uzmanının, iş sağlığı uzmanının bulundurulma zorunluluğu var. Bunlar nasıl raporlandırma, nasıl değerlendirme yaptılar. Burada çalışma koşulları ile ilgili durum nedir? Konu ile ilgili savcılık zaten olayın üzerinde. Sayin Vali Mutlu’nun belirttiğine göre 8 kişi şuanda gözaltında. İhmal ve kusur nerede var ise bunların üzerine gidilecek. Temennimiz bu tür olayların bir daha yaşanmaması. “ şeklinde konuştu.
“İNŞAATIN DEVAM ETMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, inşaatın devam edip etmeyeceği konusunda sorulan bir soru üzerine ise, “Bu tür bir olaydan sonra inşaatın devam etmesi söz konusu değil. Tüm bu değerlendirmeler yapıldıktan sonra tabii ki ona göre yeni kararlar alınacaktır.” ifadelerini kullandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN TOPRAK'A BÜYÜK ŞOK!

MECLİS TORBA KANUN İÇİN TOPLANIYOR

FLAŞ.. İŞTE CHP'NİN YENİ VİTRİNİ
»  ''BUNUN ADI CİNAYET''
»  REZİDANS İNŞAATINDA FACİA,10 İŞÇİ ÖLDÜ
»  ''PARALEL YAPI BELGELERİNİ YOLLAYACAĞIZ'
»  BAHÇELİ'DEN YENİ TÜRKİYE DEĞERLENDİRMESİ
»  CHP PM LİSTESİNDE KİMLER VAR?
»  MECLİS'TEN 62. HÜKÜMETE GÜVENOYU
»  ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA KUTLAMA
»  SEÇİM ANKETÇİLERİNE ETİK SORUŞTURMA
»  KONYA,DAVUTOĞLU'NU BEKLİYOR
»  CHP KURULTAYINDA 2. GÜN
»  İNCE: BEN İMZAMIN ÜÇ KATI OY ALDIM
»  470 POLİSİN RÜTBESİ SÖKÜLDÜ!
»  MANSUR YAVAŞ'TAN İNCE'YE JET YANIT!
»  CHP'DE GÖZLER PM SEÇİMLERİNDE!
»  NATO ZİRVESİNDE ERDOĞAN- OBAMA GÖRÜŞMESİ
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN İNCE'YE BÜYÜK JEST!
»  İNCE, SİLKELEDİ AMA DÜŞÜREMEDİ
»  ''BEN DERSİMLİ, DEVRİMCİ KEMAL'İM''
»  KILIÇDAROĞLU'NU KİŞİ OLARAK ÇOK SEVERİM
»  KILIÇDAROĞLU'NA 944, İNCE'YE 177 İMZA!
»  GÖZLER CHP KURULTAYINDA...
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.