Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7956
EURO
43,4439
IMKB
9.700,000
ALTIN
4.054,550
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BARZANİ'DEN BAĞIMSIZLIK ARAYIŞI İMASI!
BARZANİ DEN BAĞIMSIZLIK ARAYIŞI İMASI!
 
Irak askerlerinin Suriye sınırındaki Rabia Sınır Kapısı’na el koymak istediğini öne sürerek buraya yaklaştırmayan ayrıca 10 bin peşmergeyi de bu bölgeye kaydıran Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, merkezi hükümetten istediklerini alamamaları halinde bağımsızlık arayışına gireceklerini söyledi
 
30.7.2012 - 17:55

Bölgedeki Kürt kanalları, Barzani güçlerinin Irak askerlerine yönelik engellemesinin devam ettiğini bildirdi. Barzani’nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi’ne ait 'Zagros TV’, sınır bölgesine kaydırılan silahlı peşmergeler ile karşılarındaki Irak’ın güneyinden gelen üç taburdan oluşan merkezi ordu birliklerinin sınır kapısı yakınlarındaki Mahmudiye Köyü’nde bekleyişlerini sürdürdüklerini aktardı.

"MERKEZİ YÖNETİMDEN İSTEDİKLERİMİZİ ALAMAZSAK..."

Peşmergeler ile Irak Ordusu askerleri arasındaki gergin bekleyiş sürerken, IKDP’ye bağlı 'Kurdistan TV’, Bölgesel Kürt yönetimi Bakanı Mesut Barzani’nin açıklamasına yer verdi. Barzani, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile aralarında kişisel bir sorun olmadığını, sorunun diyaloga inanmayan ve silahın gücüne sığınan zihniyette olduğunu söyledi. Kürtler’in birliğinin bozulmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Kürt lider, kendisini Kürtler’in özgürlüğünü savunan biri olarak gördüğünü, üstlendiği sorumluluktan gurur duyduğunu belirtirken, merkezi Irak yönetiminden istediklerini alamamaları halinde bağımsızlık arayışına gireceklerini söyledi.

Barzani, Kürt bölgesinin Irak’ın diğer bölgeleriyle birlikte perişan olmasına izin vermeyeceğini belirterek, "Halkımıza karşı tanklarla ağır silahların kullanılmasına tanıklık ettik" dedi.

SORUN SİYASİ"

Bu arada Ulusal İtifak Listesi Başkanı İbrahim Caferi, Irak-Suriye sınırına askeri güç gönderilmesi konusunu, Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile telefonla konuştuğunu, sorunun çözüleceğini belirtti. Caferi, "Maalesef iki kardeşimiz Barzani ile Maliki arasındaki ilişki kopmuş durumda. Asıl sorun siyasi krizdir. Eğer bazı şeyler uygulamaya konulsa, güven geri gelir. Bu da korku ve heyecanı sonlandıracaktır" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ OSMAN: IRAK ORDUSU SORMADAN BÖLGEYE GELMEMELİ

Rabia Sınır Kapısı’ndaki gerginliği değerlendiren ‘Kürdistan Koalisyonu’ üyesi parlamenter Mahmut Osman, sorunların büyük bölümün kaynağının siyasi olduğunu ve Bağdat ile Erbil yönetimi arasında ciddi bir diyalog sürecine girilmesi gerektiğini söyledi. Osman, "Irak Ordusu’nun koparılmış bölgelere güç gönderme hakkı varsa elbette ki peşmergenin de o bölgelerde kalma hakkı vardır. Suriye sınırının iki tarafında da Kürt nüfus yoğunlukta. Bu nedenle Irak ordusunun, sormadan, danışmadan, peşmergenin kontrolündeki bölgeye gelmesi resmen savaş tehdididir" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BU ÜRÜNLERİ SAKIN KULLANMAYIN!

SÜRÜLEN POLİSİN EŞİ KONUŞTU!

FLAŞ.. ÇİN DONANMASI AKDENİZ'DE!
»  ALEVİLER EYLEM TAKVİMİ AÇIKLAYACAK
»  AKP'Lİ VEKİL:TÜRKİYE,SURİYE'YE GİRSİN
»  DEMİREL ESAD'I DEVİRME PAZARLIĞI YAPMIŞ!
»  22 PAŞAYI EMEKLİ EDECEKLER!
»  "CUMHURBAŞKANI YENİDEN ADAY OLABİLİR"
»  TEŞHİS SIRASI POLİSTE!
»  KILIÇDAROĞLU'NUN VİLLASINA TALİP ÇIKTI
»  TERİM'İN GÖZDESİ F.BAHÇE YOLUNDA
»  "BARZANİ: BU BİR SAVAŞ İLANIDIR
»  HAKKARİ'DE ÇATIŞMA, 1 ŞEHİT 3 YARALI
»  "HANİ GÖZ BEBEĞİNİZDİ?"
»  MALATYA'DA TEHLİKELİ GERGİNLİK!
»  ŞAHİN'DEN SIRALI POLİS AÇIKLAMASI!
»  DARBE KOMİSYONUNUN LİSTESİ KABARIK!!
»  BÖLGEDEKİ İLLER KAN AĞLIYOR!
»  O FOTOĞRAFA VALİLİKTEN AÇIKLAMA
»  O POLİS KONUŞTU!
»  BAKANDAN ŞOK EDEN DAMACANA AÇIKLAMASI!
»  BARZANİ'DEN TÜRKİYE'YE TEHDİT!
»  BOZDAĞ:'KARAR MAHKEMENİN TAKDİRİDİR'
»  PKK THY BÜROSUNU BASTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.