Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2226
EURO
44,8383
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.193,220
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A 3 YENİ ÖNERİ
BAYKAL DAN ERDOĞAN A 3 YENİ ÖNERİ
 
Baykal, hükümete 3 yeni önerisi daha olduğunu açıkladı.
 
22.3.2009 - 05:15
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Ankara mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 3 yeni öneri sundu. Baykal çalışanlar üzerinden alınan prim stopaj yükünün derhal kaldırılmasını isterken, çiftçilere yönelik tedbir paketi hazırlanması gerektiğini kaydetti. Baykal ayrıca ödenemeyen kredi kartı borçlarının dondurulmasını istedi.

Baykal, partisinin Tandoğan Meydanı'nda yapılan Ankara Mitingine katıldı. Burada halka seslenen Baykal, Türkiye'nin son dönemde büyük ekonomik çöküntü içine girdiğini söyledi.

Baykal şunları söyledi:

"Seçimlerde en iyisini yapacağınıza inanıyorum. Son dönemde neler oldu. Çiftçiler üretim yapamamaya başladı. Ankara'nın toprağı bereketini mi kaybetti. Yoksa çiftçi tembelliğe mi kuruldu. Bir kilo gübreye kaç kilo buğday alıyorsunuz. Geçen yılki buğday fiyatı aynı kaldı. Gübre fiyatı ise fırladı. TMO'ya ne oldu. Çiftçiye sahip çıkıyor mu. Tarıma verilen destek azaldı. Hatta kesildi. Yeşil mazot da gelmedi. Hani mazotu ucuzlatacaklardı. Tamam çiftçinin durumu kötüymüş. Esnafa bakalım o zaman. O da kepenk kapatıyor. Emeklinin durumu iyi mi. Ona da yüzde 4 zam yaptılar. Memleketin hali açık. Bütün insanlar şikayetçi. Türkiye kalkınan Türkiye olmaktan çıktı. Küçülen daralan Türkiye dönemine girdi. Artık fabrika yapan Türkiye yerine, fabrika satan, kapatan Türkiye haline geldi. Kapatılan tezgahların dörtte biri bu dönemde kapatıldı. 70 milyonun sofrasındaki somun küçülüyor. Ama sofra etrafındaki sayı çoğalıyor. Bu somunu büyütmeliyiz."

CHP Lideri Baykal, fabrikaların kapandığını sanayi üretiminin azaldığını belirterek, 2008 yılında ise 11 ayda 1 milyon kişinin işsiz kaldığını söyledi. 5 milyon kişinin bu nedenle aç kaldığını ifade eden Baykal, emeklilerin de çocuklarının ve torunlarının yanına gitmeyi düşünmek zorunda kaldıklarını söyledi. Siyasetin amacının sorunları çözmek olduğunu hatırlatan Baykal, "Türkiye zenginleşiyorda, bu zenginlik işçiye, çiftçiye, esnafa, şoföre, nakliyeciye, Ostim'e gençlere gelmedi mi? Hani zenginleşiyorduk" dedi.

85 yılda gelen hükümetlerin toplam 220 milyar dolarlık borç yaptığını anımsatan Baykal, AKP hükümetin ise 7 yılda 280 milyar dolar borç yaptığını kaydetti. Baykal, "85 yılda gelen hükümetler 220 milyar dolar borçla Türkiye'ye yatırım yaptı. Elektriği suyu çimentosu, yolu olmayan Türkiye'ye su, elektiriği getirdi. Fabrikalar kurdu. Üniversiteler kurdu. Sen 280 milyar dolarla ne yaptın? Bunun hesabı sorulacak" dedi.

BAYKAL'DAN YENİ 3 ÖNERİ

Baykal, Başbakan Erdoğan'a daha önce 7 öneri sunduklarını, bu önerinin bir tanesini geçtiğimiz günlerde hayata geçirdiklerini belirterek, "biz bunu 6 ay önce söyledik. Ama onlar yeni uygulamaya koyuyorlar. Bunların ampülleri geç yanıyor" şeklinde konuştu. Baykal, hükümete 3 yeni önerisi daha olduğunu açıklayarak şunları söyledi:

"Çalışanların üzerinden alınan prim, spotopaj yükü derhal kaldırılmalıdır. İndirim yapılmalıdır. Avrupadaki gibi olmalıdır. Dünyanın en yüksek prim stopaj yükü olan Türkiye'de bunu makul seviyelere çekmeleri gerekiyor. Kriz döneminde zaten yanlış olan bu yükü talep etmek, Türkiye'de krize devam etmektir. Bir milyon kişi işini kaybetti. Borçlarını ödeyemiyor. Bu nedenle kredi kartı borçları ödenemiyor. Sadece ocak ayında 138 bin kişi, kart borcunu ödeyemediği için listeye girdi. Bu sayı her geçen gün artıyor. Bu böyle olmamalı. 2009 yılı tamamında 1,5 milyon kişinin kredi kartını ödeyemeceği düşünülüyor. Bu kredi kartlarından yüzde 60'ın üzerinde faiz alınıyor. Bu borçlar katlanarak ödenemez hale geliyor. Ama bankalara kendi paranızı verseniz yüzde 11-12'lerde faiz alıyorsunuz. O borçlar dondurulmalı, eşit taksitlerle 2 yıl vadeli olarak makul bir faizle, yüzde 20-21 gibi oranlarla ödenmelidir. Bunu Erdoğan'a söyledik. O ise 'kredi kartı borçlarının dürüst olduğuna inanmıyorum' dedi. O borcu işinden atıldığı için yapıyor. O dürüst değil ama ATV ve Sabah'ı damadının bulunduğu şirket alsın diye 750 milyon dolar avantajlı krediden aldırmak dürüstlük. Öyle mi?

Bir üçüncü teklifimiz daha var. Krizi fabrikaların kapanmasından sonra farkettik ama aslında Türrkiye'de tarlada, köyde, çiftçide kriz var. Çiftçi için bir tedbir paketi düzenlensin. Köylü devletin yapmadığı yatırım nedeniyle sulama yapamıyor. Sulama yatırımlarını yapmadılar. O yüzden köylü elektrik kullanarak sondajla suyunu çekiyor. Ama fabrikalardan daha pahalıya elektrik alıyor. Bu 3 önerimiz biran önce yapılmalıdır. Bunu biran önce yap."

Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a televizyonda karşı karşıya gelme teklifini yineledi. Baykal Ankaralılara seslenerek, seçime babaların çocukların yanısıra, "analarını da" yanlarına almalarını istedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAHÇELİ'NİN ETNİK ARİTMETİĞİ

AKP'Lİ VEKİL'DEN 'ÇAKMA' MESAJ

NEVRUZ ATEŞİNİ YAKAN AMERİKALI!
»  İKİNCİ OLGAÇ VAK'ASI
»  CHP, SEÇİM GECESİNE HAZIR
»  SGK'DAN EMEKLİYE BORÇ ŞOKU
»  YEREL SEÇİMLERE KILIÇDAROĞLU DAMGASINI VURDU
»  ERDOĞAN: "PKK SİLAH BIRAKIRSA..."
»  GÖKÇEK HAZİNE’YE 4 MİLYAR TL'Yİ AŞKIN BORCUNU ÖDEMEDİ
»  LİNCOLN, GALATASARAY DEFTERİNİ KAPATTI
»  CERRAH USULÜ CEZA!
»  KENAN EVREN'İ BİTİRECEK DEĞİŞİKLİK
»  "ARAGONES FİYASKO"
»  BUSH YÖNETİMİYLE ANKARA ARASINDAKİ SORUNU AÇIKLADI
»  BAŞSAVCILIK GÖKÇEK İÇİN SORUŞTURMA İZNİ İSTEDİ
»  GOOGLE'DE ADAY AVI
»  "KÖMÜR DEĞİL, İŞ VER"
»  ABD BÜYÜKELÇİSİ'NİN İMAM ZİYARETİ
»  YARSAV'DAN ŞOK İDDİA!
»  AYTAÇ DURAK'IN TELEVİZYON'UNU RTÜK KAPATTI
»  "SİZE HİÇ DENİZ FENERİNDEN BAHSETTİ Mİ?"
»  "ÜLKÜCÜLER SENİ NOT ETTİ"
»  "FELAKET KADROLAŞIYOR"
»  ERDOĞAN MEHMET ALİ ERBİL'İ ÇİZDİ !
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.