Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7434
EURO
43,5439
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.081,730
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAŞBAKAN'DAN ARTUR MANUKYAN TALİMATI
BAŞBAKAN DAN ARTUR MANUKYAN TALİMATI
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın talebi üzerine Başbakan Recep Taypip Erdoğan’ın Türkiye’de 5 yıl oturma iznine “olur” verdiği moya moya hastası Ermeni vatandaşı Arthur (22) ve annesi Hasmik Manukyan (45), İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 5 yıl oturma izni için müracaatta bulundu. Canan Arıtman'dan Recep Tayyip Erdoğan'a kadar emeği geçen herkese teşekkür eden Manukyan Ailesi, vatandaşlık başvurusu yapmayı düşündüklerini de belirtti.
 
27.4.2010 - 00:10
Arthur Manukyan (22), 5 yıl önce annesi Hasmik Manukyan ile birlikte çalışmak üzere Erivan’dan İstanbul’a geldi. Arthur Manukyan’da önce baş ağrıları sonra da bayılmalar kendini göstermeye başladı. Arthur Manukyan'ı muayene eden Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi’nde görevli Dr. Armenak Mezaduryan teşhisi koydu. Beyne giden kan damarlarında pıhtılaşma vardı ve bu yüzden damarları tıkanıyordu. Bu hastalığın adı moya moyaydı. Dr. Armena Mezaduryan, ameliyatlar için ise Manukyan’ı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk etti. Burada çeşitli ameliyatlar gerçekleştirildi. Türkiye'deki oturma süreleri dolan ve bir süre kaçak olarak yaşayan Manukyan Ailesi, tedavinin sürebilmesi için oturma iznini uzatmak istedi.

Manukyan’ın Türkiye’de tedavisinin sürebilmesi için ilk olarak Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Kurul Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan devreye girdi. Aram Ateşyan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, arkasından da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a Arthur Manukyan ile ilgili durumu anlatmak için başvurmuştu. Aram Ateşyan, Arthur Manukyan ve annesine oturma izni verilmesini istemişti. CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Arthur Manukyan hakkında görüşüp oturma izni verilmesini talep etti.

Başbakan'ın “Olur” demesinin ardından Arthur ve annesi Hasmik Manukyan bugün saat 12.00 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Hasmik Manukyan hasta olan oğluyla beraber 5 yıl daha İstanbul'da oturmak için getirdiği ikamet izni dilekçesini Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne verdi. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da Manukyan Ailesi'ne geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hüseyin Çapkın, “Başbakan ve bakanımızın talimatıyla aileye 5 yıl oturma izni veriyoruz. Biz kendileriyle yakından ilgileniyoruz. Arthur kısa sürede iyileşip top oynayacaksın. Ben de senin gibi Beşiktaşlıyım” dedi.

Anne Hasmik Manukyan, “Süre iznimiz dolmuştu. Ancak tedavinin devam etmesi gerekiyordu. Şimdiye kadar çok şükür polise yakalanmadık. Bu süreçte emeği geçen Başbakan Erdoğan'dan CHP'li Arıtman'a kadar herkese teşekkür ederim” diye konuştu. Arthur Manukyan da “Çok mutluyum. İlginize teşekkür ederim. Benim iki adım var. Aydın Arthur. Duruma göre ikisini de kullanıyorum. Bazı arkadaşlarım Aydın bazıları Arthur der” dedi.

Manukyan Ailesi vatandaş olmayı da istediklerini bunun için de gerekli işlemleri başlatmayı düşündüklerini söyledi. Mutlu olduklarını belirten Anne Hasmik ve oğlu Arthur Manukyan, birbirlerine sarılarak emniyetten ayrıldı.

Hürriyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


NUH'UN GEMİSİNİ BULDULAR!

KİMSENİN SÖYLEYEMEDİĞİNİ O MÜDÜR SÖYLEDİ!

TECAVÜZ HABERLERİ, ÇUBUKÇU'YU KIZDIRDI
»  ERDOĞAN'DAN ET ÜRETİCİLERİNE GÖZ DAĞI
»  ERDOĞAN'DAN BAYKAL'A SERT TEPKİ
»  EDİRNE'DE KAÇAK GÖÇMENLER DRAMI, 4 KİŞİ ÖLDÜ
»  FLAŞ.. BİLGE KÖYÜ KATLİAMI DAVASINDA KARAR!
»  POLİS'İN TAKSİM ALARMI!
»  ASKERİ KONVOY'A MAYINLI PUSU, 1 ASKER ŞEHİT
»  'ISLAK İMZA', KİTAP OLDU!
»  1 KİLO SUCUK, 40 LİRA'YA DAYANDI
»  TECAVÜZ OLAYINDA TÜYLER ÜRPERTEN İTİRAFLAR
»  'ÇARE SARIGÜL' SİLİNDİ!
»  GÜLEN, HANGİ SÖZÜNDEN PİŞMANLIK DUYUYOR?
»  İRAN'DAN 5 YENİ FÜZE DENEMESİ
»  SİİRT'TE İKİNCİ DEHŞET
»  100 BİN ELEMAN ARAYAN SEKTÖR
»  SAKIK'A MAKET GEMİ İLE SUİKAST GİRİŞİMİ
»  ET AJANLARI İŞ BAŞINDA
»  ÇOK PARÇALI ASKERLİK BASİTLEŞTİRİLECEK!
»  AKP'Lİ KILIÇ, TBMM BAŞKANI ŞAHİN'İ KIZDIRDI
»  IĞSIZ PAŞA'DAN LAİKLİK MESAJI
»  BAHÇELİ OBAMA'YA SERT ÇIKTI
»  SAHTE DOKTORAYLA TÜM KAPILARI AÇTI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.