Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,4025
EURO
47,2656
IMKB
10.616,000
ALTIN
4.401,880
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 34 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAŞBAKAN DANIŞTAY'DAN ŞİKAYETÇİ
BAŞBAKAN DANIŞTAY DAN ŞİKAYETÇİ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı ihalelerin geri döndüğü Danıştay’ı müteahhitlere şikayet etti. Erdoğan, "Danıştay’da bir çok engellerle karşı karşıyayız" dedi.
 
5.4.2006 - 16:45

Erdoğan Sheraton Otel’inde düzenlenen Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 28’inci Genel Kurulu’na katıldı. Erdoğan buradaki konuşmasında ekonominin 2005’i, son iki yılda olduğu gibi hedeflerin üzerinde bir başarı ile tamamladığını söyledi.

/_newsimages/1337855.jpgHükümet olarak inşaat sektörüne özel ilgi gösterdiklerini kaydeden Erdoğan, müteahhitlerin konsorsiyumlarla hidroelektrik santral işine girebileceklerini dile getirdi.

Türkiye'nin dönüşümünün müteahhitlerle el ele verilerek yapılacağını anlatan Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"DANIŞTAY'DA ENGELLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

“Sorunlarınız olduğunu biliyorum. Ama şunu da takdir etmenizi istiyorum. Yasamada bazı adımları atarız, yürütmede bazı adımları atarız ama yargıdaki adımı bizim atmamız mümkün değil. Şu ana kadar açık konuşuyorum. Danıştay'da bir çok engelle karşı karşıyayız. Bu Danıştay bu ülkenin Danıştay'ı ve kuvvetler ayrılığı prensibi içerisinde yargı başlığı altında yer alıyor. Bir de şunu söylemeliyiz. Bu ülkenin bir yatırımı var. Bu yatırımın çözülmesi için ne gerekiyorsa onu yapacağız. İşi çözelim. Ben bu noktada sizden bunu bekliyorum. Ama maalesef burada tıkanıp kalıyoruz.

Söyleyin, yetkili kimse onu bulalım. Bu işi çözelim. Enerji konusunda Enerji Bakanlığı mı yetkili onu söyleyin. EPDK mı ilgili, bunu çözmemiz lazım. Çünkü ülke kaybediyor... Bu ülkede fabrikaların sayısını artırmamız lazım. Sınır ötesini aşan sular meselesi var. Bir an önce bu ülkede barajların sayısını artırmamız lazım.

"BÜROKRATİK OLİGARŞİ İLE UĞRAŞIYORUZ"

Bir taraftan bürokratik oligarşi ile uğraşıyorsunuz. Ödemesiz yılların bütçede yer alması gibi bir mantığı ben kabul etmiyorum böyle bir şey olamaz. Bunun aşılması için mücadelemizi sürdürüp duruyoruz. Veya bunu anlayanla yürüyeceğiz. Burada da bakıyorsunuz karşınızda yine Danıştay... Bu konudaki çalışmalarda el ele vereceğiz. Dayanışma halinde olacağız. Türkiye'nin kazanması için bunları yapmaya mecburuz. Bugün özellikle inşaat sektöründe yaşanan canlanmada sizlerle sağladığımız uyumlu işbirliğinin payı var. Türkiye'nin her köşesinde toplu konut projeleri, kentsel dönüşüm projeleri altyapı çalışmaları, yol çalışmaları bütün hızıyla sürmekte. Türkiye'nin her köşesi bir şantiyeye dönüşmüş durumda Türkiye bu hummalı çalışmalarla geleceğini inşa ediyor.”

"ÖZEL SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATTIK"

Özel sektörün önünü açmak, dertlerine çare bulmak, yeni yatırım ve küresel rekabet konusunda girişimcileri yüreklendirmek konusunda hükümetin gerekli adımları attığını kaydeden Erdoğan, “Bir çok sektörün yararlandığı vergi kolaylıkları ile bürokratik kolaylıklarla teşvik uygulamalarıyla bizim farkımızı takdir ettiğinizi sanıyoruz” dedi.

Son zamanlarda bazı ilginç gelişmeler olduğunu belirten Erdoğan, inşaat sektöründen örnekler vererek şunları söyledi:

“Çimentoda farklı bir şekilde gelişme var... Aynı şekilde inşaat demirinde çok farklı yaklaşımlar var. Ben bunu bir fırsat kollama olarak nitelendirmek istemiyorum ama bunun doğru olmadığını özellikle vurgulamak istiyorum. Türkiye'de iki yılda yüzde yüzü aşkın zammın olması herhalde pek yenilir yutulur bir şey değil. İnşaat demirinde bana son gelen veriler yüzde 35 gibi... Bunun altından kalkılamaz. Görüyorsunuz enflasyon nerelere kadar düştü. Biz büyük bir gayreti ortaya koyarken bu tür olumsuz gelişme hakikaten gerek inşaat sektörünün içinde olan girişimcileri, gerek halkımızı gerekse bizleri olumsuz etkilemektedir. Adil olmaya mecburuz... İnşaat sektöründeki firmaların batması bize bir şey kazandırmaz. Firmalarımız ne kadar güçlü olursa devlet de o kadar güçlü olacaktır.

İhale mantığında en ucuza mal verilir mantığına karşıyız. Aslında en uygun olana mal verilmeli, en uygun olanın işi alması asıl olan olmalı.

Yaşadığımız felaketlerde de bunun sonuçlarını görüyorsunuz. Bakıyorsunuz ki yüzde 60 kırım yapılıyor, yüzde 70 kırım yapılıyor, bu adam maldan çalacak yaa... Bunun başka şeyi yok... Ya demirinden ya çimentosundan çalacak. Bu haksız rekabetin bedelini de çöken binalarda can veren insanlar ödüyor.”

“Fırsatı yakalayıp bu fırsatı en iyi şekilde değerlendiririm” şeklindeki mantığın doğru olmadığını vurgulayan Erdoğan, Kamu İhale Kanunu'nda bazı değişiklikler yapılacağını ve bu yöndeki hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

Konuşmasının ardından Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Başbakan Erdoğan'a sektöre yaptığı katkılardan dolayı plaket verdi. Erdoğan, daha sonra genel kurula katılanlarla öğle yemeği yedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN, HOLLANDA YOLCUSU

ÖCALAN'IN YENİDEN YARGILANMASINA RET

ÇİÇEK'TEN, BAYKAL'A ŞEFFAFLIK BİLGİLENDİRMESİ
»  ŞIRNAK'TA ÇATIŞMA 5 ASKER ŞEHİT
»  AVUKATLARLA HÜKÜMET ARASINDA ÜCRET KRİZİ
»  DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İÇİN 7 ADAY YARIŞACAK
»  "ÖRGÜT LİDERİ DEĞİLİM"
»  "SEZER, TERÖR OLAYLARINDA NEDEN SESSİZ?"
»  AVRUPA'LI VE TÜRK PARLAMENTER KAPIŞTI
»  HABER KAMERAMANLARININ 'EN'LERİ
»  KOCATEPE MİMAR KEMAL LİSESİ'NDE BIÇAKLAMA
»  "KAVGASIZ GÜRÜLTÜSÜZ 4 BİN KONUT YIKILDI"
»  "AÇILAN KEPENKLER, CUMHURİYET'İN NAMUSUDUR"
»  CUMHURBAŞKANI SEZER, BAKÜ'DE
»  MUMCU: "SAYIN BAŞBAKAN SİLKİNİP KENDİNE GELMELİ"
»  GÜL: ''ABD'NİN İRAN'DA SAVAŞ ARZUSU YOK''
»  WILSON: ''PKK TERÖRÜ SORUNUNU ELE ALIP BİTİRMEK LAZIM''
»  ERDOĞAN'IN MUMCU PROSETOSU SÜRÜYOR
»  PKK'NIN ATATÜRK'ÜN BÜSTÜNE SALDIRISI MECLİS'TE
»  TERÖR MECLİS GÜNDEMİNDE, BAYKAL YÜKLENİYOR
»  TERÖR AVRUPA'YA SIÇRADI, HEDEF TÜRK ŞİRKETLERİ
»  "TERTİPÇİLER, HAKETTİKLERİ CEZAYA ÇARPTIRILACAK"
»  EMİN ŞİRİN'DEN 'TELSİM SOYULUYOR' İDDİASI
»  ERDOGAN'DAN ÇALIŞANA MÜJDE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.