Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
41,2752
EURO
48,5290
IMKB
10.543,000
ALTIN
4.899,350
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAŞBAKANA SORU: "ESKİ SAVCI GİZLİ TANIK MI OLDU?"
BAŞBAKANA SORU:  ESKİ SAVCI GİZLİ TANIK MI OLDU?
 
Başbakan'da soru: "Şemdinli savcısı estetik geçirip Ergenekon'da gizli tanık mı oldu
 
28.3.2009 - 00:03
CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, Van eski Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın, 1 yıl önce Türkiye’den kaçtığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Anadol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle, Meclis gündemine taşıdığı soru önergesinde, Sarıkaya hakkında ortaya atılan iddiaları sordu.

Anadol, Cumhuriyet eski Savcısı Sarıkaya’nın dönemin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın hakkında önce tarihi eser kaçakçılığı, ardından çete suçlamasıyla iddianame hazırladığını anımsattı.

Anadol, “Şemdinli soruşturmasını yürüttükten sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından meslekten çıkartılan ve hazırladığı Şemdinli iddianamesiyle mağdur ettiği kişiler tarafından açılan 4 tazminat davasında toplam 20 bin lira tazminata mahkum olan eski savcı Ferhat Sarıkaya’nın yurtdışındaki yeri belli midir?” diye sordu.

Sarıkaya’nın, 10 Şubat 2008 tarihinde eşi ve üç birlikte THY’nin tarifeli uçağıyla Saraybosna’ya gittiği, 1 yılı aşkın bir süredir Türkiye’ye dönmediği iddialarını yineleyen Anadol, “Yurtdışında nerede yaşadığını tespit etmek için çalışma yürütüldü mü?” sorarak yanıtı istedi.

-"SARIKAYA ESTETİK OLDU MU?"

Anadol, Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları da sordu;
“Gerek Van Yüzüncü Yıl, gerekse Şemdinli iddianameleri asılsız çıkan ve bu süreçlerde birçok kişiyi mağdur eden eski savcı Ferhat Sarıkaya’nın ‘Tanık Programına alınıp estetik ameliyatı’ olduğu iddiaları doğru mudur? Ergenekon Davası’nın gizli tanığı olduğu doğru mudur? Bu iddialar doğruysa, savcılığı döneminde asılsız iddialarla insanları mağdur eden ve ‘sözünün doğruluğu kuşku uyandıran’ bir kişinin ifadelerinin başka bir soruşturma ve davada temel oluşturması doğru mudur?”


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DSP'LİLERDEN CHP'YE AÇIK DESTEK

BBP, LİDERİNE AĞLIYOR...

GÖKÇEK'E İLAN YOLUYLA KINAMA ŞOKU!
»  ARAMA NEDEN YANLIŞ VE TERS İSTİKAMETTE YAPILDI?
»  İŞTE HELİKOPTER'İN DÜŞTÜĞÜ YERİ GÖSTEREN HARİTA
»  ACI HABER SONRASI PARTİLER ÇILDIRDI..!
»  BAKAN ŞAHİN AĞZINI ÖYLE BİR BOZDU Kİ..!
»  "KURTARMADAKİ EKSİKLİKLERİ TESBİT ETMEK ZORUNDAYIZ"
»  YAZICIOĞLU, GEÇEN HAFTA ÖLÜMÜ ANLATMIŞTI
»  İŞTE MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN YAŞAM ÖYKÜSÜ
»  VE ACI HABER...
»  ENKAZA ULAŞAN KORUCU EKİBİ ZOR DURUMDA
»  ''BİZİ KURTARIN'' DEDİ, KURTULAMADI
»  FLAŞ.. 5 CESET VAR, YAZICOĞLU KAYIP
»  ENKAZA ULAŞILDI, 3 CESET VAR İDDİASI
»  SP'DEN BBP'YE BÜYÜK JEST
»  FLAŞ..FLAŞ.. ATALAY: HELİKOPTERE ULAŞILDI
»  'PKK'YA ARTIK DÜNYADA YER YOK'
»  "ALLAH AŞKINA İNİN O DAĞLARDAN"
»  ERDOĞAN:"HER TÜRLÜ İMKAN SEFERBER EDİLDİ"
»  ALANYA'DA BARAJ KAPAĞI PATLADI, EVLER BOŞALTILIYOR
»  ENKAZA ULAŞILDI İDDİASI
»  TSK:"YAZICIOĞLU İÇİN SEFERBER OLDUK"
»  AKUT BAŞKANI UMUDUNU KESTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.