Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,8620
EURO
46,9765
IMKB
10.276,000
ALTIN
4.274,340
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BDP'DEN BARZANİ'YE ZİYARET
BDP DEN BARZANİ YE ZİYARET
 
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkanvekili Bengi Yıldız ve eski Genel Başkan Ahmet Türk'ten oluşan BDP heyetiyle biraraya geldi.
 
5.6.2010 - 06:05

Görüşmenin yapıldığı Swiss Otel'den ayrılırken basına açıklama yapan BDP Genel Başkanı Demirtaş, 'Hoşgeldin' ziyaretinde bulundukları Barzani'nin Türkiye'ye gelmesini önemsediklerini ve bundan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Demirtaş, hem Türkiye'nin komşularıyla barışçıl ilişkiler geliştirmesinden hem de Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimle diplomatik, ekonomik, kültürel, sosyal ilişkilerin geliştirilmesinden memnuniyet duyduklarını Barzani'ye ifade ettiklerini kaydetti.

Barzani'nin kendilerine, Türkiye ziyaretinin önemli olduğunu, bu ziyaret vesilesiyle Türkiye ile yürütecekleri ilişkilerin daha sağlıklı çerçevede yürüyeceğine inandığını söylediğini belirten Demirtaş, kendilerinin de BDP olarak, Türkiye'nin komşularıyla ve Irak'ın kuzeyindeki yönetimle yürüteceği ilişkilerin tümüyle bölgede barışın gelişmesine katkı sağlayacağını düşündüklerini ifade etti.

Türkiye'nin dış politikasının bu çerçeveye oturması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, BDP olarak, 'Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulların çok da iç açıcı olmadığının farkında olduklarını' söyledi.  'Biz burada, ülkemizin her bir köşesine barışın yayılması, kardeşliğin yayılması, bu duyguların gelişmesi için çaba sarf ediyoruz' diye konuşan Demirtaş, BDP olarak Türkiye'de barışın, demokrasinin özgürlüğün gelişmesi için çaba harcayacaklarını kaydetti.

Bir gazetecinin Barzani'nin dünkü açıklamalarında Türkiye'deki demokratik açılım sürecine destek verdiğini, BDP'nin ise bu süreci eleştirdiğini hatırlatarak, görüşmede bu konunun gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine Demirtaş, 'Barzani'nin bu konudaki düşünceleri şüphesiz ki kendi düşünceleridir. Partimiz bu konudaki yaklaşımının arkasındadır. Biz açılım sürecinin demokratikleşmeyi, köklü bir reformu ifade etmediğini söylüyoruz. Halen o noktadayız' karşılığını verdi.

Dışişleri Bakanlığında dün yapılan toplantı salonunda Irak bayrağının bulunmamasını da değerlendiren Demirtaş, 'Bilinçli bir seçim miydi bilemiyoruz. Sayın Bakan öyle olmadığını ifade etti. Bu tür şeylere dikkat edilmesi gerekir' diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ZAMAN, GÜLEN'İN AÇIKLAMALARINI NASIL DEĞERLENDİRDİ?

BDP'Lİ SEVAHİR BAYINDIR AMELİYAT OLDU

PADOVESE'NİN KATİLİ, MAHKEME'DE EZAN OKUDU!
»  AKP'DEN, ANAYASA MAHKEMESİNE,'YETKİNİZ YOK' TEPKİSİ
»  KILIÇDAROĞLU'NUN COŞKULU TRAKYA TURU!
»  BAŞSAVCI'DAN ANAYASA AÇIKLAMASI!
»  FLAŞ.. İSRAİL'DEN SON GEMİYE MÜDAHALE!
»  FETULLAH GÜLEN'DEN ŞAŞIRTAN GAZZE YORUMU!
»  İŞTE FENERBAHÇE'NİN GÜİZA KARARI!
»  ZAM BEKLEYEN EMEKLİYE ŞOK
»  "YÜZÜ KOYUN YATIP, ÖLÜMÜ BEKLEDİK"
»  BEŞİKTAŞ'TAKİ KRİZİN PERDE ARKASI!
»  İKİNCİ GEMİYE İZİN YOK!
»  BDP'Lİ SEVAHİR BAYINDIR'IN ZOR ANLARI
»  TERÖR LİSTESİ BARZANİ'DE
»  BİZİM YERİMİZE ONLAR HATIRLADILAR!
»  "GAZZE" YÜRÜYÜŞÜN'DEN MEKTUP
»  10 HAFTA'DA 38 ŞEHİT VERDİK
»  BAKIRKÖY SAVCLIĞINDAN İSRAİL'E SORUŞTURMA
»  HAŞİM KILIÇ, KÜÇÜK KONUDA ARAŞTIRMA YAPILACAK
»  BARZANİ, TEMASLARINDA "PKK" KELİMESİNİ KULLANMADI!
»  FLAŞ..!FLAŞ..! HAKKARİ'DE POLİS ARACINA SALDIRI!
»  FLAŞ..!FLAŞ..! SİLOPİ'DE ARBEDE
»  ERDOĞAN,PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.