Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BEDELLİ ASKERLİK FİYASKOSU!
BEDELLİ ASKERLİK FİYASKOSU!
 
Hazinenin 13 milyar lira gelir beklediği, bedelli askerlikte 2 ay süre kaldı ama, 460 bin kişiden sadece 22 bin 500’ü başvurdu
 
24.4.2012 - 09:19

Maliye Bakanlığının 13 milyar lira gelir beklediği bedelli askerlik umulanı vermedi. 15 Aralık 2011 tarihinden bu yana yürürlükte olan ve 460 bin kişinin yararlanma olanağı bulunan yasa için 4 ayda sadece 22 bin 500 kişi başvurdu.
 
İlk üç aydaki başvuruların aylık ortaması 5 bin 860 kişiyken, 4’üncü ay sonunda başvurular azaldı ve aylık ortalama da 5 bin 624 kişiye düştü. Bu seyir devam ederse bedelli askerlikten, 35-40 bin kişinin yararlanacağı hesaplanıyor. Hazineye girecek miktar ise en fazla 1 milyar 200 milyon lira olacak. Başvuruların düşük kalmasının, 30 bin liralık ücretin yüksek bulunması ve taksit miktarının da 2 ile sınırlandırılmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Yasadan yararlanma hakkı olan bazı yükümlüler de Haziran 2012’yi bekliyor. Haziran ayında başvuru yapıp ilk taksit olan 15 bin liraya ödeyen yükümlü, ikinci taksiti de 6 ay sonra, Aralık 2012’ye bırakabilecek.

15 Haziran 2012’ye kadar yürürlükte kalacak olan yasa, 31 Aralık 2011 tarihi itibarıyla 30 yaşından gün alanları kapsıyor. 30 bin lirayı 2 taksitte ödeyenler hiç silah altına alınmadan askerliklerini yapmış sayılacak. Bedelli başvuruları daha önce de düşük kalmıştı. 1999’daki yasadan 344 bin kişinin yararlanma hakkı verken, sayı 72 binde kaldı ve yararlanma oranı da yüzde 21 oldu. 1987’de ise 198 bin kişiden 18 bini başvurdu. Oran yüzde 9’da kaldı. 1992’de de, 243 bin kişiden 35 bini bedel parasını ödeyip askere gitti.

Kaynak:Gazeteport



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SARKOZY, GİDERAYAK YİNE OYUN PEŞİNDE!

'TÜM BİLGİLERİ SAVCILIĞA VERİYORUZ'

23 NİSAN'DA BİR İLK!
»  "HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE" KAMPANYASI
»  BAĞDAT'TAN ANKARA'YA PROTESTO!
»  İŞTE GATA'NIN ŞAHİNKAYA RAPORU!
»  "MECLİS DARBELERDEN HESAP SORUYOR"
»  FLAŞ.. AĞAR'A CEZAEVİ BULUNDU
»  KÜRTLERİN EYLEMİ SES GETİRDİ!
»  "3-5 TERÖRİSTE ÜLKEYİ TESLİM ETMEYİZ"
»  "G.SARAY HALA LİDER, LİDER KALACAK"
»  ÖZEL KONUŞMALARI KAYDETMEK SUÇ DEĞİL!
»  "28 ŞUBAT DEMİREL'İN ESERİDİR"
»  "KEM SÖZ SAHİBİNE AİTTİR"
»  ''MAGANDALARA MÜSAMAHA ETMEYECEĞİZ''
»  UĞUR DÜNDAR'DAN SERT AÇIKLAMALAR
»  KAVAKÇI'DAN 28 ŞUBAT'A SUÇ DUYURUSU!
»  TBMM'YE YENİ SOSYAL TESİS!
»  ŞIRNAK'TA ÇATIŞMA, 1 ASKER ŞEHİT
»  DAYAKÇI VEKİLE BDP'DEN TEPKİ
»  11 İL'İN VALİSİ DEĞİŞİYOR!
»  GENELKURMAY'DAN TUTUKLU PAŞALARA ŞOK!
»  İSTANBUL'DA MİNİBÜSLER KALKIYOR!
»  VE ŞİKE DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.