Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, uzun namlulu silahla belediye binasına giren kişinin makam odasına kadar çıktığını belirterek, 'Saldırgan makam odama kadar girdi, bana ateş etmeye çalıştı, yanımdaki bir kişi yaralandı' dedi.
Pınarbaşı,yaptığı açıklamada, uzun namlulu silahla belediye binasına giren bir kişi rastgele ateş açtığını belirtti.
Belediyenin güvenlik ve koruma olmadığı için saldırganın rahatlıkla belediye binasına girebildiğini belirten Pınarbaşı, saldırganın, belediyede çalışan ve görev değişikliği yapılan bir işçi olduğunu bildirdi.
OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER
Pınarbaşı, makam odasının belediye binasının ikinci katında olduğunu ifade ederek, 'Belediye binasına giren saldırgan rastgele ateş açtıktan sonra, benim makam odama kadar girdi. Ben makam odasındaydım, saldırgan bana da silahını yöneltti ve ateş etti. O sırada yanımda bulunan kişi olaya müdahale edince, makam odasındaki kişi yaralandı' dedi.
NTV canlı yayınına katılan Pınarbaşı ayrıca, silahını kendisine doğrultan kişiye kendisinin de silahını çıkararak müdahale etmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.
SALDIRGAN GÜVENLİK GÜÇLERİNİN İKNASI SONUCU TESLİM OLDU
- Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, uzun namlulu silahla belediyeye giren saldırgan güvenlik güçlerinin iknası sonucu teslim oldu.
Alınan bilgiye göre, belediyede geçici işçi olan ve 29 Martta yapılan yerel seçimlerin ardından işine son verildiği iddia edilen İ.Ş, güvenlik güçlerinin iknası sonucu etkisiz hale getirildi.Belediye binasından çıkarılan zanlı, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.