Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3912
EURO
47,0429
IMKB
10.366,000
ALTIN
4.347,240
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BM: GAZZE ABLUKASI YASA DIŞI!
BM: GAZZE ABLUKASI YASA DIŞI!
 
BM insan hakları uzmanları, İsrail'in Gazze Şeridi'nde uyguladığı deniz ablukasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu bildirdi.
 
14.9.2011 - 00:25

Bağımsız 5 BM uzmanının oluşturduğu heyet, BM İnsan Hakları Konseyi'ne sunduğu raporda, ''İsrail'in Mavi Marmara baskınında aşırı güç kullandığı'' belirtilen, ancak ''Gazze'ye uyguladığı ablukanın yasal olduğu'' öne sürülen Palmer Raporu'nun sonucunu reddetti.

Uzmanların raporunda, ablukanın, ''uluslararası insan hakları ve insani hukuku pervasızca ihlal ederek'' Gazzelileri toplu cezalandırmaya maruz bıraktığı kaydedildi.

Raporda, 4 yıldır süren ambargonun 1,6 milyon Filistinliyi temel haklarından yoksun bıraktığı ifade edildi.

Uzmanların ortak açıklamasında, ''Palmer Raporunun, ablukanın yasal olduğunu bildirirken, deniz ablukasının İsrail'in Gazze'ye yönelik, sivillerin insan hakları üzerinde aşırı etkisi olan kapalılık politikasının ayrılmaz parçası olduğunun ayrımına varmadığı'' bildirildi.

Heyette yer alan uzmanlardan Richard Falk, Palmer raporunun sonuçlarının, Türkiye-İsrail ilişkilerini iyileştirme iradesinden etkilendiğini söyledi.

Palmer raporunun İsrail ile Türkiye arasında siyasi uzlaşmayı amaçladığını ifade eden Falk, raporda siyasetin yasaya üstün gelmesinin talihsizlik olduğunu belirtti.

BM İnsan Hakları Konseyi'nin Mavi Marmara baskınıyla ilgili bir başka soruşturma heyeti de geçen eylüldeki raporunda ablukanın uluslararası yasaları ihlal ettiği neticesine varmıştı.

Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı da ablukanın Cenevre Sözleşmeleri'ni ihlal ettiğini bildiriyor.(ZAMAN)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"ARTIK ESAD'A İNANMIYORUM"

FÜZE KALKANI'NIN YERİ BELLİ OLDU!

MISIR'DAN DÜNYAYA FİLİSTİN MESAJI!
»  AYNI GÜN 3 KEZ TECAVÜZE UĞRADI
»  ASLINDA ERKEKMİŞ!
»  HÜKÜMETTEN KARA HAREKATI AÇIKLAMASI
»  DÜNYA BASINI ERDOĞAN'I KONUŞUYOR!
»  İSRAİL'DEN ALINAN HERONLAR ÇÜRÜK ÇIKTI!
»  İSRAİL, ARTIK DOST DEĞİL
»  PKK'NIN NEFES BORUSU BÖYLE KESİLECEK!
»  MISIR'DA ERDOĞAN COŞKUSU!
»  "TUTUKLULUĞU KISATLMAYALIM.... "
»  ''ANAYASA NE DİYORSA ONU YAPIYORUM''
»  BEDELLİ TARTIŞMALARINA SON NOKTA!
»  BAŞBAKANLIK'TA SÜRPRİZ ZİRVE
»  PKK, ÖĞRETMENLERİ DİRİ RİRİ YAKACAKTI!
»  BEYOĞLU'NDA DAVUTOĞLU ATIŞMASI!
»  'HAYIR' DEDİLER, SONLARI HAYIR OLMADI!
»  ''BEDELLİ ASKERLİĞİ TSK İSTEMİYOR''
»  JET FADIL OTOMOBİL İŞİNE GİRİYOR
»  ABDULLAH ÖCALAN NAKLEDİLECEK İDDİASI!
»  ALZHEİMER'DE ÇIĞIR AÇAN GELİŞME!
»  ŞEMDİNLİ'DE 2 ŞEHİT!
»  ŞEMDİNLİ'DE HAİN SALDIRI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.