Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6100
EURO
43,8709
IMKB
9.135,000
ALTIN
4.224,390
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BU DA DİPLOMATİK TARİKAT!
BU DA DİPLOMATİK TARİKAT!
 
Almanya'nın Mainz kenti konsolosluk çalışanları ve gurbetçilerin şikayeti üzerine Türkiye Başkonsolos Yardımcısı Yalman Okan hakkında Dışişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu inceleme başlattı.
 
26.10.2006 - 08:40
Kendisinin 'Melamilik Tarikatı Şeyhi' olduğunu söyleyen Yalman Okan hakkındaki incelemede ifadesine başvurulan O. A., Okan ile ilgili şu açıklamaları yaptı:
'Yalman Okan'ı bir akşam yemeğine davet ettik. Bize ney ile birkaç eser çaldı. Sonra dini sohbete başladı. Sürekli olarak Melamilik Tarikatı hakkında konuştu ve Kur'an'da bulunan bazı sırlardan söz etti. Bunların herkes tarafından bilinmemesi gerektiğini sadece bazı insanların bilebileceğine değiniyordu. Bizlerde bir ışık gördüğünü vurguladı. Abdest aldırıp hepimizle tek tek görüştü. Benimle diz dize oturup 'Ben Melamilik Tarikatı'nın efendisiyim. Artık müridimsiniz ve benim tarafımdan korunacaksınız' dedi.
BENİ ALLAH KONUŞTURUYOR
O. A., Okan'ın teklifi üzerine zikir çektiklerini belirterek ifadesini şöyle sürdürdü: 'Yalman Bey, sohbetleri sırasında bazen konuştuklarını ertesi gün unuttuğunu, o zaman konuşanın o olmadığını, kendisinin Allah tarafından konuşturulduğunu, gözlerinden bakanın Allah olduğunu, ellerimize dokunduğunda Allah'ın dokunduğunu dile getirmekteydi. Kendi amaçları için insanların dini duygularını suiistimal etmekten öte bir şey değil yaptığı. Özellikle 'takiyye' yaptığını ve yapabileceğini ifade etmesi beni rahatsız etmekte. Dışardan bakıldığında kendisi laik, cumhuriyetçi ve Atatürkçü gözükmekteydi.' (ANKA)




Melamilere göre en büyük günah kibir

Melamilik bir tarikat kimliğinden ziyade bir bakış açısı ve üslup olarak öne çıkan tasavvufi bir yaklaşım tarzıdır. Üyelerini çoğunluğunu zanaat sahibi insanlar oluşturmakta. Özellikle dokumacıların 17. yüzyılda İstanbul'daki peştemalcılar çarşısında konumlandıkları söylenir. Birçok kaynağa göre bu tarikat törenleri sırasında çok büyük bir gizlilik uygular. Özellikle dokumacı olmalarıyla ilgili olarak dokudukları her sıra tel için Allah'ın adını zikrederler. Böylece çalışmanın ibadet olmasıyla ilgili bir ritüel gerçekleşir.

Melamiliğin kurucusu Nişaburlu 'Ebu Salih Hamdun ibni Ahmed ibni Ammarül Kassar' olarak gösterilmiştir. elamiler kendileriyle Allah arasındaki samimiyeti kaybetmemek için kendilerini gizlerler. Melamilikte Muhyiddin İbnü Arabi'nin 'Vahdet-i vücud' görüşünün derin etkisi vardır. Melamiler kaçınılması mümkün olmayan cemaatle namaz dışındaki ibadetlerini ve Allah'a yakınlıkla ilgili hallerini halktan gizlerler. Bunları açığa çıkarırlarsa kendilerini kınarlar. Gerçek durumlarını sezdirmemek için halk içinde sıradan bir insan gibi giyinip kendilerini belli etmeden yaşamaya çalışırlar. Görünüş ve gösterişe değer vermezler. En hoşlanmadıkları şey, kibir ve gösteriştir. Melamiler kimseye dertlerini açmazlar.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KADINLAR PARKINA KADIN VEKİL TEPKİSİ

TÜRK İŞÇİLERE ÇIPLAK İŞKENCE

BİNGÖL DAĞLARINDA BÜYÜK OPERASYON
»  LÜBNAN'DA İSRAİL UÇAKLARI ALMAN GEMİLERİNE SALDIRDI
»  BAŞBAKAN TATİLİNİ UZATTI
»  ELİF ŞAFAK'TAN PAPA'YA TÜRKİYE TAVSİYELERİ
»  ÜSKÜDAR'DA TÜRBEMİZ VAR
»  TÜRK KONSOLOSLUĞUNDA TARİKATÇILIK ZORLAMASI
»  SAHTE ATEŞ KES KISA SÜRDÜ!
»  AKP'Lİ ERDEM:'FRANSA NİŞANINI GERİ İADE ETMEYECEĞİM'
»  KAPKAÇ'ÇILAR, İÇİŞLERİ BAKANI AKSU'YU DA YOKLAMIŞLAR!
»  ''TOP MODEL YOK, BA
»  GEMLİK'LİLER GECEYİ SOKAKTA GEÇİRİYOR
»  KAZAKİSTAN'DAKİ KAVGA GÖRÜNTÜLERİ ŞOK ETTİ
»  ERDOĞAN'DAN İŞSİZLİK TALİMATI
»  GEMLİK'TE 2 SARSINTI DAHA MEYDANA GELDİ!
»  BU DEPREMLER BÜYÜK DEPREMİN 'AYAK SESLERİ'
»  BÜYÜK BİR DEPREM ÖNLENDİ İDDİASI
»  ERDOĞAN: "ARTIK DOKTOR TAVSİYESİNE UYACAĞIZ"
»  GEMLİK KÖRFEZİ SALLANDI, İSTANBUL HİSSETTİ
»  İSTANBUL HAFİF SALLANDI, YÜREKLER HOPLADI!
»  ÜNİVERSİTE VAR, ÖĞRENCİSİ YOK!
»  ECEVİT'E BAYRAM ZİYARETİ
»  BARZANİ'NİN TV'SİNDE SKANDAL
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.