Bu utanılacak ve çağ dışı durumu bile bile milli eğitim başını kuma gömmüş bir şekilde ülkenin geleceğine takoz oluyor.
Doktor ve öğretmen sıkıntısı... Hakkari'nin çözülemeyen sorunları kemikleşmiş halde ortada duruyor. Son gelen haber bunu gösteriyor. Bu çağda bir okulun 1. ve 2. sınıf öğrencilerine 5. sınıfta öğrenim gören bir öğrenci öğretmenlik yapıyor.
Şaban öğretmen... Arkadaşlarının çoğu ona böyle sesleniyor.
Şaban Kaya, Hakkari'nin Durankaya beldesindeki Pınarbaşı İlköğretim Okulu'nda 5. sınıfta okuyor. Sabah saatlerinde de 1. ve 3. sınıfların dersine giriyor.
Çünkü miniklerin 2 öğretmeni yaklaşık 2 ay önce beldeden ayrıldı. Geri dönmedi.
Okulun diğer 2 vekil öğretmeni 107 öğrenciye yetişemiyor. Bu yüzden 1 ve 3 sınıf öğrencileri Şaban ile onun bir sınıf arkadaşı Mücahit'e emanet.
Şaban, 2 ayda profesyonelleşmiş. Öğrenciler onu can kulağıyla dinliyor.
Ama o bu zorunlu görevden rahatsız. Veliler, öğretmen sorununu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirmelerine rağmen sonuç alamamışlar.
Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise öğrtemenlerden birinin geçici olarak başka bir köye gönderildiğini, okulda kalan 2 öğretmenin tüm öğrencilere ders verdiğini açıkladı.
Milli Eğitim'e göre, ders verdiği söylenen öğrenciler, öğretmenleri tarafından alt sınıftaki arkadaşlarının başında durmaları için görevlendirilmiş.
cnntürk