|
 |
 |
|
DOLAR |
38,5020 |
 |
|
 |
EURO |
43,6404 |
 |
|
 |
IMKB |
9.078,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.071,750 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
BUSH, KÜRTLERİ YAKINDA SATACAK
|
 |
 |
 |
|
|
Türkiye'nin askeri müdahale ihtimali ABD yönetimini zor duruma düşürdü. ABD Başkanı Bush'a göre Kürt sorunu ''bumerang''a dönüşebilir. |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Almanya'nın sesi radyosu Deutsche Welle'nin (DW) haberine göre, ABD Başkanı Bush'un, NATO müttefiki Türkiye'yi kırmadan “sınırlı" bir operasyonla yetinilmesini talep edeceği belirtiliyor.
DW'nin manşetine taşıdığı haberde yapılan bazı tespit ve sorular şöyle:
* Türkiye'nin PKK terörü nedeniyle Irak sınırına on binlerce asker yığması, müttefiki ve stratejik ortağı ABD'yi neden kaygılandırıyor? * Türkiye'nin askeri müdahalede bulunmasının Irak'ın nispeten istikrarlı tek bölgesi sayılan kuzeyini de karıştırması durumunda petrol hesaplarının boşa çıkmasından mı çekiniyor? * Amerikan süper gücünün bölgedeki terörist faaliyetler konusunda çifte standart uygulaması, tutarlı ve iyi düşünülmüş politikalar geliştiremediği izlenimini uyandırıyor.
Alman haber ajansının değerlendirmesinde de Kürt sorununun Başkan Bush için "bumerang"a dönüşebileceği belirtiliyor.
"Karar 5 Kasım sonrasında"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, PKK'lı teröristlere askeri müdahale yapılıp yapılmayacağına dair kararın 5 Kasım'da Başkan Bush ile yapacağı buluşma sonrasına ertelendiğini duyurması Beyaz Saray'a kısa süre için de olsa rahat nefes aldırdı.
Ortak çözüm arayışının ilk hamlesi hafta sonunda Ankara'yı ziyaret edecek olan Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'dan gelecek.
Türk hükümeti bundan sonra atacağı adımlar için ABD'ye de sorumluluk yüklüyor. Bu da Washington'da rahatsızlık yaratıyor.
Beyaz Saray ikilemde
Washington Post gazetesi de Beyaz Saray'ın ikilemini manşetine taşıdı. Haberde, “Bush yönetimi, hiç bulunmak istemediği bir konuma düştü. Bir yanda Washington'a bağımlı bir devlet diğer yanda son derece önemli bir NATO müttefiki" denildi.
Yorum haberde, "Bush'un askeri operasyona "yeşil ışık" yakması, Irak'ın nispeten istikrarlı son bölgesini de sarsabilir, hatta anlaşmazlığın bütün bölgeye yayılmasına yol açabilir. Ayrıca Kürtler Irak'ta ABD'ye sempati besleyen tek halk grubu sayılıyor. Washington operasyona karşı çıkarsa, zaten iyi olmayan Türkiye ile arasındaki ilişkiler çok daha kötü duruma gelebilir. Türkler ABD'ye öfkeli" ifadesi kullanıldı.
" Ve sabır taştı..."
Gelişmelerin, Türkiye'yi Irak'a askeri müdahalenin eşiğine getirmesinde Washington'un kabahati olduğunu belirten Pennsylvania Eyalet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Henry Barkey ise, “Kriz geliyorum diyordu, tek bir terör eylemi daha Türkiye'nin sabrını taşırmaya yetebilirdi, ama Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın beceriksizliği ve bilgisizliği yüzünden yönetim diplomatik adımlar atmakta geç kaldı" yorumunda bulundu.
Profesör Barkey, “En iyisi, Türkiye'yi sınırlı bir operasyonun yeterli olacağına ikna etmek" dedi ve “Böylece Türk kamuoyu biraz olsun yatıştırılabilir. Ama mevsim de Washington'un imdadına yetişebilir. Kışın gelmesiyle askeri operasyon ihtimali azalır ve Bush yönetimi kaçırdığı diplomatik fırsatları telafi etme şansını yakalayabilir" şeklinde konuştu.
CNN Türk
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
TGC’nin 48. Genel Kurulu’nun ikinci gününde üyeler oy kullandı. Seçimi Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu kazandı
|
 |
|
 |
 |
|
İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun cezaevinde çekilen ilk fotoğrafı paylaşıldı. |
 |
|
 |
 |
|
Survivor'da tansiyon bir an olsun düşmüyor. Acun Ilıcalı, dün akşamki konseyde Batuhan Karacakaya'nın ... |
 |
|
 |
 |
|
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu için düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, ... |
 |
-
|
 |
 |
|
TBMM Genel Kurulu'nda, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
TGC’nin 48. Genel Kurulu’nun ikinci gününde üyeler oy kullandı. Seçimi Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu kazandı
|
 |
|
 |
 |
|
İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun cezaevinde çekilen ilk fotoğrafı paylaşıldı. |
 |
|
 |
 |
|
Survivor'da tansiyon bir an olsun düşmüyor. Acun Ilıcalı, dün akşamki konseyde Batuhan Karacakaya'nın ... |
 |
|
 |
 |
|
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu için düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, ... |
 |
-
|
 |
 |
|
TBMM Genel Kurulu'nda, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|