DOLAR
50,150
▲%0.2
EURO
55,921
▼%-0.62
ALTIN
6556,39
▼%-0.6
BIST-100
11483
▲%1.32
Ankara hava durumu-2/5°
FacebookXInstagramYouTube

Bakanlar Milletvekili Adayı Gösterilecek

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kurmaylarıyla toplantı yaptı. Kulislere yansıyan bilgiye göre Erdoğan, “Kabinedeki bakanları büyükşehirlerden aday göstereceğim” dedi.

  • | Medya Spot

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar gibi isimleri depremlerden en çok etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay için, “milletvekili adayı olarak düşündüğü” ileri sürüldü. Erdoğan’ın bu seçimlerde, “büyükşehirleri riske atmak istemediği” de belirtiliyor.

Tartışmalı bazı isimler milletvekili mi yapılacak?
Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı kabinesindeki “tartışmalı bazı isimleri” milletvekili yaparak, gelecek dönem için bu isimlere “dokunulmazlık zırhı kazandırmak istediği” iddia edilirken, bakanların özellikle büyükşehirlerde kamuoyuna, “Güçlü isimlerle seçimlere giriyoruz mesajını vermek istediğinin” altı çiziliyor.

Milletvekillerine “aday olsunlar” talimatı
Öte yandan Erdoğan’ın grup başkanvekilleriyle yaptığı görüşmede, milletvekillerine, “aday olsunlar” talimatını verdiği de ifade ediliyor. Ancak mevcut milletvekillerinden birçoğunun liste dışı kalacağı da belirtiliyor. “Listede yer bulamayacağını düşünen bazı vekillerin başvuruda bulunmayacağı” değerlendirilirken Erdoğan’ın bu seçimlerde, “üç dönem kuralını da uygulayacağına” dikkat çekiliyor

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz