Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,6706
EURO
45,7795
IMKB
9.203,000
ALTIN
4.296,860
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Boydaklarda Fetö Çatlağı
Boydaklarda Fetö Çatlağı
 
Boydak Holding’in bazı hissedarları savcılığa yöneticilerin FETÖ’ye yardım ettikleri için kavga çıktığını söylemiş.
 
15.10.2016 - 09:48

Musa Kesler / Milliyet - Kayseri’deki FETÖ soruşturması kapsamında aralarında Hacı Boydak ve Memduh Boydak’ın da bulunduğu yöneticileri tutuklanan Boydak Holding’in bazı ortak, hissedar ve eski çalışanlarının Boydaklar aleyhine ifade verdiği ortaya çıktı.
Savcılığa verilen ifadelerde Boydak Holding yöneticilerinin FETÖ’ye yardım ettikleri, zekat ve himmet adı altında ortakların rızaları dışında kâr paylarından kesinti yaptıkları, aile içinde bu konuda kavga çıktığı iddia ediliyor. Holding hissedarlarından Arif Budak’ın ifadesi şöyle:
“Boydak Holding A.Ş.’nin yüzde 1.77 hissedarıyım. Yaklaşık dört yıldır kar paylarından ciddi oranda zekat adı altında bir para kesintisi yapıldı. Hesaplarımıza kar payı olarak giren paranın büyük bir kısmı bizim müdahalemiz olmadan, yani bu konuda yazılı bir talimat vermeden zekât adı altında geri alındı. Hesaplar incelenirse ortaya çıkar. Çekilen paralara ilişkin dekontlardaki imzaların bana ait değil.
‘HDP’ye oy istediler’
17-25 Aralık’tan önce çiğ köfte daveti adı altında Memduh Boydak ve Mustafa Boydak’ın evlerine ailece davet edildik. Davetlerde Mehmet Yıldız isimli şahıs da vardı. Hoca olarak tanıtılıyordu. Bu şahsın şirkete de gelip gittiğini, himmet ve zekat adı altında para toplandığını, toplanan paraları veya çekleri aldığını, sonra bu çeklerle tekrar İstikbal grubundan çekyat kanepe gibi eşyalar aldığını duymuştum.
Ayrıca şirketten de bağışlar yapıldığını, büyük bağışların ise Hacı Boydak tarafından yapıldığını, paraların 90’ının FETÖ örgütüne gittiğini düşünüyorum. Memduh Boydak ayrıca fason iş yapan şirketlerden himmet kesintisi yapıyordu. 7 Haziran seçimlerinden önce özellikle (damat) Murat Bozdağ’ın Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaretlerini duydum. Hatta seçimlerde Ak Parti’nin daha az oy alabilmesi için köylere giderek oradaki oylarını CHP veya HDP’ye vermeye ikna etmeye çalıştığını bizatihi söyledi.”
‘Aile içinde tartışma çıktı’
16 yıl Boydak Holding’de idari ve sosyal işler müdürü olarak çalışan, eski Hacılar Belediye Başkanı Ekrem Baktır ise şunları anlattı:
“Özellikle Memduh Boydak ve Hacı Boydak’ın, Fetullah Gülen Grubu ile yakın bir ilişki içerisinde olduklarını bu süreç içerisinde hem yaşadım hem de gördüm. Aktif olarak çalışan Memduh Boydak’tır. Hacı Boydak biraz daha perde arkasında yer alır. Mustafa Boydak bu kişilerin kardeşleri olmasına rağmen cemaat içerisinde yer almamış, bu işlere karşı çıkmıştır. Bu sebeple kardeşleri arasında kavga dahi yaşanmış, Mustafa Boydak şirketten uzaklaştırılıp, bir hafta HES Kablo’ya gönderilmiştir.
Holdingin yönetim kurulunda bu konu ile ilgili sert kavgalar yaşandığını biliyorum. Bu tartışmaların konusu Mustafa Boydak’ın ‘Biz devletimizin yanında olmamız lazım, neden bu şekilde davranıyorsunuz!’ şeklindeki çıkışlarıdır. Hacı Boydak, Memduh Boydak ve Şükrü Boydak ise ‘Sen ne biliyorsun, bu tartışma farklı tartışma, sizin bilmediğiniz konular var’ diyerek karşı çıktıklarını ve bu sebeple tartışmanın yaşandığını duydum.
Zaman’a abone yaptılar
Cemaate bağlı Mehmet Yıldız Hoca, Sıddık olarak bildiğim hoca, özellikle Memduh Boydak ve Hacı Boydak’ı sık sık ziyaret ederdi. Cemaatin hoca grubu Mustafa Boydak’tan hoşlanmazdı. Çalıştığım dönem içerisinde ben dahil idari büroda çalışan birçok arkadaş Zaman gazetesine bilgi ve istekleri dışında abone yaptırıldı. Cemaate ait kitap ve yayınlar personele dağıtıldı. Cemaate ait ev ve yurtlardaki kanepe ve yataklar yine holding tarafından karşılandığını biliyorum.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Yıldırım'dan Vekillere 'Susun' Talımatı

TSK: 80 DEAŞ Hedefi Vuruldu

Şamil Tayyar Kurtlar Vadisi'ni TopaTuttu
»  Flaş..Kamuya Alımlar Donduruldu
»  MHP'den CHP'te Çok Ağır Sözler
»  Antalya'da Roketli Saldırı
»  Kılıçdaroğlu'ndan Referandum Talimatı
»  MHP'nin Referandum İçin 14 Vekil Kozu!
»  Diyanet'e 197 Bin Lira Faiz Geliri
»  Van ve Hakkari'de Bombalı Saldırı
»  ByLock Hullanmayan Hainmiş!
»  3 General ve 1 Amiral Tahliye Edildi
»  Türkiye-Suriye Sınırında Patlama, 30 Ölü
»  2 Bin 400 öğretmen Açığa Alındı
»  Kürt Vekilden Bomba İddia
»  2017 İlkbaharda Referandum Sinyali
»  184 Hakim ve Savcı Daha Açığa Alındı
»  CHP'den Flaş Murat Hazinedar Kararı
»  Kılıçdaroğlu Erken Seçim İçin TarihVerdi
»  Darbe Komisyonu Kimleri Dinleyecek?
»  Nur Yerlitaş'tan Güzel Haberler
»  Akşener'den İhrac Kararına İtiraz
»  İşte AK Parti'nin Başkan Tarifi!
»  Şırnak'ta Mayınlı Tuzak,1 Şehit 5 Yaralı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.