DOLAR
50,022
▲%0.05
EURO
56,231
▲%0.42
ALTIN
6456,74
▲%2.43
BIST-100
11024
▼%0
Ankara hava durumu11/16°
FacebookXInstagramYouTube

Bülent Turan'a'O İsimleri Açıkl' Çağrısı

Kaz Dağları direnişçilerinden AKP'li Turan'a: CHP'li o isimleri açıkla

  • | Medya Spot

Kaz Dağları'ndaki Kirazlı köyünde Kanada firması Alamos Gold’un yerli ortağı Doğu Biga Madencilik şirketince yürütülen altın madeni projesinde, binlerce ağacın kesilmesi üzerine ağaç katliamına karşı başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti sürüyor. 16. gününü dolduran nöbetin, Kanadalı firmanın metalik aramayı durdurana kadar devam etmesi kararlaştırıldı.
Doğa katliamına yönelik tepkiler devam ederken AKP milletvekili Bülent Turan’ın “CHP’li bazı isimler maden firmasına Ankara’da arama izni verilmesi için uğraş verdiler. Ancak şimdi eyleme katılıyorlar. Bu devam ederse isimlerini açıklayacağız” sözlerine hem CHP’den hem de eylemi düzenleyen komiteden tepki geldi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Kent Konseyi Başkanı Pınar Bilir Akkuş, Turan’ı bildiği isimleri açıklamaya davet etti. Akkuş, “Açıklamazsanız bu sözleriniz Su ve Vicdan nöbetini itibarsızlaştırmaya dönük bir açıklama olarak değerlendirilecektir” ifadelerini kullandı.

Bölgede bulunan CHP’liler de Turan’ın vicdan nöbetini engellemek, itibarsızlaştırmak için bu tür açıklamalar yaptığını ifade ederek, varsa bildiklerini açıklamasını istediler.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz