Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6778
EURO
47,1123
IMKB
10.862,000
ALTIN
4.396,520
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BÖLÜCÜ VEKİLLERİN YARGILANMASINA DEVAM KARARI
BÖLÜCÜ VEKİLLERİN YARGILANMASINA DEVAM KARARI
 
Hazırlık Komisyonda, DTP’li Tuğluk ile Binici’nin, 22 Temmuz seçimleri öncesinde haklarındaki terör suçlarıyla ilgili yargılama sürecinin devam ettiği ve bu nedenle fezlekelerinin iadesi kararı alındı.
 
28.2.2008 - 20:05

Milletvekili dokunulmazlık dosyaları ile ilgili, TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu’nun oluşturduğu Hazırlık Komisyonu, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ile Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici’nin dosyalarını Başbakanlığa iade etti.

Hazırlık Komisyonda, DTP’li Tuğluk ile Binici’nin, 22 Temmuz seçimleri öncesinde haklarındaki terör suçlarıyla ilgili yargılama sürecinin devam ettiği ve bu nedenle fezlekelerinin iadesi kararı alındı.

AKP’Li Güldal Akşit’in başkanlığındaki hazırlık komisyonunda, çeşitli partilerden 18 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının dönem sonuna ertelenmesi kararı çıktı. Ancak DTP’li milletvekilleri Aysel Tuğluk ile İbrahim Binici’nin dokunulmazlık dosyaları, Anayasa’nın 14’üncü maddesindeki, “devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı” amaçlayan, terör suçları kapsamında değerlendirildi. Bu iki milletvekili hakkındaki soruşturmaların, seçim döneminden önce başladığı da belirtilerek, dokunulmazlıkları kaldırılmadan da soruşturmaya devam edilmesi kararı çıktı.

Milletvekili dokunulmazlıkları ile ilgili oluşturulan Hazırlık Komisyonu Başkanı AKP İstanbul Milletvekili Güldal Akşit ANKA’ya konuyla ilgili şu bilgileri verdi:


YARGILAMA SÜRECİ SEÇİMLERDEN ÖNCE BAŞLADI
“3 Nolu Hazırlık Komisyonu milletvekili dokunulmazlık dosyaları ile ilgili çalışmaları sırasında iki milletvekilinin dosyalarının farklı olduğunu saptadık. Milletvekilleri hakkındaki 18 dokunulmazlık dosyası seçim kanunlarına muhalefet etmekle ilgiliydi. İki dosya ise diğerlerinden farklı olduğu için, bakanlık aracılığıyla Şanlıurfa ve Diyarbakır Savcılıklarına bir yazı gönderdik. İki milletvekilinin yargılanma süreci seçimlerden önce başladığı için, bu dosyaların iade edilmesi gerektiğine karar verdik. İlgili savcılıklarda ‘İşlemin ilgili savcılıkta devam etmesi gerektiğini’ bize bildirdi. Biz de dosyaları Başbakanlık aracılığıyla Diyarbakır ve Şanlıurfa Savcılıklarına gönderdik.”

Tuğluk ile Binici’nin yargılama süreçleri seçim bölgeleri olan Diyarbakır ve Şanlıurfa’da devam edecek.
 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MUSTAFA SARIGÜL, AİHM'E GİDİYOR

VEKİLLERDEN BİR "KIYAK" REZALETİ DAHA

SARIGÜL: "DAVA BİTMEDİ"
»  YARGITAY'DAN SARIGÜL'ÜN DÜZELTME İSTEMİNE RET
»  TBMM'DE ESAS BÜYÜK SKANDAL GÖZDEN KAÇTI
»  BAHÇELİ, AKP'DEN KAZIK YEDİKLERİNİ KABULLENDİ...
»  BÜLENT ERSOY'YA DTP DESTEK VERDİ
»  BAHÇELİ'DEN, 'DÖNMEK İÇİN ACELE ETMEYİN' UYARISI
»  HALK BANKASI, İSTANBUL'DA YER BAKIYOR
»  "AK PARTİ, FRENİ TUTMAYAN KAMYON GİBİ"
»  CHP, ÇARŞAMBA GÜNÜ ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİDİYOR
»  AKP HAREKATI KENDİNE YONTUYOR
»  BAYKAL, TUZLA TERSANESİNDE
»  DP, YENİDEN MAHSEN'E TAŞINIYOR
»  İKİ KEZ KURA ÇEKTİ CHP İL BAŞKANI OLDU!
»  SON ANKETTE, HANGİ PARTİ NE DURUMDA?
»  ERDOĞAN'I ÜZECEK ANKET
»  DTP'Lİ TUNCEL'İN FEZLEKESİ TBMM'DE
»  BİR CHP KLASİĞİ İL KONGRESİ'NDE YİNE KAVGA VARDI..!
»  CHP'Lİ ALİ TOPUZ,KURULTAY İÇİN TEDBİR İSTEDİ
»  "SEN İŞİNE GELİNCE PAPAZ ELBİSESİ DE GİYERSİN"
»  BAHÇEYİ'NİN 'BEYAZ ÇARŞAF' RAHATSIZLIĞI
»  BAYRAĞIN YERİ İNDİRİLMESİNE DTP'DEN TEPKİ
»  MHP, ULUSALCILARA REST ÇEKTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.