|
 |
 |
|
DOLAR |
39,2169 |
 |
|
 |
EURO |
45,2700 |
 |
|
 |
IMKB |
9.312,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.328,410 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
BÜROKRAT İÇİN VATANDAŞI ÇÖPE ATTILAR
|
 |
 |
 |
|
|
Marmara Depremi'nin ardından depremzedelerin oturması koşuluyla yaptırılan İzmit'teki deprem konutlarında çıkan olaylara polis müdahalesi sert oldu. Eylemci gençlerden birini sakinleştirmekte zorlanan polis, genci çöp kutusuyla birlikte itti.
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Marmara Depremi'nin ardından dönemin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in talimatıyla Irak Kızılayı'nın 10 milyon dolarlık bağış petrol yardımı ile depremzedelerin oturması koşuluyla yaptırılan İzmit'teki deprem konutlarında çıkan olaylara polis müdahale etti. Depremzedeler, Valilik kararıyla bir bürokratın buradaki konutlara yerleşmesi için getirilen eşyalarını içeri alınmasını engellemeye çalıştı. Polisin müdahale ettiği olaylara karışan bazı depremzedeler gözaltına alınırken, konutlar önünde de çekyatlar ateşe verildi.
Marmara'yı vuran deprem ardından yaptırılan ve ‘Saddam Konutları' olarak da adlandırılan İzmit'in Arızlı Mevkii'ndeki 230 konuta, kalıcı konutlardan hak sahibi olamayan ancak depremde aile fertlerinden birden fazla kişiyi kaybeden depremzedeler yerleştirildi. Konutların depremzedeler için yapılmasına rağmen, 5 yıllık süre sonunda Kocaeli Valiliği ve Özel İdare Müdürlüğü, buradaki depremzedelere “Burada oturma süreniz doldu” diyerek çıkmalarını isterken boşalan konutlar Vali yardımcıları ile daire müdürleri lojman olarak verilmeye başlandı.
Deprem konutlarındaki dairelerden 80'ine Vali muavinleri ve diğer bürokratlar yerleştirilirken, diğer depremzedeler konutları boşaltmadı. Depremzedeler bu konutların kendileri için yapıldığını lojman olarak kullanılamayacağını savunarak sık sık protesto gösterisi yaparken bugün öğle saatlerinde Bölge Çalışma Müdür Yardımıcı Ercan Kale'nin eşyaları kamyonetle gönderildi. Depremzedeler barikat kurarak aracın geçişine izin vermedi. Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri gönderdi. Gelen polislerin müdahalesi üzerine deprem konutları bölgesinde arbede çıktı.
Polisler 10 depremzedeyi gözaltına alırken, bazı depremzedeler de binaların önünde çekyatları ateşe verdi. Bunun üzerine itfaiyeden yardım istendi.
VATAN
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, başlattıkları saldırılarda İran lideri Ayetullah ... |
 |
|
 |
 |
|
israil, İran’ın Tebriz, Şiraz ve Burucerd kentlerine hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda havalimanları ... |
 |
|
 |
 |
|
İsrail'in İran'a düzenlediği hava saldırılarında üst düzey İranlı isimler hayatını kaybetti. İran, ... |
 |
|
 |
 |
|
İsrail'in İran topraklarına düzenlediği geniş çaplı hava saldırısına Tahran misillemeyle yanıt ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Türkiye’de basın fotoğrafçılığının en köklü meslek kuruluşlarından biri olan Türkiye Foto Muhabirleri ... |
 |
|
 |
 |
|
Netanyahu Trump'ı nasıl ikna etti?
İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilk etapta karşı çıkan ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
Survivor 2025’te büyük final heyecanı zirveye ulaştı. Sezon boyunca rakiplerini eleyerek finale ... |
 |
|
 |
 |
|
Fenerbahçe'de başkan Ali Koç'un seçim için eylül ayını işaret etmesine rağmen kongre üyelerinin ... |
 |
|
 |
 |
|
Mahfi Eğilmez, Orta Doğu’daki gerilimin Türkiye ekonomisine etkilerinin olumsuz olacağını belirtirken, ... |
 |
|
 |
 |
|
İsrail'in İran topraklarına düzenlediği geniş çaplı hava saldırısına Tahran misillemeyle yanıt ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Türkiye’de basın fotoğrafçılığının en köklü meslek kuruluşlarından biri olan Türkiye Foto Muhabirleri ... |
 |
|
 |
 |
|
Netanyahu Trump'ı nasıl ikna etti?
İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilk etapta karşı çıkan ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|