Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BÜROKRATLARA 206 MİLYON DOLARLIK TAZMİNAT ŞOKU
BÜROKRATLARA 206 MİLYON DOLARLIK TAZMİNAT ŞOKU
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in Teftiş Kurulu'nu harekete geçirerek, bugüne kadar kaybedilen davalarda Türkiye'nin ödediği toplam 206 milyon dolarlık tazminatı bürokratlarına ödetmeye hazırlandığı iddiaları bakanlık bürokratları arasında huzursuzluğa neden oldu.
 
28.9.2006 - 14:54
Bakanlık Teftiş Kurulu'nu harekete geçiren Bakan Hilmi Güler'in, bugüne kadar kaybedilen davalarda Türkiye'nin ödediği toplam 206 milyon dolarlık tazminatı bürokratlarına ödetmeye hazırlandığı iddiaları bürokratlar arasında büyük bir sıkıntı yarattı. Uluslararası tahkimde kaybedilen davalarda, bakanlık personelinin dava konusu işlemlerde kusur ve ihmallerinin bulunup bulunmadığının Teftiş Kurulu tarafından incelemeye alınması bürokratlar arasında huzursuzluğu daha da artırdı.

10
MİLYAR DOLARLIK SIKINTI ÇEAŞ VE KEPEZ


Bu arada Bakan Güler, eski bakanlar Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılandıkları davanın 19 Eylül'deki duruşmasında tanık olarak dinlenmiş ve ifadesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin enerji politikasını bir bütün olarak ele almaya çalıştıklarını ancak bunu yaparken eski anlaşmaların kendilerini zorladığını dile getirmişti.

Bakan Güler ifadesinde, bu anlaşmaların uluslararası olması bakımından bazılarını değiştiremediklerini, eski anlaşmaların getirdiği tahkimler bulunduğunu ve tahkimde 200 milyon dolarlık dava kaybedildiğini dile getirirek, "200 milyon dolarlık dava devam ediyor. Mesela Çeaş, Kepez konusu var. Orada da 10 milyar dolarlık dava var" diyerek tahkim davalarından duyduğu kaygıyı dile getirmişti.

Enerji Bakanlığı çevrelerinde de Bakan Güler'in en büyük sıkıntısının uluslararası tahkimde görülmeye başlanan 10.1 milyar dolarlık Çeaş, Kepez davası olduğu dile getirilirken, bu davanın da kaybedilmesi durumunda 10,1 milyar dolarlık tazminatın da bürokratlara rücu ettirileceği iddiaları bürokratlar arasındaki huzursuzluğu en üst seviyeye çıkardı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞBUĞ: "TÜRK ORDUSU BAŞKA ORDULARA BENZEMEZ"

BİR İRTİCA UYARISI DA ORGENERAL CÖMERT'TEN

ÜRETİCİYE SMS İLE DON UYARISI
»  CHP'Lİ VEKİL'DEN ATİLLA KOÇ'A 'ŞAKŞUKA EFESİ' TAZMİNATI!
»  BAYDEMİR, YİNE TUHAF KONUŞTU
»  CANLI YAYIN'DA KAVGA
»  TÜRKİYE’NİN TARİKAT MESELESİ
»  "DİNDAR SİYASETÇİ, SEKRETER SEVER"
»  YILDIRIM AŞK'TA SİYASİ ENDİŞE
»  ROMA'DA SKANDAL HARİTA
»  BAYKAL'DAN TALABANİ'YE SERT TEPKİ
»  EMİN ŞİRİN GENÇ PARTİ'YE KATILDI
»  DÖRT İL'İN VALİSİ MERKEZE ALINDI
»  MUHALİF GAZETEYE BELEDİYE MÜHÜRÜ
»  RALSTON: "BİZ PKK İLE GÖRÜŞMEYİZ"
»  GÜL'DENTALABANİ'YE,"DİKKATLİKONUŞ" UYARISI
»  GALATASARAY KÖTÜ BAŞLADI
»  ZİCO:"TUR İÇİN RANDERS'TEYİZ"
»  RUSYA-GÜRCİSTAN CASUSLUK GERGİNLİĞİ
»  RALTSON:"PKK İLE GÖRÜŞMEYECEĞİM"
»  RAMAZAN GELDİ, SUÇLULAR TATİLE ÇIKTI!
»  ÇİÇEK, KİMLERE 'DÜNÜN POSTAL ÖPÜCÜLERİ' DEDİ
»  MHP'DEN 9 EYLÜL REKTÖRÜNE İSTİFA ÇAĞRISI
»  ŞEKERSPOR'DA YILDIZLAR KADRO DIŞI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.