Cavcav, Fenerbahçe Kulübü ve yöneticileri hakkında sarfettiği “PKK gibiler, sporu bölüyorlar şeklindeki sözlerinin kamu davasına dönüşmesi üzerine Sarı-Lacivertli yöneticilere karşı çok sert ifadeler kullandı.İşte İlhan Cavcav’ın Deniz Barış olayından, ligdeki yabancı futbolcu sayısına, TFF Başkanı Haluk Ulusoy ile Fenerbahçe kulübü arasında yaşanan gerginliğe kadar gündemdeki konulara ilişkin açıklamaları:
"AZİZ YILDIRIM ACİL BAŞKANLIĞI BIRAKSIN"
Cavcav, "Fenerbahçe kulübünün ne yapmak istediğini anlamadım. Bir dava ettiler, savcı reddetti şimdi basından duyuyorum bir de kamu davası açmışlar. Ben bu Aziz Yıldırım’a şaşıyor ve şaşırıyorum. Haziran ayında yapılacak mali kurulda Haluk Ulusoy’u devirecekmiş. 207 delegenin olduğu bir genel kurulda Fenerbahçe’nin yedi reyi var. Aziz Yıldırım hem kendine, hem Fenerbahçe’ye, hem de Türk futboluna zarar veriyor. Acil genel kurula gidip Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığını bırakması gerekiyor. Adama sorarlar yedi delegeyle tahkim kurulunu, futbol federasyonunu yok sayıyorsun, bir de hiç bir günahı yokken İlhan Cavcav’a kamu davası açıyorsun ve Türk Futbolunu bir kaosa sürüklüyorsun. Bugün baktım sadece Beşiktaş Başkanı sayın Demirören’in artık Aziz Yıldırım’ın dediği olmayacak diye bir demeci var" dedi.
"CANAYDIN GEREKEN CEVABI VERMELİ"
Kulüpler Birliği Başkanı Özhan Canaydın’ı da suçlayan Cavcav, "Bir insana meydan bu kadar boş bırakılmaz. Kamuoyunda bir İlhan Cavcav düşmanlığı yaratılıyor. Ben buradan Aziz Yıldırım’a sesleniyorum. Dayının sözünü dinlersin bu işi acil olarak bırakıp Türk futbolundan elini çekersin. Ben buradan Canaydın’a da sesleniyorum... Tüm kulüpler toplanmalı ve gereken kişiye gereken cevap verilmelidir" diye konuştu.
"6 YABANCI KARARI ÇOK YERİNDE, ULUSOY'U KUTLUYORUM"
Cavcav, "Futbol Federasyonu’nun aldığı her kararın Fenerbahçe’nin lehine olacak diye bir kural yok. Türkiye burası. Her kulübün menfaatleri söz konusu. Federasyonun aldığı altı yabancı kararını takdirle karşılıyorum, hatta ben dörde indirilmesi taraftarıyım. Türkiye’de çok yetenekli gençler var; bunların oynatılarak Türk futboluna kazandrılması gerekiyor. Fenerbahçe kulübü altı yabancı, on yabancı nasıl oynatacak. Onlar kendileri oturup karar versinler ama Türkiye’de alınacak kararların Fenerbahçe lehine olmaması gerekiyor. Haluk Ulusoy’u kutluyorum çok önemli bir karar. Türkiye’de herkesi göreve çağırıyorum. İlhan Cavcav’dan başkası konuşmuyor" dedi.
"ÖZDEMİR DE İSTİFA ETSİN"
Deniz Barış krizine de değinen Cavcav, "Nihat Özdemir Deniz ile beraber bana geldiler. Özdemir, Milan maçında oynatacak fazla futbolcularının olmadığını, bunun bir milli dava olduğunu söyledi. Ben de onu onayladım. Avukatımın bana protokol yap demesine rağmen... Ben şimdi Nihat beyle protokol yaparsam ayıp olur, onun sözü benim için on protokol değerindedir dedim. Hemen talimat verdim. Günlerden cumaydı. Nihat bey bana Pazartesi ödeyeceği çekleri bir yıl vadeli getirdi buna da birşey demedim en sonunda tedbir koymuşlar. Ben Nihat beye bu çeklerin ödenmesi lazım senin sözüne göre bunları yaptım dedim, o "ben ödeyemiyorum" dedi. Ben bir sanayici olarak bu arkadaşımızın Fenerbahçe kulübünde yöneticilik yapmasından dolayı utandım. Bir insanın sözünü tutması lazım. Nihat Özdemir’in acil olarak istifa etmesi gerekiyor. Fenerbahçe gibi bir kulüpte ikinci başkanın sözü tutulmuyor ise o kulüpte durmasını kamuoyuna bırakıyorum" diye konuştu.