Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CEMAATİ SORUŞTURAN SAVCIYA DAVA!
CEMAATİ SORUŞTURAN SAVCIYA DAVA!
 
Gülen'in beraatine itiraz eden savcı hakkında, 'Görev ihmal' suçlamasıyla dava açıldı
 
20.9.2010 - 20:00

Fethullah Gülen’in beraat kararına itiraz eden savcı Salim Demirci hakkında, elindeki dosyaları sürüncemede bıraktığı gerekçesi ve ‘’Görev ihmal’’ suçlamasıyla dava açıldı.

Fethullah Gülen’in beraat kararına itiraz ederek temyize başvuran savcı Salim Demirci hakkında ‘’Görev ihmal’’ suçlaması ile dava açıldı. Demirci Yargıtay’da yargılanacak. Fethullah Gülen’in beraat kararına karşı çıkan Demirci hakkında, daha önce de ortam dinlemesiyle elde edilen bir ses kaydı yayınlanmıştı.

Uzun yıllar Sabah-Star-NTV ve TV 8’de AKP muhabirliği yapan gazeteci Hüseyin Özalp’in “Son Kale Kuşatılan Yargı” adını taşıyan kitabı piyasaya çıktı. Kitapta, Fethullah Gülen hakkındaki beraat kararını temyiz eden savcı Demirci’nin durumunu gözler önüne serildi.

Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi savcılarından Demirci, Gülen’in “şeriat devleti kurmak amacıyla terör örgütü oluşturmak” suçundan cezalandırılmasını istedi, ancak mahkeme beraatine karar verdi. Demirci de kararı temyiz etti.

ÖNCE SES KAYDI, SONRA SUÇLAMA

Temyiz istemi Yargıtay aşamasındayken, Savcı Demirci’ye ait olduğu ileri sürülen bir ses kaydı 7 Mart 2008’de internette yayınlandı. Demirci bu kayıtlarda, Başbakan Erdoğan’ın “Türkiyelilik” çıkışı ve Diyarbakır eski Valisi Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’yı eleştiriyordu. Ses kaydı nedeniyle Demirci’nin yargılanmasına karar verildi.

UYUŞTURUCU İDDİASI

Daha sonra Demirci hakkında “Zincirleme şekilde görevi ihmal, kül halinde görevi kötüye kullanmak” iddialarıyla suçlamalar yapıldı ve teftiş başlatıldı. Demirci, 2004 ile 2007 yılları arasında toplam 64 dosyayı 3 aydan 4 yıla kadar, bir kısmını ise zamanaşımı süreleri dolana kadar sürüncemede bırakmakla suçlandı.

Demirci’yle ilgili uyuşturucu kaçakçılığı dosyasında ise ihmal suçlaması yapıldı. Yargıtay’da yargılanacak olan Demirci hakkında yapılan trazı değerlendiren Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ‘’Soruşturma açılması için yeterli şüphenin bulunduğu” kararına vardı. Ancak aynı mahkemen Başkanı Osman Kaçmaz bu karara muhalif kaldı.
YUSUF SAHİCİ / GAZETEPORT 20/09/2010



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD'YE ÇOK GİZLİ SEYAHAT!

PKK, 'SÖZDE' EYLEMSİZLİK SÜRESİNİ UZATTI

BDP'NİN EĞİTİM BOYKOTUNDA GÜN SONU TABLOSU!
»  ADİ GÜR'DEN BAŞBAKAN'A AYETLİ CEVAP!
»  DİYARBAKIR'DA 'ANDIMIZ KALDIRILSIN' EYLEMİ!
»  DANIŞİTAY'DAN AYDIN DOĞAN'A KIYAK
»  TUNCAY ÖZKAN: AZ KALDI, DAYANIN"
»  GÜL'DEN TWİTTER İTİRAFI!
»  KADIN AJANLAR SAHAYA İNİYOR!
»  ÖSYM YERİNE DSSM GELİYOR!
»  TÜRKİYE ÜÇ'E ŞİMDİ BÖLÜNMEDİ Kİ!
»  SPORCU YETİŞECEKTİ PATLICAN YETİŞTİ
»  AHMEDİNEJAD CARLA'YA SAHİP ÇIKTI!
»  İKİNCİ 'YAVŞAK' SAVAŞI SERTLEŞTİ
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN VELİLERE UYARI
»  İSTANBUL'DA , 'HALK ET' DÖNEMİ
»  MECLİS KÜRTLERE ÖZERKLİK VERDİ Mİ?
»  BAŞBAKANLIKTA TERÖR ZİRVESİ
»  "ERDOĞAN VE GÜL'Ü İSA KORUSUN VE KUTSASIN"
»  BAHÇELİ ARINÇ'LA OTURMAYI REDDETTİ!
»  SELİMİYE CAMİİNİN AVLUSUNDA DEFİNE ARADILAR
»  İSTANBUL'DA BUGÜN TOPLU TAŞIT ARAÇLARI ÜCRETSİZ
»  ÖCALAN:"KÜRTLER UZLAŞMAZSA ZARARLI ÇIKAR"
»  ÇIRILÇIPLAK POLİSE KOŞTU!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.