Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
41,0537
EURO
47,9644
IMKB
11.359,000
ALTIN
4.485,430
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'DE SARIGÜL SÜRPRİZİ
CHP DE SARIGÜL SÜRPRİZİ
 
CHP'de kurultayın ayak sesleri duyulmaya başladı... Deniz Baykal ve Önder Sav'a bağlı ekipler yoğun bir çalışma yürütüyor. Ama sadece onlar değil, partinin gerçek anlamda sosyal demokrat ve değişimci bir siyasi çizgiye gelmesini isteyen isimler de kurultay yapılmasında kararlılar. İlginçtir kurultay isteyenlerin çok da ortak yanları yok.
 
23.6.2011 - 08:03

CHP'de Sarıgül sürprizi

Kimi pozisyon kaybettiği, kimi bir daha parti yönetiminde etkin olamayacağını düşündüğü, kimi de samimiyetle "Bu parti nereye gidiyor?" sorusuna cevap aradığı için kurultay istiyor.
Bu noktada seçimli kurultaya gidecek 600'ü aşan bir delege sayısına ulaşmak hiç de zor görünmüyor. Ancak bu sayıya ulaşan delegelerin büyük çoğunluğu "Eski CHP" özlemi içinde...
"Eski CHP" özlemi içinde olan eski bir yönetici şöyle diyor:
"Bizim ne istediğimizden çok, önemli olan partinin tutarlı bir noktaya gelmesi... Kurultay yapmak bu nedenle altın tepside bir fırsat sunuyor Kemal Bey'e... Partinin asıl dinamikleri partinin dışında kaldı. Bu yüzden her kafadan bir ses çıkıyor. Şimdi aklıselim ortak bir kadro oluşturulabilir. Kemal Bey meydan okuyacağına bunu yapsın."
Eskiler, "CHP değişiyor" korkusu üzerinden kurultay isterken, yeniler ve partinin sosyal demokrat kesimleri tam tersine "Daha çok değişim" diyor.
CHP dışından süreci izleyen eski yöneticilerden Eşref Erdem "daha çok değişim" arzusunu şöyle özetliyor:
"Eskiye rağbet olsaydı bitpazarına nur yağardı. Şimdi yapılması gereken parti politikalarının netleşmesini sağlamak... CHP yeni bir manifestoyla Türkiye toplumunun karşısına çıkmalı. Çok temel sorunlarda ne düşündüğünü açık açık ortaya koymalı. Aksi halde hiçbir yere gidemez."
Son seçimde CHP milletvekili aday adaylarından olan Prof. Dr. Ahmet Özer ise CHP'deki sorunu "değişimi başlatıp tam olarak değişmemesinde" görüyor ve şu tespiti yapıyor:
"CHP bu seçim sürecinde çok yanlış yaptı ama değişim işareti vererek de önemli bir adım attı. Kararsız kalması topluma güven vermedi. Başlattığı değişimi Ergenekon sanıklarını aday göstermekle sıfırladı. Şimdi değişimi daha ileri götürmeli. Cesur ve net olmalı.Kürtler, dindarlar ve varoşlarla buluşmalı. Bunun için de tespit edeceği bir tarihte kurultaya gitmeli."
Parti içinde eski ve yeni iki ses giderek netleşiyor. Partide bölünme de yaratabilecek bu ayrışmanın seyri, Kemal Kılıçdaroğlu'nun tavrına bağlı. Toplumda karşılığı olan Kılıçdaroğlu'nun şansı bir hayli yüksek. Ama Kılıçdaroğlu'nun bu şansı hangi yönde fırsata dönüştürüp dönüştürmeyeceği bilinmiyor.

Mahmut Övür - Sabah



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP, NEDEN YÜZDE 30 OY ALAMADI?

BAYKAL'A MEMLEKETİ ANTALYA'DA ŞOK!

CHP'DEN, HATİP DİCLE AÇIKLAMASI
»  BATUM'UN KURULTAY KORKUSU!
»  CHP İSTANBUL YÖNETİMİ KARARINI VERDİ!
»  "BAYKAL VE SAYIN SAV EMEKLİYE AYRILMALI"
»  BAYKAL VE SAV'IN 12 MAYIS 2012 KORKUSU
»  "CHP'NİN DÜŞMANI KENDİ İÇİNDEDİR"
»  İZMİR HELALLEŞTİ!
»  CHP'YE OY VERMEYEN 8 BİN CHP'Lİ!
»  CHP'Lİ HURŞİT GÜNEŞ HABER OLMAYI BAŞARDI
»  ÇAĞLAYAN VE AYGÜN, MECLIS KORİDORUNDA
»  TEKİN'DEN BAYKAL VE SAV'A AĞIR SÖZLER
»  "ALTAN ÖYMEN GİBİ GÖTÜRMEK İSTİYORLAR"!
»  BAHÇELİ'NİN ESKİ EKİBİ İÇİN AĞIR SÖZLER
»  '(AĞZIMDAN ÇOK ŞEY KAÇAR) DİYE KORKTUM'
»  "VATANDAŞ CHP'YE 5 KEZ DERS VERDİ AMA.."
»  MHP'DE TOPLU İSTİFA!
»  TUĞRUL TÜRKEŞ'E MHP'DE YENİ GÖREV
»  BAHÇELİ'DEN GÜL'E KASET SİTEMİ!
»  ALDIKLARI OY'A BAKAN BİLE ŞAŞIRDI!
»   DSP'DE MASUM TÜRKER, YENİDEN ADAY
»  MHP TARİHİNDE BİR İLK
»  BAYKAL'LA ÖNDER SAV ANLAŞTI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.