Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,9976
EURO
48,0785
IMKB
11.372,000
ALTIN
4.440,750
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP DEMOKRASİYİ İÇSELLEŞTİRMİŞ BİR PARTİ
CHP DEMOKRASİYİ İÇSELLEŞTİRMİŞ BİR PARTİ
 
-CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Dersim konusunda "CHP tarihiyle yüzleşsin" çağrısına "CHP'nin Tuncelili bir genel başkanı var. Bundan daha anlamlı bir yüzleşme olabilir mi" diye yanıt verdi. Tarhan, “Bir Tuncelili AKP’ye genel başkan olabilir mi? Siz AKP’liler bunu içinize sindirebilir misiniz” diye sordu.
 
28.11.2011 - 13:30

ANKARA (ANKA) - CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Dersim konusunda "CHP tarihiyle yüzleşsin" çağrısına "CHP'nin Tuncelili bir genel başkanı var. Bundan daha anlamlı bir yüzleşme olabilir mi" diye yanıt verdi. Tarhan, “Bir Tuncelili AKP’ye genel başkan olabilir mi? Siz AKP’liler bunu içinize sindirebilir misiniz” diye sordu.
CHP’li Tarhan Meclis’te düzenlediği basın toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonu eleştirdi. AKP’nin yargıyı kullanarak tehlikeli bir oyun oynadığını ileri süren Tarhan, önceden hazırlanmış bir senaryonun uygulandığını savundu. Tarhan, “Özel görevlendirilmiş emniyet müdürleri, Habur’daki hizmetinden memnun kalınmış, ancak bu hizmet ile yetinilmeyip yeni hedef İzmir’e konuşlandırılan, PKK-MİT görüşmesindeki deyimle, “ayarlanmış yargı görevlileri” ile hiç durmadan saldırıyorlar. Sipariş yargıya uygun sipariş bir hukuk uygulanıyor” dedi.
Sahte davalarla muhaliflerin başına çuval geçirmekte ustalaşanların şimdi de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başına çuval geçirmeye çalıştığını savunan Tarhan, “Asıl direncini kırmak istedikleri Büyükşehir ve Aziz Başkan değil, CHP ve ‘gavur’luğundan ödün vermeyen Aziz İzmir. Büyükşehir Belediyesine yapılan sözde operasyon AKP operasyonudur. Aslında AKP’nin yerel seçim startıdır. Buna en güçlü cevabı onların deyimişle ‘gavur’ bizim deyimimizle ‘Aziz’ İzmir halkı verecektir” dedi.

-“BU HERŞEYE ÖFKELİ ADAM ADETA ZEVK ALIYOR”-

CHP Grup Başkanvekili Tarhan, Dersim tartışmalarına da değindi. CHP’nin geçmişiyle hesaplaşmasını talep eden Başbakan Tayyip Erdoğan’a önce kendi geçmişine bakma çağrısı yapan Tarhan şunları söyledi:
“Kendi geçmişine baksın. Geçmişinde halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten sabıka kaydı bulunan Başbakan bu konuda suç işleme kararlılığını sürdürüyor. Kutuplaşmayı derinleştirdikçe derinleştiriyor. Bu her şeye öfkeli adam bundan adeta zevk alıyor. Oysa o bugün şimdi ortada görülmeyen bazı radikal şahsiyetlerin önünde diz çökerek neredeyse başını okşatmıştı. 12 Eylül darbecileri tarafından “iyi çocuk” denilerek himayeye alındığını biliyoruz. Onlar sayesinde ve darbe hukukunu kullanarak bugünlere geldiğini unutmuş görünüyor”

-“BUNDAN ANLAMLI BİR YÜZLEŞME OLABİLİR Mİ?”-

Toplumsal kamplaşmayı körükleme üzerine kurulu bu siyaset yapış tarzına Başbakan Erdoğan’ın artık son vermesini isteyen Tarhan, “CHP geçmişi ile yüzleşmiştir. CHP’nin Tuncelili genel başkanı olması bizatihi yüzleşmesi değil midir? Bundan daha anlamlı bir yüzleşme olabilir mi” dedi.
Başbakan Erdoğan’a, “Bir Tuncelili AKP’ye genel başkan olabilir mi? Siz AKP’liler bunu içinize sindirebilir misiniz? Tuncelili kaç kişi var aranızda” diye soran Tarhan, “Hz. Ali ile Atatürk resimlerini yan yana koyan Tunceliler mi CHP’nin geçmişinden utanç duymasını sağlayacak” dedi.

-“SAYIN BAŞBAKAN SİVAS’LA KİM YÜZLEŞECEK?”-

İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanının ismini değiştirilmesi önerisini de değerlendiren Tarhan, “İstanbul’daki bir havaalanın adını değiştirmeye cesaret edemeyenler diğer havalananın adını değiştirmek istemekle bize yoklama mı çekiyorlar” diye sorarak şöyle devam etti:
“Anayasadan Türk adının silinmesini isteyenler bu adı sterilize ederek tek tek çıkarttıktan sonra yerine Arap adını koymayı mı tercih ederler yoksa.
Söyleyin kurnazlıkla kışkırtmaya çalıştığınız Tunceli’den kaç oy çıkarttınız.
Kubilay’a kıyanların günahları ile kim yüzleşecek Sayın Başbakan, torunları mı yoksa. 60 yıldır işlenen faili meçhuller, Jitem cinayetleri, Maraş, Çorum Sivas ile kim yüzleşecek. Ebu Suud Efendi ile gurur duyanlar mı yüzleşecek. Fırsatı ganimet bilip cumhuriyeti sanık sandalyesine mi oturtmak mı istiyorsunuz? Kendinize gelin, aynaya bakın, demokrasi tarihi kitabını gözden geçirin.”

-“CHP DEMOKRASİYİ İÇSELLEŞTİRMİŞ BİR PARTİDİR”-

Tarhan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili soru üzerine YSK’nın değerlendirme yaptığını, CHP olarak kendilerinin de bir değerlendirmeye kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.
Tarhan Dersim ile ilgili parti içinde farklı görüşler olduğu yönündeki değerlendirmeleri “CHP demokrasiyi içselleştirmiş bir partidir. Elbette farklı görüşler olabilir” diyerek karşıladı. Tarhan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in “özür yetmez, tazminat da ödenmeli” açıklaması için tekraren, “CHP bu konuda yüzleşmesini tamamlamıştır. Tuncelili bir genel başkanı vardır” demekle yetindi.
Tarhan’a PKK’nın silah bırakma çağrılarıyla ilgili soru da yöneltildi. Dünyada hiçbir terör örgütünün silah bırakmadan, hatta kendini lağvetmeden barış masasına oturmadığını belirten Tarhan, silahın olduğu yerdi bir uzlaşma tartışma zemininin olamayacağını söyledi



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KILIÇDAROĞLU'NDAN İÇ SAVAŞ UYARISI

'AŞURE GÜNÜ RESMİ TATİL OLSUN'

CHP WEB SAYFASINA BU DA GİRDİ!
»  ''5 MİLLETVEKİLİMİZ DAHA TUTUKLANACAK''
»  CHP'DE ALT ZEMİN MUHALEFETİ!
»  ''VARSA BİR BABAYİĞİT AKLINDAN GEÇİRSİN'
»  'SALI'YI BEKLEYİN'
»  ''AKP, RANT İÇİN CAMİ YIKIYOR''
»  AKKİRAZ, HÜKÜMETE SORDU...
»  KAPLAN:'ÖCALAN YENİDEN YARGILANACAK'
»  HÜSEYİN ÇELİK'TEN ÜRKÜTEN İTİRAF!
»  BAHÇELİ'NİN TWİT'LERİ!
»  CHP'Yİ KARIŞTIRAN AÇIKLAMA
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖĞRETMENİNE MEKTUP
»  ''BAŞBAKAN'I TEBRİK EDİYORUM''
»  30 BİN LİRAYA TEZKERE, ALAVERE DALAVERE'
»  TARTIŞMA YARATACAK SONUÇLAR!
»  SÜNNET TARTIŞMASINA SON NOKTAYI KOYDU!
»  CHP LİDERİ PARTİ İÇİ MUHALEFETE KÜKREDİ
»  BDP'DEN ERDOĞAN'A KCK ÖFKESİ
»  ''EVET, BEN DERSİM'LİYİM''
»  TARAFTAN ŞOK İDDAA!
»  AHMET TÜRK MAHKEMEYE ZORLA GETİRİLECEK
»  SARIGÜL, CHP LİDERLİĞİ İÇİN NE DEDİ?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.