Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,8977
EURO
47,8759
IMKB
10.892,000
ALTIN
4.388,490
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'DEN ŞİMDİ DE PROLETERYA AÇILIMI
CHP DEN ŞİMDİ DE PROLETERYA AÇILIMI
 
CHP, çarşaf ve İslami cemaat açılımından sonra şimdi de proleterya açılımına hazırlanıyor.
 
12.12.2008 - 05:41

Yerel seçimler öncesi "proleterya açılımı" hazırlığı yapan CHP, DİSK, KESK ve Türk-İş’in AKP karşıtı kesimiyle işbirliği peşinde.

Kazanacağı belediyelerde sendikal örgütlenme özgürlüğü vaat eden CHP, memurlar için de "grevli toplu sözleşme" hakkını yeni parti programına koyacak.

CHP Genel Merkezi, kamuoyuna "Çarşaf Açılımı" olarak yansıyan atağı ile "İslami Cemaatlerle gerektiğinde temas" kararının ardından yerel seçimlere yönelik son adımını, "Proletarya açılımı" başlığıyla yaşama geçirecek. CHP, "Proletarya Açılımı" kapsamında, "DİSK, KESK ve Türk- İş’in AKP karşıtı kesimi" ile "Yerel seçim teması" kurma hazırlığına başladı.

CHP, Türkiye’nin önde gelen işçi ve memur sendikacılığının sol ayağını oluşturan DİSK ile KESK’e öncelikli olarak "CHP’nin kazanacağı belediyelerde örgütlenme özgürlüğü" önerisi götürecek. CHP, AKP’nin kontrolüne geçtiği iddialarına sahne olan Türk- İş’in, "AKP karşıtı kesimi" ile de işbirliği olanaklarını masaya yatıracak. Özellikle, İstanbul ve Ankara’nın da aralarında olduğu Büyükşehir Belediyeleri ile bu illere bağlı ilçe belediyelerindeki "AKP iktidarı" nedeniyle son yıllardaki sendikal gücünü Türk-İş’e bağlı Belediye-İş ile Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş’e kaptıran DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi üzerinden sürdürülen temaslarda sonuca yaklaşıldı.

Temaslar kapsamında, DİSK’in önümüzdeki günlerde toplanacak Başkanlar Kurulu’nun, "CHP adaylarına bölgesel destek" çağrısı yapması bekleniyor. Bu karar doğrultusunda, Ankara’da Karayalçın ile CHP’nin İstanbul ve İzmir Büyükşehir adaylarının desteklenmesi bekleniyor. DİSK Eskişehir’de ise DSP adayı olarak seçimlere girmesi hemen hemen kesinleşen Yılmaz Büyükerşen’e destek verecek.

Memura grev hakkı

Öte yandan, yeni Parti Programı’nda, "Tüm kamu çalışanlarına grevli toplu sözleşme hakkı" maddesine de yer vermeye hazırlanan CHP, kurulduğu günden bu yana "Grevli toplu sözleşme" talebini dile getiren KESK’le de temasa geçti. İlk olarak KESK’e "Sizin ’Memurlara Grevli toplu sözleşme’ hedefinize CHP olarak destek veriyoruz. Yaklaşan yerel seçimlerde, CHP’nin bu vaadini dikkate alın" mesajı iletildi. KESK’in yaklaşımının da CHP’nin Ankara adayı Murat Karayalçın ile İstanbul’da aday gösterilmesi halinde Ercan Karakaş’ın kesinlikle desteklenmesi yönünde olduğu öğrenildi. 

Haber: HÜRRİYET 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAHÇELİ'NİN YEREL SEÇİM TARZI SERT OLDU

BAYKAL'DAN BAHÇELİ'YE, 'ÇARŞAFLI SOL' TEPKİSİ

"BIRAKTIĞIMIZ YERDEN BAŞLAYACAĞIZ"
»  İŞTE CHP'NİN ANKARA ADAYLARI
»  SADETTİN SARAN, BU KEZ DP GENEL BAŞKANLIĞINA TALİP
»  “SEÇMEN KÜTÜĞÜ YAZIMI YENİDEN YAPILSIN”
»  BAHÇELİ’DEN ,ERMENİLERDEN ÖZÜR DİLENMESİNE TEPKİ
»  TUNCAY ÖZKAN, CEZAEVİ'NDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLECEK!
»  CHP'DEN İTİRAZ YOK, ELEŞTİRİ VAR
»  DSP'DEN RAHŞAN ECEVİT'E, 'ECEVİT' YANITI
»  CHP'DE TEK ADAM BAYKAL
»  ESKİ YILDIZLAR, DSP'YE KAYIYOR
»  ESKİ BAKAN KARAKOLLUK OLDU
»  "ADAYLARIMIZ HAZIR OLUNCA AÇIKLARIZ"
»  ZEKERİYA BEYAZ, CHP'DEN ADAY
»  AKP'DE AYTAÇ DURAK ŞOKU
»  "DÜN AÇLIKTAN NEFESİ KOKANLAR, BUGÜN KÖŞEYİ DÖNÜYOR"
»  CHP'Yİ MAHVEDEMEDİ DSP'Yİ MAHVEDECEK
»  MHP'Lİ VURAL BAŞBAKAN ERDOĞAN'A YÜKLENDİ!
»  ERDOĞAN'A KIZIP CHP'DEN İSTİFA ETTİ.
»  AKP'NİN KIZILCAHAMAM KAMPI BAŞLIYOR
»  "İSTANBUL'U ALAMAZSAM ÇEKER GİDERİM"
»  BAYKAL'DAN ÇARŞAF SAVUNMASINA DEVAM
»  KARAYALÇIN,BUGÜN CHP'Lİ OLUYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.