Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8658
EURO
43,4967
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.029,590
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP: GÜL YARGILANACAK
CHP: GÜL YARGILANACAK
 
CHP'li Okay, 'Kayıp trilyon' davasındaki kararla ilgili "Mahkemenin verdiği karar yerindedir ve Cumhurbaşkanı'nın yargılanmasını engelleyici bir düzenleme de bulunmamaktadır" dedi.
 
19.5.2009 - 08:02

Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nin 'Kayıp trilyon' davasında Cumhurbaşkanı Gül'le ilgili verdiği kararı CHP memnuniyetle karşıladı.
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, "Sincan Ağır Ceza Mahkemesinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında verdiği karar uyarınca, Cumhurbaşkanı Gül yargılanacaktır" dedi. Okay, Gül'ün  Anayasanın 105. maddesinden yararlanacağına ilişkin değerlendirmelerin hukuki temelden yoksun olduğunu söyledi.

Okay, şöyle konuştu:

"Esasen, 1924 Anayasası'nın 41. maddesinin 17. maddeye yaptığı yollama ile cumhurbaşkanları yasama dokunulmazlığından yararlanabilmekteydi. Ancak 1961 ve 1982 Anayasalarında böyle bir düzenleme bulunmamaktadır. Anayasamızın 105. maddesi ise 'cumhurbaşkanlarının cumhurbaşkanlığı süresi içerisinde işlemiş oldukları suçla ilgili nasıl yargılanabileceğine' dair bir düzenleme  getirmektedir.

O haliyle cumhurbaşkanlarının yasama dokunulmazlığından yararlanacağına dair Anayasa'da ve yasalarda herhangi bir düzenleme olmadığı sürece, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Sincan Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda yargılanması gerekecektir.

Keza Sayın Cumhurbaşkanının böylesine bir düzenlemenin iddia varlığı karşısında bir an için düşünsek; görev süresi içinde bir adam öldürse yargılanmayacak mıdır? O nedenle Cumhurbaşkanı hakkında Sincan Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar yerindedir ve Sayın Cumhurbaşkanının yargılanmasını engelleyici bir düzenleme de bulunmamaktadır. Bu yönde yorumla, farklı sonuçlara  ulaşmaya çalışmak da hukuki temelden yoksundur."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TOPTAN: DTP'LİLER AYRICALIK İSTİYOR

OLACAK ŞEY DEĞİL AMA OLDU. OLTAYLA KALAŞNİKOF YAKALADI

ERDOĞAN,GÜL VE ARINÇ'A BAYKAL ELEŞTİRİSİ
»  YURTTAN DOMUZ GRİBİ MANZARALARI
»  6 GÜNDÜR KAYIP KIZIN MUCİZE KURTULUŞU
»  TAYFUN İÇLİ DSP'DEN İSTİFA ETTİ
»  "RUS KADINLAR POPOMU MORARTTI"
»  KÖŞK'TEN ŞOK KARAR İÇİN İLK YORUM
»  O KIZ DOĞRU SÖYLÜYOR?
»  "BİR DÜŞ GÖRDÜM"E AKP'DEN YANIT
»  SAYLAN'IN ARDINDAN KİM NE DEDİ?
»  TBMM BAŞKANI TOPTAN'A GÖRE GÜL YARGILANAMAZ!
»  AKP'DEN DANIŞTAY'A CEVAP!
»  KAYIP TRİLYON DAVASINDA ŞOK KARAR
»  İKİZLERİN BABALARI FARKLI ÇIKTI!
»  DTP'Lİ SAKIK: "İFADE VERMEYE GİTMEYECEĞİZ"
»  SAYLAN'I 19 MAYIS'TA UĞURLAMA KARARI
»  FLAŞ.. DANIŞTAY VE ERGENEKON DAVASI BİRLEŞTİRİLDİ!
»  İŞTE TÜRKAN SAYLAN'IN SON İSTEĞİ
»  BAKAN GÜNAY'DAN TÜRKAN SAYLAN'A TEŞEKKÜR
»  GRİBİN DOMUZ'U BIRAK, GENELİNE BAK!
»  FLAŞ... TÜRKAN SAYLAN'I KAYBETTİK
»  DİNLEMEDE FARK ATTIK!
»  ARINÇ'IN BEŞİKTAŞ KEYFİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.