Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6243
EURO
43,7854
IMKB
9.296,000
ALTIN
4.163,980
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'Lİ BERHAN ŞİMŞEK'TEN ARINÇ'A "İSTAFA ET" ÇAĞRISI
CHP Lİ BERHAN ŞİMŞEK TEN ARINÇ A  İSTAFA ET  ÇAĞRISI
 
CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, TBMM Başkanı Bülent Arınç'a, 'İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?' diye sordu
 
31.3.2007 - 00:14
TBMM Başkanı Arınç'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Şimşek, Meclis kadrolarında Arınç'ın akrabaları olduğu yönündeki iddialarını yineledi.

Bülent Arınç'ın kardeşi Ümit Doğay Arınç'ın, TBMM Milli Saraylar Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Bilim ve Değerlendirme Kurulu'na yardımcı olmak üzere oluşturulan “Danışmanlar Komitesi” üyeliği veya başkanlığı yapıp yapmadığını soran Berhan Şimşek, yapmışsa bu göreve hangi tarihte getirildiğinin ve bugüne kadar kendisine TBMM ya da Milli Saraylar Başkanlığı tarafından yapılan ödemelerin açıklanmasını istedi.

Şimşek, Ümit Doğay Arınç'ın, TBMM veya Milli Saraylar Dairesi Başkanlığı adına herhangi bir toplantı veya gezi için yurtdışına gidip gitmediğini; gitmişse ödenen harcırah miktarını da öğrenmek istedi.

TBMM Başkanı Arınç'ın kardeşi Yıldıray Arınç'ın kızı Burcu Arınç'ın TBMM Milli Saraylar Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğünde peyzaj mimarı olarak çalışıp çalışmadığını da soran CHP İstanbul Milletvekili Şimşek, Burcu Arınç'ın bu iş için herhangi bir sınava girip girmediği ile kendisine ne kadar ödeme yapıldığı konusunda bilgi istedi.

CHP'li Şimşek, Burcu Arınç'ın İstanbul'da TBMM'ye ait lojmanda kalıp kalmadığını da sorarak, şöyle devam etti:

“Yeğeniniz Burcu Arınç'ın TBMM Milli Saraylar Dairesi Başkanlığında çalıştığı ve kardeşiniz Ümit Doğay Arınç'ın TBMM Millî Saraylar Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Danışmanlar Komitesinde görev aldığı halde, 1 Aralık 2006 tarihinde 'TBMM kadrolarında çalışan, soyadı Arınç olan akrabam yok' şeklinde yaptığınız açıklamayla gerçeği gizlemiş, doğruyu söylememiş bir TBMM Başkanı olarak istifa edip, şahsımdan ve kamuoyundan özür dilemeyi düşünüyor musunuz?”


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABDULLAH GÜL ALMANYA YOLCUSU

'IRAK'IN BÖLÜNMEZLİĞİNDEN SÖZ ETMEK HAYALDİR'

ERBAKAN:'CUMHURBAŞKANINI HALK SEÇSİN'
»  HELİKOPTER İHALESİ İTALYANLARIN
»  ŞENER ERUYGUR'DAN ARINÇ'A YANIT
»  TOLON PAŞA'YA ÖĞRENCİ PROTESTOSU
»  ÜNİVERSİTELİ'NİN ASKERE ALIMI DEĞİŞTİ
»  "YARGIDAN ÇAMUR İZİ" TAZMİNATI
»  İŞÇİ PARTİSİ'NDEN İLGİNÇ AÇIKLAMALAR
»  KUZEY KIBRIS PARA İÇİN TARİHİNİ SATTI, RUMLAR SATMADI
»  SÜNNET, SAĞLIK GÜVENCESİ KAPSAMINA ALINIYOR
»  DARBE GÜNLÜĞÜN'DEKİ ŞARKICI KONUŞTU
»  CUMHURBAŞKANI SEZER: GÜNLÜK İDDİASI YALAN
»  GENELKURMAY'IN ANDIÇ OLAYINDA İLGİLİ İLGİNÇ GELİŞME
»  YÜCE DİVAN'DA ERSÜMER VE ÇAKAN İÇİN ŞOK CEZA İSTEMLERİ
»  SOLDA BİRLİKTE DSP ŞEMSİYE PARTİ
»  RİZE'NİN ÇÖP'Ü İÇİN CLAUDİA ROTH BİLE DEVREYE GİRDİ
»  DEMİREL'DEN ODTÜ'LÜLERE CEVAP
»  HABERTÜRK'ÜN ANKETİNE GÖRE 4 PARTİ MECLİSTE
»  GİŞELERDE EYLEM TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
»  BÜYÜKANIT'TAN KUZEY IRAK ÖZELEŞTİRİSİ
»  BAŞBAKAN'IN DAMADI ÇALIK HOLDİNG'E GENEL MÜDÜR OLDU
»  ÇİLLER İCRALIK OLDU
»  BÜYÜKANIT, MECLİS'İ NEYLE SUÇLADI?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.