DOLAR
50,021
▲%0.05
EURO
56,342
▲%0.62
ALTIN
6487,26
▲%2.91
BIST-100
11526
▲%4.56
Ankara hava durumu10/15°
FacebookXInstagramYouTube

CHP, ZAMLARI MECLİS'E TAŞIDI

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, yapılan son zamları Meclis’e taşıyarak, “Bütçe açığını gidermek için böylesine zam yapmaktan başka çare yok mudur?” diye sordu.

  • | Medya Spot

Öztürk, TBMM Başkanlığı’na Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Alınan karara göre, bütçe açığını kapatmak için; benzin, motorin ve LPG'nin vergi tutarı, litre başına 30 kuruş artırıldığı; 95 oktan kurşunsuz benzinde 1 lira 87 kuruştan 2 lira 15 kuruşa çıkan özel tüketim vergisi, 98 oktan kurşunsuz benzinde 1 lira 99 kuruştan 2 lira 29 kuruşa yükseldiği; vergi, motorinde 1 lira 59 kuruş, LPG'de de 1 lira 57 kuruş olduğu; motor silindir hacmi 1600 cc'yi geçmeyen araçların özel tüketim vergi oranı yüzde 37'den yüzde 40'a çıkarıldığı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir” dedi.
Yapılan zamların gerekçesini merak eden Öztürk, Maliye Bakanı'na, “Ülkemizde ne olmuştur da böylesine zam yapma ihtiyacı doğmuştur? Bütçe açığı neden meydana gelmiştir? Hükümet yetkililerinin söylemi ile 'Dünyanın büyüyen 16. ekonomisi' değil miydik? Şimdi ne oldu? Bütçe açığını kapatmak için böylesine zam yapan dünyada başka ülke var mıdır?” sorularını yöneltti. (ANKA)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz