Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,5260
EURO
45,3817
IMKB
9.196,000
ALTIN
4.276,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'de Koalisyon Çatlağı!
CHP de Koalisyon Çatlağı!
 
CHP içinde bir grup “AKP ile koalisyon yapmayacağız. Halka verdiğimiz sözleri tutamayacaksak kırmızı plaka için iktidar olunmaz” diyen Kılıçdaroğlu’nu iknaya çalışıyor. Sol kanat “Halka söz verdik, AKP ile koalisyon olmaz” diyor.
 
14.6.2015 - 00:11

MHP’nin HDP konusundaki keskin tavrı sonrasında, CHP’deki koalisyon senaryoları da ayrışmalara neden oldu. Parti içerisinde bir grup, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “AKP ile koalisyon yapmayacağız, bu tabloda AKP yok” sözlerine karşın, bu senaryo üzerinde Kılıçdaroğlu’nu ikna etmeye çalışıyor. Bu çerçevede MHP ve HDP için hazırlanacak “restorasyon paketi”nin benzerinin, başka çare kalmaması durumunda AKP ile kurulacak koalisyon öncesinde AKP için de hazırlanabileceği belirtiliyor. Partinin sol kanadı AKP ile koalisyon konusunda net bir şekilde “hayır” diyor. Bu çerçevede“ madem oy verin gitsinler dedik, bu tavrı sürdürelim” ve gerekirse dışarıda kalalım diye düşünenler de azımsanmayacak ölçüde.

Koalisyon tartışmalarının en önemli aktörlerinden biri haline gelen CHP’de kritik PM toplantısı pazartesi günü yapılacak.

Toplantıda CHP açısından AKPCHP, CHP-MHP-HDP ve CHP’nin dışarıda kalması olarak şekillenen en güçlü koalisyon senaryoları masaya yatırılacak. Kılıçdaroğlu’nun hafta başından itibaren kurmaylarıyla yaptığı toplantılarda AKP ile koalisyonun gündemde olmadığı mesajını verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarından öncelikle bir “restorasyon paketi” üzerinde çalışmalarını istediği ve medyada çok fazla boy göstermemeleri uyarısını yaptığı belirtiliyor.

Kırmızı plaka uyarısı

Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarından gelen, “eğer bir formül bulunamazsa AKP ile CHP’nin kuracağı büyük koalisyon, erken seçimden daha makul olabilir” görüşleri karşısında geçmişteki benzer süreçleri anımsatarak “anlamsız koalisyonlarla partiyi yıpratmam. İktidar olmak için olunmaz, kırmızı plaka için iktidar olunmaz. Halkımıza verdiğimiz sözleri tutamayacağımız bir pozisyonun içine düşmeyiz” mesajlarının altını çizdiği öğrenildi.

Sol kanattan mesaj

“Büyük koalisyon” adı altında gündemde tutulan ve iş dünyasından da destek gören AKP-CHP koalisyonu senaryosu karşısında en net duruş partinin “sol kanadı” olarak bilinen isimlerden geldi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Twitter üzerinden “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan olmayacağı hiçbir çözümün içinde yer almayız” dedi. Ağbaba, şu mesajları verdi:

“Yıllardır partimize karşı yürütülen haksız, vicdansız, acımasız algı yönetimi yeni bir aşamaya girmiştir. Yıllardır AKP zulmüne sessiz kalanlar; yıllardır AKP rantından beslenenler, yıllardır AKP diktasına alkış tutanlar, ülkenin en temiz, en tutarlı ve en ilkeli partisini kokuşmuş ve çürümüş bir iktidarın düşüşüne engel olma projesinin parçası etmeyi amaçlamaktadırlar.”

Hesap sormalıyız

CHP’nin en genç yeni milletvekillerinden Gezi Direnişi’nin aktörlerinden Ankara milletvekili Ali Haydar Hakverdi de Twitter’dan “Analara sözümüz var. Katillerle ittifaka değil, hesap sormaya geliyoruz!” mesajını paylaştı. Son kurultayda Kılıçdaroğlu’yla girdiği genel başkanlık yarışını kaybeden Muharrem İnce de AKP’yle koalisyon konusunda “hayır” diyen isimlerden biri oldu. İnce “7 Haziran seçimlerinin ortaya çıkardığı bir tek gerçek vardır; AKP’nin 13 yılda inşa ettiği düzenle hesaplaşmaktır” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan MHP’yi, Gül CHP’yi İstiyor!

'Türkiye’ye gitmeyin'!

Sınırda Asker ile IŞİD Karşı Karşıya
»  Elazığ'da Bomba Patladı: 3 ölü
»  MHP'den Şok İhrac Kararı!
»  Müsiad, AKP_MHP Koıalisyonu İstedi
»  Arınç: Artık Konuşmama Kararı Aldım!
»  MHP'de Meral Akşener Krizi
»  AK Parti'den Erken Seçim Anketi!
»  Çevik Bir'den Genelkurmay'ı Şok EdenSoru
»  Demirtaş'tan Şok Eden Açıklamalar!
»  Fuat Avni'den Bomba Koalisyon İddiası!
»  Bahçeli'den Koalisyon Şartı!
»  Cezaevlerinde Hangi Parti Birinci Oldu?
»  HDP'den 15 Maddelik Açıklama
»  10 Dakikalık Yağmur Ankra'yı Felç Etti
»  10 dAK
»  Canlı Yayında Gazeteci-Vekil Kavgası!
»  Davutoğlu: AK Parti Yenilenecek
»  MHP'de Bahçeli'ye Tam Yetki!
»  Erdoğan'dan Bomba Sözler!
»  ''Buyrun Yarın İmralı’ya Gidiyoruz"
»  Feyzioğlu'na İstifa Çağrısı
»  Baykal- Erdoğan Görüşmesinin PerdeArkasI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.