Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4483
EURO
43,5283
IMKB
9.078,000
ALTIN
3.974,690
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CUMHURİYET MİTİNGİ AJANSLARDAN ACİL KODUYLA GEÇİLDİ
CUMHURİYET MİTİNGİ AJANSLARDAN ACİL KODUYLA GEÇİLDİ
 
Uluslararası haber ajanslarından AP, Ankara'da yapılan ''Cumhuriyet Mitingi''ni abonelerine acil koduyla duyurdu.
 
14.4.2007 - 16:20

Tandoğan meydanında mitingin katılımcıları toplanmaya başladığı andan itibaren abonelerine mitingle ilgili haber geçmeye başlayan uluslararası ajanslar AP, Reuters ve AFP on binlerce kişinin gösteriye katıldığını belirtiyor.
      Reuters ve AP, ''binlerce laik Türk'ün meydandaki gösterinin ardından Anıtkabir'e yürüyüşe geçeceğini'' kaydetti. AFP de katılımcıların miting alanında toplanmaya başladığı sıralarda geçtiği ilk haberinde, Türk basın yayın organlarına dayanarak mitingi abonelerine duyurdu.
      AP'nin haberinde, ''nüfusun yüzde 99'unun Müslüman olduğu Türkiye'de yasaların dinin politikaya etkisini engellediğine'' dikkat çekildi.
     
     BBC: "ONBİNLERCE KİŞİ, LAİKLİĞE DESTEK İÇİN ANKARA’DA TOPLANDI"

      İngiliz yayın kuruluşu BBC, Ankara’da düzenlenen "Cumhuriyet Mitingi"nde "onbinlerce kişinin laikliğe destek için toplandığını" belirtti.
      BBC, internet sitesinde verdiği haberde, "Laik miting Türk başbakanını hedef aldı" başlığını kullandı ve "onbinlerce kişinin, laikliğe destek için Ankara’da toplandığını" yazdı.
      Haberde, "mitingin, cumhurbaşkanı seçim sürecinin başlamasından iki gün önce düzenlendiğine" dikkat çekildi ve "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, aday olmaması yönünde baskı niyeti taşıdığı" kaydedildi.
      Haberde, "Muhalifleri, (Tayyip Erdoğan’ı) İslami gündem sahibi olmakla suçluyor. O, suçlamayı kabul etmiyor" ifadesi kullanıldı.
      Haberde ayrıca, Başbakanın aday olması halinde, partisinin çoğunluğa sahip olduğu meclis tarafından cumhurbaşkanı seçilmesine kesin gözüyle bakıldığı belirtilerek, Erdoğan hükümetinin iktidarda bulunduğu 5 yıllık dönemde geniş kapsamlı demokratik reformlar gerçekleştirdiği kaydedildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN :"ADAYLIK İÇİN HENÜZ KARAR VERMEDİM"

AKP'Lİ ÇÖMEZ: "TSK'YA MÜDAHALE İZNİ VERİLMELİDİR"

“NE POSTAL NE TAKUNYA CUMHURUNDUR ÇANKAYA"
»  CUMHURİYET MİTİNGİNDE TUNCAY ÖZKAN'A TEPKİ
»  BARZANİ :TÜRK ASKERİ SADDAM'INKİNDEN GÜÇLÜ DEĞİL
»  MİTİNG BİTTİ KALABALIK ANITKABİR'E YÜRÜYOR
»  KAPADOKYA YOLUNDAKİ FACİADA ÖLÜ SAYISI 32'YE ULAŞTI
»  TANDOĞAN MİTİNGİNE KATILIM ÇOK YÜKSEK
»  SAMSUN OTOGARI YAKININDA BOMBA BULUNDU
»  KAPADOKYA YOLUNDAKİ FACİADA ÖLÜ SAYISI 24'E ULAŞTI
»  VEKİLLER SİLAH BIRAKMAYA YANAŞMADI
»  "EŞİNİN BAŞÖRTÜSÜ DEĞİL, ADAYIN BAŞANIN IÇİ ÖNEMLİ"
»  TİNERCİ GENCLERE TUZAK GİBİ EVLİLİK
»  TUNCAY ÖZKAN, BÜYÜKANIT'A DA BAŞ KALDIRDI
»  PUTİN'İ DARBE İLE DEVİRECEKLER
»  AKSAYARAY'DA TRAFİK FACİASI, 10 ÖĞRENCİ ÖLDÜ
»  KUZEY IRAK'TA HELİKOPTERLER KEŞİF UÇUŞUNDA
»  ERDOĞAN, SEZER'İ HASSAS BULMADI
»  AKREDİTASYON KAVGASI KARAKOLDA BİTTİ
»  ABDULLAH GÜL'DEN SEZER'E YANIT
»  KAYIP GENÇ GÖLETTE ÖLÜ BULUNDU
»  KANADOĞLU'NDAN CHP'YE İNCE TAKTİK
»  ÇOK TARTIŞILACAK KONUŞMANIN ÖNEMLİ SATIR BAŞLARI
»  AK PARTİLİLERE, CEPTEN 'SUS' MESAJI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.