DOLAR
49,947
▲%0.08
EURO
55,940
▲%0.06
ALTIN
6444,34
▼%-0.13
BIST-100
11165
▲%0.13
Ankara hava durumu8/15°
FacebookXInstagramYouTube

Çaya 1,5 ayda ikinci zam

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), kuru çay fiyatlarına ortalama yüzde 15 zam yaptı. Çaykur, kuru çaya 8 Nisan tarihinde de yüzde 10 zam yapmıştı. Böylece son bir buçuk ayda çaya toplam yüzde 26,5 zam yapılmış oldu.

  • | Medya Spot

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), kuru çay fiyatlarına ortalama yüzde 15 zam yaptı.

Bloomberght'den İrfan Donat'ın haberine göre , yeni fiyat listeleri toptancı bayilere ve distribütörlere gönderilmeye başlandı.

Tüm kuru çay türlerinde geçerli olacak ortalama yüzde 15'lİk zammın bugün (22 Mayıs) itibarıyla geçerli olacağı öğrenildi.

Çaykur, kuru çaya 8 Nisan tarihinde de yüzde 10 zam yapmıştı. Böylece son bir buçuk ayda çaya toplam yüzde 26,5 zam yapılmış oldu.

Hatırlanacağı üzere, 12 Mayıs'ta da Tarım ve Orman Bakanlığı, 2026 yılı yaş çay alım fiyatını geçen yıla göre yüzde 37,6 artırarak kilogram başına 35 lira olarak açıklamıştı.

Sektör temsilcileri, kuru çaya yapılan zamların halen yaş çaya yapılan zammın altında kaldığı için Temmuz ayında kuru çaya yeni bir zam daha gelmesini bekliyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz