Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
41,0256
EURO
47,7648
IMKB
11.508,000
ALTIN
4.452,480
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DAVUL ZURNA İLE KARA OPERASYONU YAPILMAZ
DAVUL ZURNA İLE KARA OPERASYONU YAPILMAZ
 
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İskenderun’a gelen ve İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Vural, burada gazetecilerin sorunlarını yanıtladı.
 
14.9.2011 - 16:29

Bir gazetecinin, "İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, Kuzey Irak’ta PKK’lılara yönelik kara harekatının şartlara göre her an olabileceğini belirten açıklamalarını nasıl değerlendiriyoruz" sorusu üzerine Vural, Türkiye’de 2002 yılında terörün bitirildiğini öne sürdü.

Gelinen noktada cesaretlendirilen terörün güç kazandığını belirten Vural, "Bırakın dağları, ovaları, şehirlere ve sokaklara hakim olmaya başladı" iddiasında bulundu.

Vural, Türkiye’de 2002 yılından bu yana sınırötesi operasyon yapılmadığını ifade eden Vural, "2007 yılında MHP’nin parlamentoya girmesiyle birlikte hükümete sınırötesi operasyon yapma yetkisi verdiklerini söyledi. Vural, "2007’de hükümet, sınırötesi operasyon yetkisini ’Irak’ın kuzeyinde konuşlanan PKK’yı yok etmek amacı ile istiyorum’ dedi. Şimdi yıl 2011. Buradan sormak gerekir; hükümet milletin verdiği yetkiyi neden kullanmadı? Niye bugüne kadar PKK terör örgütünün Kandil’de konuşlanmasına izin verildi? Kirli ve pis pazarlıkları bugün ses kayıtlarında görüyoruz" dedi.

Gelinen noktada, geçmişte söylenen sözlerin tekrarlandığını ileri süren Vural, "(Bıçak kemiğe dayandı) diye çok söylediler. En son Başbakan ’Ramazan’dan sonra görecekler’ dedi. Bugün ayın 14’ü. Türkiye’nin bir planı yok mu? Eğer bir sınırötesi operasyon yapılması gerekiyorsa, PKK’yı yok etmek için yetkiyi 2007’den bu yana istemişsin, elinde bir plan yok mu? Davul zurna ile sınırötesi operasyon yapılmaz. Papatya falı açıyorlar. ’Yapılacak, yapılmayacak.’ Yapılacaksa yapılacaktır. Yani kime haber veriliyor, kimle pazarlık ediliyor.

Bunu anlayabilmiş değilim" diye konuştu.

-"HABER VERİLEREK BU İŞ OLMAZ"-


Gazetelerde, "ABD tarafından PJAK ve PKK’ya geçen ay 120 milimetrelik havan topları dağıtıldığı, bunların Kandil’de tünellerin içerisine konuşlandırıldığı, muhtemel bir kara harekatı için hazırlık yapıldığı" yönünde haberler bulunduğunu belirten Vural, şu görüşleri savundu: "Türk Devleti güçlü bir devlettir ama birilerine haber verilerek bu iş olmaz. Devlet bunun hazırlığını yapmamış demek ki. Bu bir gaflet değil midir? O bakımdan Türkiye’de PKK terör örgütünün bertaraf edilmesi için çok kapsamlı bir strateji uygulanmalıdır.

Kandil’i Barzani besliyor. Barzani’ye kırmızı halı döşüyorsun. Peki, Kandil’i yok ettiniz. Finansman kaynaklarını da yok etmen lazım. ABD bazılarının kaynaklarını donduruyor. Türkiye’de adım yok. İletişim kaynaklarını keseceksin...

Terör örgütünün elebaşı ile görüşmekten vazgeçeceksin ki mücadele kapsamlı olsun.

Vatandaşın gazını almak için değil, bitirmek için operasyon yapmak zorundasın." Vural, ABD’in Usame Bin Ladin’i Pakistan’da bulduğunu, özel bir ekip kurup öldürdüğünü, Başkanın da naklen izlediğini vurgulayarak, "Biz Kandil’ini yönetenlerin ceviz ağaçları altındaki röportajlarını gazetelerde okuyoruz, ’vay anasını’ deyip bundan bir hikmet çıkarmak gerekir diye örnek alıyoruz.

Türkiye’nin geldiği nokta bu. Terörler mücadele şu ve bu partinin değil milletin mücadelesi olmalıdır. Kara harekatı kapsamlı bir strateji ile desteklenmelidir" dedi.

Vural, bir gazetecinin, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin, Öcalan’ın İstanbul’da bir cezaevine nakledilmesi konusunda basında yer alan açıklamalarına yönelik sorusuna ise "Hükümet’in Öcalan’ı serbest bırakmak için ses kayıtlarında da pazarlıklar yaptığı açık. Ev hapsine getirmek istiyorlar. Belki de Çamlıca’daki konutlarının yakınlarına koyabilirler, bir villa hazırlayabilirler" diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"TÜRKİYE, KEVGİRE DÖNMÜŞ BİR ÜLKE KONUMU

MHP: GELİNEN NOKTA FİYASKO

BDP'NİN 1 EKİM KARARSIZLIĞI!
»  BAHÇELİ'DEN BEDELLİ ASKERLİĞE YEŞİL IŞIK
»  CHP'DEN AZİZ YILDIRIM'A ZİYARET
»  ÇELİK, CHP VE MHP'Yİ TOPA TUTTU!
»  KIR'DA SİYASİ DÜĞÜN!
»  CHP'DEN, BEDELSİZ BEDELLİ TEKLİFİ
»  ALINDAN ÖPME POLEMİĞİ SERTLEŞİYOR!
»  KILIÇDAROĞLU’NDAN İSRAİL’E KÜKREDİ!
»  CHP’Lİ GÖK YEMİN DİRENİŞİNDE KARARLI
»  CHP, BEDELLİ İÇİN TEKLİF VERECEK!
»  "ÇELİK CİDDİYE ALINACAK BİRİSİ DEĞİL"
»  METİNER'DEN İSTİFA AÇIKLAMASII
»  BAHÇELİ'DEN BEDELLİ'YE YEŞİL IŞIK!
»  "BAŞBAKAN'IN AĞZINDAN KAN DAMLIYOR"
»  CHP PARTİ MECLİSİ'NDE TÜZÜK TARTIŞMASI!
»  AKP VE CHP'NİN MEHZEP POLEMİĞİ!
»  FLAŞ.. BAHÇELİ, KARA HAREKATI İSTEDİ!
»  CHP'DE İSTANBUL YARIŞI!
»  PARTİ OKULU KURDELASINI BİRLİKTE KESELİM
»  "USULEN BAĞIRIYOR, HİÇ BİR ŞEY YAPAMAZ"
»  ERDOĞAN'DAN BİNLERCE KEZ ÖZÜR DİLEDİ!
»   ERDOĞAN'A FIKRALI ELEŞTİRİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.