|
 |
 |
|
DOLAR |
40,8552 |
 |
|
 |
EURO |
47,6490 |
 |
|
 |
IMKB |
10.825,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.383,200 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
DEMOKRAT PARTİ'DE LİSTE DEPREMİ
|
 |
 |
 |
|
|
Ankara ikinci bölgede, Vurgun Davası'ndaki telefon dinlemelerinde ismi geçen Genel Başkan Yardımcısı Mümtaz Yavuz ile kızının kayınını öldürtme suçlamasıyla yargılanmış olan eski milletvekili Muzaffer Atılgan'ın yer alması DP'de ciddi sıkıntı yarattı. |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Ağar'ın adı yokDP, merkez sağda birleşmenin gerçekleşmemesi sonucu ortak listenin bozulması üzerine, zaman darlığı nedeniyle zorlandı. Listelerin tamamlanacağı cuma gününe kadar zaman kazanabilmek için 24 ilde listeler eksik yazıldı. YSK'ya verilen listede, Genel Başkan Mehmet Ağar'ın adının yazılacağı Elazığ 1. sıra da boş bırakılarak, sadece 5. sıraya eczacı Feza Dilek Solmaz'ın adı konuldu.
GP kontenjanıGP ile ittifak olasılığı nedeniyle İzmir ve Sakarya listeleri eksik bırakıldı. Antalya'da Süleymancılar cemaati ile temas kurulduğu belirtildi. Eksik bırakılan Antalya listesi 1. sıra için eski bakanlardan Ahmet Denizolgun üzerinde duruluyor. Bu temaslara tepki gösteren eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı adaylıktan çekildi. Eksik bırakılan Sivas listesinde, MHP'li eski bakan Hüsnü Yusuf Gökalp'ın liste başı yapılması düşünülüyor. Kırşehir adayı Ramazan Mirzaoğlu ile birlikte, DP listesinde MHP'nin iki bakanı yer alacak. Ağar, önce ilk sıralarını boş bıraktığı Samsun listesi 1. sıraya, Suna Vidinli'yi son anda koydu.
Hun listeye giremediDP lideri, eski ANAP İstanbul Milletvekili, ünlü sinema sanatçısı Ediz Hun'a ise İstanbul listesinde yer vermedi. Hun, ANAP'tan ayrılarak DP adını alan DYP'ye geçmiş ve kültür-çevre konularında genel başkan danışmanı olmuştu. Mümtaz Yavuz'un listeler üzerindeki etkisi, iki genel başkan yardımcısının istifasına neden oldu. Ağar, Ankara 2. Bölge 1. sıra için DP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük'e söz verdi. Yavuz, bu bölgeyi kendisi için istedi ve Bedük'ün 1. Bölge 2. sıraya kaydırılmasını sağladı, 2. sıraya da Atılgan'ı koydurttu. Bunun üzerine Bedük, adaylıktan çekilerek partideki görevlerinden istifa etti. Yavuz'a tepki gösteren DP Genel Muhasibi Bahattin Şeker de partiden istifa etti.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|