Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9158
EURO
44,0192
IMKB
9.475,000
ALTIN
4.123,070
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DEMİREL, AĞAR'A BASKI HABERLERİ İÇİN ,'SAFSATA'DEDİ
DEMİREL, AĞAR A BASKI HABERLERİ İÇİN , SAFSATA DEDİ
 
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, '367 tartışmaları sırasında Mehmet Ağar'a baskı yaptığı yönündeki' iddiaları yanıtladı.
 
31.1.2009 - 15:07
Demirel, “Bunların hepsi safsata. Onların içinde hiç beni ilgilendiren bir şey olmaz. Herkesin aklı yok mu? Neyi doğru bulduysa onu yapmıştır” dedi.

Demirel, Moldova Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Mihail Formuzal ve beraberindeki heyetle Güniz Sokak'taki evinde görüştü. Demirel görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Süleyman Demirel, “367 tartışmaları sırasında Mehmet Ağar'a baskı yaptığınız yönünde iddialar var” sorusu üzerine, “Bunların hepsi safsata. Onların içinde hiç beni ilgilendiren bir şey olmaz. Herkesin aklı yok mu? Neyi doğru bulduysa onu yapmıştır” diye yanıtladı.

Demirel, bir gazetecinin “Yalçın Küçük, 1995'de Öcalan'a yapılacak suikast girişimini dönemin Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı'nın bilgisi dahilinde Öcalan'a ulaştırıldığını ve onun kurtulduğunu söyledi. O dönemde siz Cumhurbaşkanıydınız” sözlerine üzerine, Yalçın Küçük'ü tanımadığını ve konuşmuşluğu olmadığını belirtti. Demirel, “Bu gibi hallerde laf çok. Senin dediğin üzerinden 15 sene geçmiş. Bunlar eskiye ait şeyler. Biraz önümüzdeki zamanın işleriyle uğraşsak daha iyi” diye konuştu.

Demirel, bir soru üzerine Kuleli Sokak'taki ofisi kapatmasının özel bir gerekçesi olmadığını, uzun süredir aynı tempoyla Güniz Sokak'taki konutunda çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

DAVOS KRİZİ

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Davos'ta yaşanan gerginlikle ilgili olarak, “Uluslararası meselelerde birtakım faturalar çıkar. Bu faturaların nerede, ne zaman, nasıl çıktığının çok farkına varamazsınız. Umalım ki, böyle bir hadise Türkiye'nin zararına olmasın” dedi.

Formuzal ve beraberindeki heyeti Ankara'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Demirel, Gagavuz Yeri'nin Moldova'nın ayrılmaz parçası olarak ahenk içinde kendi kendine yeten özerk bir bölge olduğunu söyledi.

Gagavuz Yeri'nin Türkiye ile Moldova arasında dostluk köprüsü olduğunu ve ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunduğunu anlatan Demirel, ilişkilerin gelecekte daha iyi olacağını ifade etti. Formuzal, Moldova Cumhurbaşkanı'nın Demirel'e selamlarını iletti. Gagavuzluların kendi devletlerini Moldova içinde kabul ettiklerini dile getiren Formuzal, 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in çok yardımını gördüklerini söyledi.

“Siz bize babasınız” diyen Formuzal, Demirel'i önümüzdeki ay yapılacak 15. yıl şenliklerine davet etti.

Formuzal, Demirel'e bir şarap matarası ve şarap hediye etti.

“KEŞKE BÖYLE BİR OLAY HİÇ OLMASAYDI”

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Demirel, Davos'taki Gazze oturumunda yaşanan gerginlikle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, şöyle konuştu:
“Bu çeşit olaylar, uluslararası toplantılarda olmaz, pek rastlanmaz. Keşke böyle bir olay hiç olmasaydı. Yaptığımız şey, bizim hoşumuza gidebilir, gitmez. Dünyayla beraber yaşayacağız. Hadiselere dünyanın nasıl baktığına da önem vermemiz lazım. 'Dünya da kim oluyor?' diyemeyiz. Bu hadisede dünya da Türkiye de ikiye bölünmüştür. Diplomasi devamlılık ister, kesintiyi kaldırmaz. Diplomasi, kavga etmemek için vardır. Hadiseleri, diplomasiyle çözmeye oturduğunuz zaman sabır ister.Uluslararası meselelerde birtakım faturalar çıkar. Bu faturaların nerede, ne zaman, nasıl çıktığının çok farkına varamazsınız. Umalım ki, böyle bir hadise Türkiye'nin zararına olmasın. Bu çeşit meseleleri olmamış saymak mümkün değildir. Umalım ki olmamış sayılsın.”


“İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in tavrını nasıl bulduğu” sorusuna da Demirel, “Ben bütün hadiseyi beğenmiyorum. Davos'ta bir Gazze toplantısı yapmak ve buna Türkiye ve İsrail'i oturtmak yanlıştır. Çünkü tarafların tavırları bellidir. Bu toplantı adeta hadise çıkarmak için yapılmıştır” diye yanıtladı.

Demirel, “olayın sonuçlarını ortadan kaldırmak için soğukkanlı düşünmek gerektiğini” de söyledi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FLAŞ..FLAŞ...DOĞAL GAZDA İNDİRİM

DAVOS ÇIKIŞI EDOĞAN'A OY GETİRİR Mİ?

TÜRKİYE'Yİ DİNLETEN HAKİM DİNLEMEDEN GİTTİ
»  "TÜRKİYE'Yİ BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE"
»  "O KASADA TAM OLARAK NE KADAR PARA VARDI?"
»  PKK'NIN EN ÖNEMLİ HACKER'İ TESADÜFEN YAKALANDI
»  'HERKES DİNLENİYOR FALAN LAFLARI SAFSATADIR'
»  MHP LİDERİNDEN ERDOĞAN'A TAM DESTEK
»  TRABZON YATTARA'YI SATTI
»  1 MAYIS RESMİ TATİL OLUYOR
»  ERDOĞAN'I KIZDIRAN ADAM KONUŞTU
»  DAVOS SONRASI SEÇİM ANKETİ
»  KIVRIKOĞLU, GENELKURMAY ZİYARETİ İÇİN NE DEDİ?
»  E-OKUL ADI ALTINDA FİŞMELE
»  LİVNİ, HAMAS'LA ANLAŞMAYA KARŞI
»  "ERGENEKONDA ÖLÇÜ KAÇTI,KUTUPLAŞMA BAŞLADI"
»  "HÜKÜMET ÇETELERİ KAMUFLE EDİYOR"
»  "KİMSE SAYGISIZLIK YAPAMAZ"
»  İSVİÇRE GÖZ ALTINA ALDIĞI İTİRAFÇIYI SERBEST BIRAKTI
»  HAİSE'Yİ ÜZECEK RAKİP!
»  İŞTE O TELEFON GÖRÜŞMESİ
»  İSRAİL GERGİNLİĞİ OKULLARA KADAR UZADI
»  O ŞİMDİ ASKER PEŞİNDE!
»  BAYKAL VE KARAYALÇIN'IN ÇANKAYA KAVGASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.