Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,9880
EURO
48,0856
IMKB
11.372,000
ALTIN
4.462,950
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DEMİRTAŞ'IN DOKUNULMAZLIĞI TEHLİKEDE
DEMİRTAŞ IN DOKUNULMAZLIĞI TEHLİKEDE
 
Dokunulmazlığı tehlikeye girdi Demirtaş'ın, 2009'da gelen PKK'nın 'barış grubu' hakkındaki konuşması nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılması istendi.
 
12.12.2011 - 10:32

Referandum öncesi Midyat’ta yaptığı mitingde “Habur’dan giriş yapıp da Midyat’ta kafese tıkılan barış güvercinlerine selamlarımızı gönderiyoruz” diyen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş hakkında, ‘sözde barış grubunu’ sahiplendiği gerekçesiyle dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekede, Demirtaş’ın konuşmasında “Biz demokratik özerkliğe yer vererek bu topraklarda hayata geçireceğiz. Türkiye demokratik özerklik ile yönetilecek. Bölge parlamentolarımız da olacak, meclislerimiz de olacak” dediği bilgisine yer verildi. Fezlekede, şu suçlamada bulunuldu: “Öcalan’ın çağrısı doğrultusunda örgütün Kandil kampından 8 ve örgüt kontrolündne bulunan Mahmur kampından 22 kişi olmak üzere toplam 30 kişi olarak belirlediği sözde barış grubunun 19.10.2009 tarihinde Türkiye’ye Habur Sınır Kapısı’ndan giriş yapması ile görünürde yürütülen demokratik açılım sürecine katkı sunmak ve uzlaşmacı taraf olduğunu göstermeye çalışıp asıl amaçlarının yasadışı PKK terör örgütünün ve örgüt elebaşısı Abdullah Öcalan’ın sorunun çözümüne muhatap alınmasını sağlayarak örgütün müzahir tabanı ve sempatizanları üzerindeki baskı ve kontrolünü sağlayıp belirleyici olmayı amaçlayan ve haklarında yürütülen soruşturma sonucu tutuklanan şahısları sahiplenici açıklaması ile örgüt elebaşısı Abdullah Öcalan’ın Kürt halkı tarafından sürekli gündemde tutulması ve halk arasında etkin ve önemli bir role sahip olduğu kanaati oluşturmaya çalışmak, ayrıca Öcalan’ın talimatları ve yasadışı PKK terör örgütünü destekleyen konuşmasının bütünü itibariyle üzerine atılı yasadışı PKK terör örgütünün propagandasını yapma suçunu işlediği anlaşılmış...”

Fezleke rekoru BDP’de

23. Dönem TBMM’ye gönderilen 783 dokunulmazlık dosyasından 656’sına sahip olan BDP, 24. Dönemde de önde gidiyor. İlk 6 aydaki 146 dokunulmazlık dosyasından 97’si BDP’li vekiller hakkında.(Radikal)

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'DEĞİL BARDAK,KAFAM KIRILSA DA'

BAHÇELİ,AKP'YE GEÇEN BAŞKANLARA ÇOK KIZD

"MUHALEFET TİYATRO SAHNESİ GİBİ"
»  BAYKAL'IN GÖZÜ ABDULLAH GÜL'DE
»  KILIÇDAROĞLU, TRT'DEN BOMBALADI!
»  SP'DEN SURİYE'YE BARIŞ HEYETİ!
»  NUR SERTER, MECLİS'İ KARIŞTIRDI
»  BAKANLAR KURULU CUMA GÜNÜ TOPLANIYOR
»  O FEZLEKE MECLİSTE!
»  "BU SENKRONİZASYONU KİM SAĞLIYOR"
»  GERGİN MİLLETVEKİLLERİNE STRES TOPU!
»  CHP’Lİ ORAN’DAN “ORANTISIZ ŞİDDET” ÖNERG
»  CHP'Lİ İNCE'YE AKP'DEN ALKIŞ!
»  ''AKP'DE TEK REALİTE VAR O DA...'
»  BAHÇELİ'DEN 4 PARÇALI KÜRDİSTAN UYARISI
»  "ONLAR BENDEN ÖZÜR DİLESİN"
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN MEYDANLARA İNİN ÇAĞRIS
»  ŞAMİL TAYYAR'DAN ÖNEMLİ BİR İDDİA DAHA
»  ORAN DEĞİŞEN KIŞLA İSİMLERİNİ SORDU
»  CHP'Lİ GÖK'TEN AKP TEŞHİSİ!
»  "AK PARTİ'DE ÇATLAK YOK"
»  CESARETİ VARSA HÜKÜMET SIRASINDA OTURSUN
»  CHP'DEN, ÖĞRENCİLERİ SEVİNDİRECEK TASARI
»  ŞİKE YASASINDA CHP'DEN FARKLI SES!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.