Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,9433
EURO
47,0436
IMKB
10.276,000
ALTIN
4.246,560
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DENİZ FENERİ'NDE YILDIZLI ŞİFRELEME
DENİZ FENERİ NDE YILDIZLI ŞİFRELEME
 
Türk Savcıların Almanya'ya gitmesine izin verilmediği için yıldız şifrelemenin sırrı çözülemedi.
 
1.6.2010 - 00:30

Türkiye'de yürütülen Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmada sona yaklaşılırken Almanya-Türkiye arasındaki para transferlerinde kullanılan"yıldızlı" şifreleme yapıldığı belirlendi.
İstanbul'daki aramalarda ele geçirilen ve Deniz Feneri e.V davasında halen Frankfut'ta hapis yatan Euro 7 Genel Müdürü Mehmet Gürhan'ın el ürünü olduğu öğrenilen muhasebe kayıtlarında yüksek miktardaki parayı teslim alan bazı isimlerin yanına "tek yıldız" bazılarına "çift yıldız" konulduğ,bazı para kayıtlarına ise yıldız konulmadığı tespit edildi.
Ancak soruşturma kapsamında "yıldızlı şifreleme" çözülemedi.Türk Savcılarının Almanya'da Mehmet Gürhan'ı sorgulamasına izin verilmiş olsaydı"yıldızlı şifrelerin" ne anlama geldiği sorulacaktı.Türk Svcların Almanya'dan 2009 yılında talep ettiği ancak bugüne kadar verilmeyen "Euro ve deniz Feneri e.V'nin muhasebecisi Firidevsi Ermiş' in tuttuğu çifte muhasebe kayodının bulunduğu harddisk"te Ankara'ya gönderilseydi iki muhasebe kaydı karşılaştırılarak"yıldızlı şifreleme"çözümlenebilecekti.
Cumhuriyetin Emniyet kaynatklarından edindiği bilgiye göre,İstanbuldaki bir ev aramasında ele geçen bir belge  deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmada şifre yapısını ortaya koydu.Deniz Feneri e.V 'nin en önemli ismi Mehmet Gürhan'ın el yazısı ürünü olduğuöğrenilen muhasebe kaydında, Türkiye'ye aktarılan para transferlerinde bazı teslimatların yanına "yıldızlı şifreleme"yapıldığı dikkat çekti.
Şifrelemenin Deniz Feneri e.V iddianamesine de yansıyan "Kanal 7'nin Eyüp'teki binasının 3. katında düzenlenen yardım makbuzları"nın miktarının belirlenmesinde kullanıldığı düşünüldü.Ancak şifreleme bugüne kadar çözülemedi.

TÜRK SAVCILAR ALMANYA'YA GİTSEYDİ?

Türkiye'deki deniz Feneri e.V bağlantılısoruşturmayı yürütenTürk savcılar Almanya'ya gederek  Başta Mehmet Gürhan olmak üzere çok sayıda ismin ifadesine başvurmak istiyorlardı.Bu girişim olumlu sonuçlanmazken, mehmet Gürhan'ın şifreleride sırrını korumuş oldu.

HARDDİSK FRANKFURT'TAN GELSEYDİ?
Almanya'ya izin verilmediği için gedemeyen Türk savcılar Frankfurt Savcılığı'ndan bu süreçte iki önemli belgeyi talep etti.Birisi Euro 7'nin hem Deniz Feneri e.V'nin muhasebecisi Firidevsi Ermiş'in tuttuğuçifte muhasebe kaydının tutulduğu harddisk'ti diğeri ise İstanbul'da düzenlenen yardım makbuzlarının orijinalleriydi. Türk savcıların bu talebide olumlu sonuçlnmadı.Gürhan ve Ermiş'in tuttuğu çifte muhasebe kayıtlar,düzenlenen yardım makbuzlarının tutarları bu nedenle karşılaştırılamadı.
CUMHURİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERBAKAN: "İSLAM BM'Sİ, İSLAM NATO'SU LAZIM"

TELEFON NUMARALARI AÇIKLANDI!

DAVUTOĞLU,BM GÜVENLİK KONSEYİNDE SERT KONUŞTU
»  TUNCELİ'DE POLİS NOKTASINA SALDIRI
»  GEMİDE YARALANAN 14 TÜRK'ÜN İSMİ AÇIKLANDI!
»  GENELKURMAY: "VAHİM VE KABUL EDİLEMEZ"
»  FLAŞ.. ERDOĞAN: "ARTIK YETTİ!"
»  "BU AYNI ZAMANDA ERDOĞAN'A MEYDAN OKUMADIR!"
»  DİYARBAKIR'DA SOKAK DEHŞETİ
»  İSRAİL'İ RAHATSIZ EDEN BAYRAK
»  GENELKURMAY'DAN PKK SALDIRISI AÇIKLAMASI
»  NUMAN KURTULMUŞ:"SALDIRI TÜRKİYE'YE YAPILMIŞTIR"
»  FLAŞ.. MAHMUT ABBAS, TÜRKİYE'YE GELİYOR
»  HATAY'DAKİ PKK SALDIRISININ ARKASINDA İSRAİL Mİ VAR?
»  ONBİNLER TAKSİM'DE İSRAİL'E ÖFKE YAĞDIRDI
»  İSRAİL'DEN KÜSTAH AÇIKLAMA: OPERASYONUN ARKASINDAYIZ
»  AB BÜYÜKELÇİLERİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR
»  ABD'DEN SALDIRI İÇİN İLK AÇIKLAMA
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN HÜKÜMETE TAM DESTEK!
»  İSRAİL'İN VURDUĞU GEMİLERDE KİMLER VAR?
»  MİLLİ TAKIM'I GERİ ÇAĞIRDIK, İSRAİL MAÇLARI İPTAL
»  FLAŞ.. ŞEHİT ASKER SAYISI 7 OLDU!
»  BAHÇELİ:"HÜKÜMET GEREKENİ YAPMALI"
»  BÜLENT ARINÇ, İSRAİL'E, 'KORSAN' DEDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.