|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 42,1186 |
 |
|
 |
| EURO |
| 48,5917 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 11.043,000 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 5.422,990 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| DOĞALGAZ'A ZAM ARALIKTA GÖRÜŞÜLECEK
|
 |
 |
 |
|
|
|
| Bakan Yıldız: Doğalgaz ve elektriğe zam Aralık'ta görüşülecek
|
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz ve elektriğe yapılacak zammın Aralık ayında görüşüleceğini belirtti. Bakan Yıldız, demokratik açılım sürecinde Abdullah Öcalan ile konuşulup konuşulmayacağına dair soruların olduğunu belirtirken, "Bu ülkede 30 bin kişinin katili olan teröristbaşıyla neden konuşalım? Bizim böyle bir derdimiz mi var? Şimdi bunu yakıştırmak istiyorlar" dedi.
Partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere Yozgat'a gelen Bakan Taner Yıldız, Valiliği ziyaretinde basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Bakan Yıldız, "Türkiye, kullandığı doğalgazın sadece yüzde 2.5'luk bölümünü üretiyor. Geri kalan kısmını ithal ediyor. Bununla alakalı olarak da doğalgaz fiyatını siyaset ve Enerji Bakanlığı belirlemiyor. 2008 Şubat ayından bu tarafa `otomatik fiyat mekanizması' dediğimiz bir mekanizma var. Yani peşinen her ay değerlendirildiği için, o anki veriler bunu gösteriyor. Buna irade koymak, zammı almak, vermek konusunda Enerji Bakanlığı'nın bu manada bir tasarrufu yok. Otomatik fiyatlama mekanizması, zam ne getiriyor, ne götürüyor bakacağız ve Aralık ayı içinde değerlendirmiş olacağız. Hiçbir siyaset, hiçbir irade, hiçbir ülkenin idaresindeki hükümetler zam istemez. Ama gerçekler ne ise biz onu ayağı yere basar politikalar üretmek zorundayız. O yüzden fiyatlandırma mekanizması ne getirecek, hep beraber bakıp göreceğiz. Elektrikte de aynı durum var. 3 ayda bir düzenleniyor. Maliyet ne ise onu yansıtıyoruz" diye konuştu.
YÜZDE 70 ZAM SÖYLENTİSİNİ 40 KİŞİ İLE AYIKLAMAYA ÇALIŞIYORUZ
Doğalgaza yüzde 70 zam söylentisine de açıklık getiren Bakan Yıldız, şunları söyledi:
"Basın mensuplarından bir arkadaşımız `Yüzde 70 zam olabilir' dedi. Şimdi onu 40 kişi ile ayıklamaya çalışıyoruz. Şu anda böyle bir zam ve rakam yok. Basın mensupları bunu kendi içinde sorması lazım `Niçin bu rakamları çıkartıyoruz?' diye. Zam yapılması haber niteliği taşıyabilir. Zam vatandaşımızın ve bizim hoşlanmadığımız bir şeydir. Sürekli zam yapma isteği varmış gibi, sürekli haber getiriliyor. Ben şahsen elimdeki imkanları zam yapmamak için kullanırım."
ŞEHİT ANNELERİNİN YÜREĞİNDEKİ ACIYI DİNDİRMEK ZORUNDAYIZ
Demokratik açılım konusuna da değinen Bakan Yıldız, "Demokratik açılımla, şimdiye kadar çekilen acı ve sıkıntıların, 25 yıl verilen mücadelenin biran önce bitmesi için bu iradeyi koyuyoruz. Demokratik açılım, kişisel hak ve özgürlüklerin veya ben yerine ikimizin beraber olduğu Türkiye'de herhangi bir etnik ayrıma gitmeksizin bunu görmezlikten gelerek değil, farkında olup da bir ve beraber olmanın anlayışıdır demokratik açılım. Bu sıkıntı böyle devam etmez. İki elimizi iki gözümüze kapatarak bu problemi aşmış olmayız. Bu problemi yok sayarak problem yok olmaz. O yüzden gerçekçi davranalım. Bir problem var ve bu problemi açmak zorundayız. Şehit annelerinin yüreğindeki o acıyı dindirmek zorundayız" dedi.
Bakan Yıldız, daha sonra AKP il teşkilatı tarafından düzenlenen Danışma Kurulu Toplantısı'na katılarak `demokratik açılım' hakkında açıklamalar yaptı. Bakan Yıldız, "Türkiye'nin meselesini, Türkiye'nin içindeki vatandaşlar tarafından seçilmiş hükümetin dışında birisinin halletmesi mümkün değildir. Şu anda AKP hükümetidir ve bu problemi de AKP hükümeti çözecektir" diye konuştu. Bakan Yıldız konuşmasına şöyle devam etti:
"Demokratik açılım sürecinde Öcalan ile konuşulup konuşulmayacağına dair sorular soruluyor. Niye konuşalım? O kim? Bu ülkede 30 bin insanımızın hayatına mal olan bir teröristbaşı. Ben onunla niye konuşayım? Demokratik açılımda bizim muhatabımız değildir, konuşmayacağız. Biz hükümet olarak terör sorununun kalıcı bir şekilde giderilmesini, bütün orada silahları olanların, teröristlerin, silahlarını bırakıp yerlerine dönmelerini istiyoruz. Cezası olanlar varsa çekecekler."
Bakan Yıldız'ın konuşmasının ardından, toplantı basına kapalı olarak devam etti.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Ajax'ı farklı mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'nde 13 yıl sonra ... |
 |
|
 |
 |
|
İBB soruşturması kapsamında Soner Yalçın, Şaban Sevinç, Aslı Aydıntaşbaş, Ruşen Çakır, Batuhan ... |
 |
|
 |
 |
|
Sektör temsilcileri, motorine bu gece yarısından itibaren 2 TL 7 kuruşluk yeni bir zam beklendiğini ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 9 yıldır tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ... |
 |
|
 |
 |
|
İBB'ye yolsuzluk soruşturması kapsamında yeni bir gelişme daha yaşandı. Örgütün basın ayağını yürüttüğü ... |
 |
|
 |
 |
|
'Noterlerin tatil gün ve saatlerinde çalışmasına ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik'te ... |
 |
|
 |
 |
|
Rasim Ozan Kütahyalı, Ekol Sports ekranlarında Beşiktaş'la ilgili sert açıklamalarda bulunmuştu. ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Ajax'ı farklı mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'nde 13 yıl sonra ... |
 |
|
 |
 |
|
İBB soruşturması kapsamında Soner Yalçın, Şaban Sevinç, Aslı Aydıntaşbaş, Ruşen Çakır, Batuhan ... |
 |
|
 |
 |
|
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 9 yıldır tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Sektör temsilcileri, motorine bu gece yarısından itibaren 2 TL 7 kuruşluk yeni bir zam beklendiğini ... |
 |
|
 |
 |
|
İBB'ye yolsuzluk soruşturması kapsamında yeni bir gelişme daha yaşandı. Örgütün basın ayağını yürüttüğü ... |
 |
|
 |
 |
|
Rasim Ozan Kütahyalı, Ekol Sports ekranlarında Beşiktaş'la ilgili sert açıklamalarda bulunmuştu. ... |
 |
|
 |
 |
|
'Noterlerin tatil gün ve saatlerinde çalışmasına ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik'te ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|