Ecevit'in 90 milyon TL'si nerede?
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ise, parti kasasındaki parayı artışma konusu yapanlara sert bir üslupla yanıt verdi ve “Bunlar terbiye dışı davranışlar. Bütün hesaplar ortadadır” dedi.
’Nerede bu paralar’
İstanbul Milletvekili Ahmet Tan, 90 milyon liranın bugün 120 milyona ulaşmış olmasının beklenmesi gerekirken 30 milyon civarına inmesini eleştirdi. Tan, “Ben usulsüz bir harcama yapılmıştır imasında bulunmuyorum. İsteğim de Ecevit’in siyasi mirasına uygun olarak hesapların açıklanması” dedi.
Zeki Sezer, tartışmalarına ilişkin olarak şöyle konuştu: “Ayıp, çok ayıp. Bunu konuşmaktan bile utanıyorum. CHP’nin her yıl harcadığı parayı biz 6 yılda harcadık. Harcamalarımız Anayasa Mahkemesi denetimine tabiidir.
DSP’nin harcamaları
DSP Genel Merkezi’nden bir kaynak, DSP’nin yıllara yayılan bilançosunu ve erimenin nedenleri konusunda şu bilgileri verdi:
- 19 Ağustos 2007’de Zeki Sezer’in yeniden Genel Başkanlığa seçildiği kurultayda partinin bankada bulunan parası, 81 milyon 535.9 bin YTL olarak açıklandı.
- Bu para, 2008 yılında 45 milyon YTL’ye geriledi. DSP, 22 Temmuz seçimlerine, CHP çatısı altında girmesi nedeniyle Hazine yardımı alamadı.
- 2009 yerel seçimlerine öncesi 3 milyon YTL (3 trilyon) harcandı. Seçim sürecinde 10 milyon YTL (10 trilyon lira) harcadı.