Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DTK'NIN GÜNDEMİNDE SEÇİMLERİ BOYKOT VAR!
DTK NIN GÜNDEMİNDE SEÇİMLERİ BOYKOT VAR!
 
Diyarbakır'da toplanan Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) sonuç bildirgesi açıklandı. Akşam saatlerinde açıklanan iki sayfalık bildirgeyi DTK divan üyesi Tülay Özdemir okudu. AKP'nin seçim güvenliğini ortadan kaldırdığını ileri süren Özdemir, "kongremiz bu süreç devam ettiği taktirde seçime girmeme dahil birçok seçeneği gündemine almıştır" dedi.
 
6.5.2011 - 00:07

Kongrelerinin Ortadoğu'da ve 'Kürdistan'da' yaşanan son siyasal gelişmeleri ile devletin ve hükümetin 'siyasal ve askeri saldırı konseptini' değerlendirmek amacıyla toplandığını söyleyen Özdemir, Ortadoğu'daki halk ayaklanmalarının devrimci öncülükten yoksun olduğunu savundu.

Süriye'de olaylara değinen Özdemir, "Suriye'de yaşanan gelişmeler Kürdistan'ın bu parçası açısından önü alınamaz bir sürecin habercisidir. Kongremiz Suriye rejimine halkımızın demokratik haklarını tanıma ve öz yönetimini kabul etme çağrısı yaparken, Kürt halkına da demokratik direnişini yükseltme, sonuna kadar mücadelesine sahip çıkma çağrısı yapmaktadır. Bu bağlamda tüm Kürt parti ve örgütlerini içinden geçtiğimiz stratejik süreçte rol alma ve ulusal birlik espirisiyle hareket etme, Kürtlerin statüsünü inşa etme sürecine katılma çağrısı yapar" dedi.

"AKP muhatap olmaktan çıktı"

Özdemir, Kürt halkının gelinen aşamada statüsüzlüğü asla kabul etmeyeceğini değerlendirdiklerini belirterek şöyle dedi:

"Devletleşen AKP'nin kendi iktidarını sağlama almak için başvurmadığı yol ve yöntem bırakmadığını, bununu için halkımıza yönelik olarak soykırım politikalarını devreye koyduğunu, Kürt sorunun çözümüne dair herhangi bir projesinin olmadığını aksine 'Kürt sorunu bitmiştir' denilerek halkımıza statüsüzlüğün dayatıldığı değerlendirilmiştir.

Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeleri değerlendirmeyen, sabote eden hatta hakaret eden , PKK'nın ilan ettiği eylemsizlik kararını yok sayan AKP hükümeti gün geçtikçe pervasızlaşmakta ve katliamcı yüzü daha da bir açığa çıkmaktadır. Son bir ayda yapılan askeri operasyonlarda 30 can yitirilmiş, bine yakın insanımız tutuklanmıştır. Bu durum AKP'yi Kürt sorunun çözümünde bir muhatap olmaktan çıkarmış ve Kürt halkı nezdinde siyasi meşruiyetini kaybettirmiştir"

"Seçime girmemeyi tartışıyoruz"

DTK Divan Üyesi Tülay Özdemir, AKP'nin seçim güvenliğini ortadan kaldırdığını ileri sürerek, "Her gün yapılan askeri ve siyasi operasyonlarla seçim koşulları fiilen ortadan kaldırılmıştır. Bu operasyonların derhal durdurulmaması durumunda seçim güvenliğinin de tehlikede olacağı ve seçim yapma koşullarının da ortadan kalkacağı görülmektedir. Bu göstermektedir ki Türkiye denildiği gibi bir seçime gitmemekte Kürt halkının özgür iradesini tasfiye etme ve ortadan kaldırma planlamasının olduğu görülmektedir. Bu temelde kongremiz bu süreç devam ettiği taktirde seçime girmeme dahil birçok seçeneği gündemine almıştır" dedi.

Özdemir, 'Demokratik Özerk Kürdistan'ı inşa etme kararlılıklarının ve saldırılar karşısında ki meşru direnişlerini örgütlemedeki ısrarlarının devam edeceğini söyledi.

Özdemir şöyle konuştu: "Kongremiz halkımıza on temel talep eksenin de demokratik özerklik statüsünü inşa etmek ve özgürlüğünü gerçekleştirmek için bir seferberlik başlatmış olduğu demokratik direniş eylemlerini yükseltmeye ve sonuç alıncaya kadar sürdürme çağrısı yapmaktadır. Sonuç olarak kongremiz sürecin geliştirilmesi, demokratik bir çözüm sürecinin inşası için devlete Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan'ın sunduğu barış komisyonu, anayasa komisyonu ve hakikatleri araştırma komisyonu önerilerine cevap verme çağrısı yapmaktadır."6 MAYIS 2011/CNNTÜRK



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CONOLAR BİRBİRİNE GİRDİ, 1 ÖLÜR, 12 YARALI

BAŞBAKAN'DAN AYSEL TUĞLUK'A SERT YANIT!

BAYKAL, ANKARA'YA MARŞ'LA UĞURLANDI
»  ERDOĞAN: "HESABINI SORACAĞIZ"
»  SALDIRIYI PKK ÜSTLENDİ!
»  DENİZ GEZMİŞ'İN AVUKATI ÇELENK YAŞAMINI YİTİRDİ!
»  CHP, 1. SIRA ADAYINA DAYAK!
»  TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARI ŞİMDİ DE OKULLARI HEDEF ALDI!
»  KILIÇDAROĞLU: ''BEN KİMSENİN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKMEM''
»  DÜŞEN UÇAKTAN İLK CESET ÇIKARILDI
»  AYSEL TUĞLUK'TAN KORKUTAN AÇIKLAMA!
»  EMNİYET MÜDÜRÜ, GÖZYAŞLARINA BOĞULDU!
»  ACILI BABA, KILIÇDAROĞLU'NA SARILIP AĞLADI!
»  LİBYA BÜYÜKELÇİLİĞİ, ANKARA'DAN BORÇ PARA İSTEDİ!
»  CHP'DEN, İNTERNET YASAĞINA KARŞI HAMLE!
»  ''MİLLET BİZİ SEVİYOR AMA OY VERMİYOR''
»  'DİYARBAKIR'I MEKKE YAPACAĞIZ' VAADİ!
»  YSK'DA 'PUSULA' KRİZİ!
»  DÜNYA BASINI SALDIRIYI FLAŞ GEÇTİ!
»  YUMURTA'DA KÖTÜ HABER!
»  FRANSA, 'AYIBI' GERİ ÇEKTİ
»  ERDOĞAN'A 'GEÇMİŞ OLSUN' TELEFONU!
»  ŞEHİT POLİS'İN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ
»  CUMHURBAŞKANI GÜL, YAPILAN SALDIRIYI DEĞERLENDİDİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.