Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
42,2007
EURO
48,7665
IMKB
11.073,000
ALTIN
5.417,220
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DTP'Lİ DEMİRTAŞ: " BİZİ DAĞA GÖNDERMEK İSTİYORLAR"
DTP Lİ DEMİRTAŞ:   BİZİ DAĞA GÖNDERMEK İSTİYORLAR
 
Demokratik Toplum Partisi Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, yasallıklarını tartışma konusu yapan siyasetçilere tepki göstererek, “Onlar sandıktan çıktı da biz yumurtadan mı çıktık? Halkın temsilcileri, Türkiye Cumhuriyeti milletvekilleriyiz” dedi.
 
25.9.2007 - 15:35
 Demirtaş, kendileri için “Ya legalleşecekler, ya da dağa çıkacağız diyecekler” diyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın sözleri üzerine, “İnsanların dağdan indirilmesi gerektiğini savunduğumuz süreçte, birilerinin de dağa gidin mesajı vermesi manidardır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Meclisin tatile girmesi nedeniyle seçim bölgesi Diyarbakır’a gelen DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, gazetecilerin AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın DTP ile ilgili sözleri ve Anayasa tartışmaları ile ilgili sorularını yanıtladı. Demirtaş, AKP’nin DTP’nin Meclis’e girdiği günden bu yana kendileri ile ilgili olumsuz tavrını sürdürdüğünü ileri sürerek şunları söyledi:

“Bizim meşruiyetimizi tartışmalı hale getirmek istiyorlar. Yasallığımızı tartışmalı hale getirmek istiyorlar. Sormak lazım. Onlar sandıktan çıktı da biz yumurtadan mı çıktık? Biz de aynı sandıktan ve daha zor koşullardan çıktık. Onlar trilyonluk seçim bütçeleri ve parti olarak seçime girdiler. Biz ise, birleşik oy pusulası, engellemelere ve baskılara rağmen kıt imkanlarla sandıktan çıktık. Sormak lazım kim daha meşrudur? Biz halkın bağrından ve demokratik bir mücadele ile gelen bir partiyiz. Kimse bizim meşruiyetimizi tartışamaz. Hele hele yasallığımızı tartışmak istiyorlarsa aksini ıspatlamak zorundalar. Diğer milletvekilleri gibi sandıktan çıktık. Halkın temsilcileri Türkiye Cumhuriyeti Milletvekilleriyiz.”

BİZİ DAĞA GÖNDERMEYE ÇALIŞIYORLAR

DTP Grup Başkanvekili Demirtaş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın, “Ya legalleşecekler, ya da dağa çıkacağız diyecekler” sözlerinin hatırlatılması üzerine ise, “Özellikle biz insanların dağdan indirilmesi gerektiğini tartıştığımız bir süreçte, bunu savunduğumuz bir süreçte, birilerinin de dağa gidin mesajı vermesi manidardır diye düşünüyorum. Acaba bundan beslenen güçler mi var? Çatışmadan beslenen güçler mi var? Çatışmanın devam etmesinden, sorunun dağda kalmasından, şehre inmesinden rahatsız olan güçler mi var, sormak lazım. Biz DTP olarak meşru bir demokrasi hareketiyiz. Diğer milletvekilleri gibi sandıktan çıktık. Halkın temsilcileri, Türkiye Cumhuriyet Milletvekilleriyiz. Kimse bizim meşruiyetimizi tartışamaz” dedi.

DTP’DE LİDER SULTASI YOK

Demirtaş, iradelerini meclise yansıtamadıkları ve illegal güçlerden görüş aldıktan sonra konuştukları yönündeki eleştirileri ise şöyle yanıtladı:

“Diğer siyasiler lider sultasına alıştıkları ve parti işleyişinin liderin iki dudağı arasında olduğuna alıştıkları için bizi anlamıyorlar. Demokrasiyi bilmedikleri, bir karar alınması sırasında halk ile tartışmayı, il teşkilatlarına sormayı bilmedikleri için DTP’nin bu işleyişini anlayamazlar. Biz de lider sultası yok, demokratik bir hiyerarşik mekanizma vardır. Biz grup olarak bir karar alırken partinin organları ve yönetimden görüş alma ihtiyacını hissederiz. Başka bir güç ve gruptan görüş alma ihtiyacını hissetmeyiz. Demokrasiyi anlamaya çalışırlarsa bizi daha iyi anlayacaklardır.”

TÜRK ETNİK KİMLİĞİNİN BASKISI

DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, Anayasa tartışmalarını da değinerek, yeni Anayasa’nın etnik tanım ve tanımlamalardan arındırılması durumunda hiç bir sorunun çıkmayacağını söyledi. Anayasada, gerek vatandaşlık tanımı, gerekse vatandaşlığa bağlı haklar tanımının etnisite üzerine kurulmaması durumunda sorun çıkmayacağını söyleyen Demirtaş, “Birileri çıkıp Türk etnik kimliğinin baskısının devam etmesi gerektiğini ifade ederse hiç bir sorun çözülmemiş olur. Asıl tartışma demokrasiye ilişkin tartışmadır. Etnisiteye ilişkin değil ama Anayasa’dan 12 Eylül darbesi ruhunun tasfiyesi ile ilgili tartışmadır. AKP bunu gözden kaçırmak için türban tartışması üzerinde tartışma yapmayı karlı görüyor. Şimdi AKP Anayasayı demokratikleştirmeden meseleyi sadece başörtüsü ve türban üzerinden tartıştırarak sivil ve demokratik olmayan bir Anayasa geçirmek istiyor. Biz DTP olarak buna fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

Demirtaş, demokrasi, başörtüsü ve Kürt sorununun Anayasa’da tartışılıp çözülmesi gerektiğini de ifade ederek, ama bunun bir kavga ve savaş nedeni olmayacağınıda sözlerine ekledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"TÜRBAN MÜSLÜMAN ÖRTÜSÜ DEĞİLDİR"

BBP: "İDAM CEZASI GERİ GELSİN"

AĞAR NABIZ YOKLUYOR
»  AHMET TÜRK DERİN DEVLET Mİ?
»  PERİNÇEK'TEN ERDOĞAN'A DESTEK
»  CHP'DE BAYKAL'A KARŞI 3. MUHALEFET
»  YAZICIOĞLU'NDAN ŞOK İTİRAF
»  SARIGÜL: "CHP, BAYKAL'IN TAPULU MALI DEĞİL"
»  MHP'DEN AKP'YE SERT ELEŞTİRİ
»  TÜRBANI ANAYASASIZ ÇÖZME EĞİLİMİ
»  CHP'DE İSTANBUL DEĞİŞİMİ
»  "TBMM'NİN ÇIKARTACAĞI YASALAR ÇOK ÖNEMLİ"
»  SEZER::"BAŞBAKAN, ENZADEYİ KAÇIRMAMALIDIR"
»  ERDOĞAN: İSLAMİ FOBİYAYLA BİZİ ÜZER"
»  BAYKAL'I KAHKAHAYA BOĞAN KARİKATÜR
»  DTP'NİN KAPATILMA KAYGISI
»  MHP 301. MADDE DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI
»  ÇİLLER "LİDERLİK" İÇİN İLK KEZ KONUŞTU
»  ÖZGÜR BİR ANAYASA YAPMAYA ÇALIŞTIK
»  ÇİLLER KARARSIZ KASIM GİBİ!
»  BAYKAL, DEĞİŞİME HAZIRLANIYOR
»  MUMCU'DA "FIRILDAK KUBİ SENDROMU" BAŞLADI
»  BU SÖZLER MHP'Yİ BİTİRİR
»  BAŞBAKAN'A "ÖZBUDUN'U NEREDEN BULDUN"SORUSU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.